שתף קטע נבחר

ככה חולבים אתכם ברמי לוי

לכם זה כסף קטן, לרשת זה מאות אלפי שקלים: בסניפי שיווק השקמה של רמי לוי גובים על חלב 4-2 אגורות יותר מהמותר בחוק. לוי: "מדובר בטעות שנבעה מהקלדה לא נכונה, נוזיל את המוצרים במשך חודש כפיצוי ללקוחות"

קניתם לאחרונה שקית או קרטון חלב באחד מסניפי רמי לוי? ייתכן שגבו מכם יותר כסף מהמותר לפי חוק הפיקוח על המחירים.

 

מבדיקת בכמה מחנויות הרשת ביומיים האחרונים עולה כי במקום לגבות מחיר מרבי של 4.77 שקלים על שקית חלב רגיל 3% שומן, הרשת גובה 4.79 שקלים. על קרטון חלב מפוסטר 1% שומן גובה הרשת 5.66 שקלים במקום מחיר מרבי של 5.62 שקלים. מדובר בהפקעת מחירים של 4-2 אגורות למוצר, בהסתמך על עדכון מחירים מרביים שפירסם משרד התמ"ת ב-29 באוקטובר.

 

ההערכות הן שרמי לוי מוכר בחודש כ-320 אלף יחידות של חלב בפיקוח, בשקיות ובקרטונים. המשמעות: אם הגבייה הלא-חוקית הייתה נמשכת במשך שנה שלמה, מדובר על רווח אפשרי של כ-152-76 אלף שקל לרשת.

 

רמי לוי: מהיום נמכור חלב 3% ב-2.69 שקל

בתגובה מסר אתמול רמי לוי, כי "הטעות נבעה מהקלדה לא נכונה של המחירים במחלקת התמחור של מוצרי החנות. לאור עוגמת הנפש שנוצרה אצל קהל הלקוחות שלנו, אנו מכריזים על מבצע הוזלה לחודש ימים על שני מוצרי החלב הללו.

 

מהיום מחיר שקית חלב 3% יעמוד בכל סניפי הרשת על 2.69 שקלים בלבד, ואילו חלב מפוסטר בקרטון 1% שומן יעלה במסגרת הוזלה זו 3.99 שקלים בלבד, זאת כדי לפצות את הלקוחות שנפגעו. תוקף מחירי ההוזלה יהיה עד 19 בדצמבר. בכל מקרה, ברגע שיסתיים מבצע הוזלה זה, מחיר החלב הרגיל 3% יעמוד על 4.49 שקלים ושל קרטון 1% שומן על 5.35 שקלים, כלומר עדיין מתחת למחיר המרבי".

 

רשת רמי לוי שיווק השקמה עלתה לכותרות בשנתיים האחרונות בעקבות מבצעי הוזלות רבים, שהבולט בהם היה מכירת עוף במחיר של 89 אגורות בלבד לקילו. בתחילת השנה שעברה הורידה הרשת את מחירה של שקית חלב רגיל (3% שומן)4.60 שקלים ל-49 אגורות. ברבעון השני של 2009 דיווחה הרשת על רווח של 18 מיליון שקל, עלייה של 26% לעומת התקופה המקבילה. גם הכנסות הרשת ברבעון צמחו ברבעון ל-345 מיליון שקל.

 

ממשרד התמ"ת נמסר אתמול: "ככלל, במקום שבו מתברר כי יש הפקעת מחירים רוחבית, מוגש כתב אישום. אם ההפקעה היא במוצר אחד כלפי צרכן אחד, בדרך כלל תהיה ועדת כופר. זאת אלא אם כן, בשל הנסיבות בתיק, אירוע כזה - גם אם הוא בודד - יכול להצדיק הגשת כתב אישום".

 

משרד התמ"ת מפעיל ועדות כופר

בישראל יש כיום מעט מאוד מוצרי מזון בפיקוח מחירים של משרד התעשייה והמסחר, ביניהם סוגים בסיסיים של לחם, מלח, חלב וגבינת קוטג.' את המחיר המרבי של מוצרים אלה קובע משרד החקלאות, אולם פעילות האכיפה נעשית על ידי משרד התמ"ת. אם יחידת האכיפה מוצאת חריגות במחירי המוצרים ניתן להגיש כתב אישום נגד מי שהפקיע את המחירים, והעונש המרבי בגין החריגות יכול להגיע לשלוש שנות מאסר או קנס.

 

עם זאת, מקרים רבים שמגיעים ליחידת האכיפה לא מגיעים להגשת כתב אישום משום שמשרד התמ"ת מפעיל ועדות כופר, שבתמורה לתשלום כופר מצד מי שהפקיע את המחירים סוגרות את התיק נגד המפקיע. למרות זאת, כאשר קמעונאים וחנויות מפרים את צו הפיקוח ומפקיעים מחירים, הם מקבלים קנסות כבדים יחסית ביחס לסכומים הנמוכים שהרוויחו מהפקעת המחירים, במטרה ליצור הרתעה.

 

כך, למשל, ביולי 2006 הטילה שופטת  בית משפט השלום בת"א, דורית רייך-שפירא, קנס של 15 אלף שקל על חברת "אתי כלמרקט" בת"א, המוכרת מוצרי מזון.

 

בביקורת שערכו מבקרי משרד התמ"ת בחנות נמצא כי חלב עמיד 3% בקרטון נמכר בחנות ב-5.69 שקלים במקום במחיר מרבי שעמד על 5.42 שקלים. החברה חתמה על התחייבות בסך 25 אלף שקל להימנע מלעבור במשך שנתיים אותה עבירה. על מנהל החברה הוטל קנס של 3,000 שקל.

 

במקרה נוסף הטילה השופטת רייך-שפירא קנס של 12 אלף שקל על אלי אליאס בן סוד, בעל פיצוציית "ש.השלום" בגבעתיים, על כך שהפקיע מחירים: חלב 3% שומן בקרטון נמכר שם ב-5.5 שקלים במקום במחיר מרבי של 5.01 שקלים, וחלב עמיד 3% שומן בקרטון נמכר ב-6 שקלים במקום ב-5.42 שקלים. גם במקרה זה הוטלה על בעל הפיצוצייה התחייבות בסך 25 אלף שקל להימנע מאותה עבירה למשך שנתיים.

 

באוקטובר 2006 הורשעה גם רשת שופרסל בהפקעת מחירים של מוצרי יסוד, הטעיה ואי-סימון מחירים, ונקנסה ב-450 אלף שקל. במסגרת עסקת טיעון הוטלו עליה קנסות על תנאי בהיקף כולל של 400 אלף שקל לשנתיים.  

 

הידיעה מתפרסמת היום במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
רמי לוי
צילום: דודי ועקנין
מומלצים