שתף קטע נבחר

מקורבי השופט אור: "הוא מוכפש באופן מכוער"

יו"ר הוועדה לאיתור יועמ"ש פגוע מהטענות על ניגוד עניינים, על רקע העובדה שרעייתו מועסקת על ידי אחד המועמדים לתפקיד. "איזה אינטרס יש לו לקדם? זה הכל שטויות", אמרו מקורביו

אחרי הטונים הצורמים שבהם נגמרה עבודה הוועדה לאיתור היועץ המשפטי, ואחרי הסערה התקשורתית על קשרי מנהל בתי המשפט, משה גל, ואשתו של יושב ראש הוועדה לאיתור יועץ משפטי, השופט בדימוס תיאודור אור, עולים להתקפה מקורבי אור ומקורבי גל. משפטנים מעריכים: עו"ד יהודה ויינשטיין הוא המועמד המוביל לתפקיד.

 

"השופט אור פגוע", אמרו ל-ynet מקורביו, "אשתו מעורבת כבר שנים במערכת ניהול המשפט, ולחשוב שהדבר יכול להשפיע על מועמדותו של גל זה מצחיק". רעייתו של אור, השופטת בדימוס מיכאלה שידלובסקי-אור פרשה

מכהונתה לפני שנתיים. לחברי הוועדה נודע כי היא מועסקת בחוזה מיוחד על-ידי משה גל כיועצת מקצועית בפרויקט "הטמעת המחשב" של הנהלת בתי המשפט.

 

מקורביו של תיאודור אור אומרים כי הוא התנדב לעשות שירות לציבור והקדיש לכך הרבה זמן, וכעת צריך לשלם מחיר אישי משום שמכפישים אותו: "איזה אינטרס יש לו לקדם את משה גל? זה הכל שטויות, להטיל בוץ על השופט אור זה דבר מאוד מכוער". מקורבי אור אומרים כי אור לא טעה, אך אולי היה צריך לספר על הקשר בין אשתו לבין גל לשאר חברי הוועדה.

 

גם מקורבי גל יצאו להתקפה, ואמרו שמנהל בתי המשפט מאוכזב מאוד. בסביבתו הקרובה של גל אמרו ל-ynet כי נעשה עוול מאוד גדול וכל הפרסומים נבעו משיקולים זרים. "ועדת האיתור פנתה לגל ושאלה אותו אם יהיה מוכן להיות יועץ משפטי, היא שאלה אותו אם יש לו ניגוד עניינים עם שרים בממשלה, והוא לא העלה בדעתו שיש בעיה עם זיקה בינו לבין השופטת שידלובסקי-אור. גל הצהיר על כך שהוא מכיר שני שרים, את השר נאמן ואת השר שטייניץ, אולם לא חשב שהוא היה צריך להעלות את הקשר בינו לבין השופטת שידלובסקי. לדבריהם, כל מערכת המשפט ידעה על הקשר, ואם מישהו היה צריך להגיד משהו, זה השופט אור".

 

"ההחלטה בממשלה - הכי קרוב לאי פוליטיזציה"

בעקבות כישלון הוועדה לבחירת מועמד עבר הכדור לידי נתניהו, שיכול היה להקים ועדת איתור חדשה, לבחור שמות מבין 11 המועמדים המקוריים או לפנות למועמדים חדשים. במערכת המשפט הביעו שביעות רצון מהחלטתו להעלות את ארבעת המועמדים להצבעה בממשלה. "זה הדבר הכי קרוב לאי-פוליטיזציה, בשביל מה להקים עוד ועדת איתור? הייתה פה מחלוקת עקרונית, ובנסיבות שנוצרו, זו ההחלטה הכי לא פוליטית. נתניהו עשה את הדבר הכי טוב מבחינת לגיטימציה ציבורית", טענו.

 

לטענתם, כעת נותר רק לקוות שהממשלה תבחר את היועץ הבא על פי שיקולים ענייניים. "אין הבדל בין מקרה שבו הוועדה מציעה רשמית שלושה מועמדים לבין המצב כיום. הוויכוח צריך להיות מי מבין הארבעה מועמדה ראוי יותר", אמרו. עם זאת ציינו כי גם במקרה זה יהיה זכאי הציבור להגיש הסתייגויותיו מהמועמדים בתוך 21 יום.

 

משה נסים, חבר הוועדה, אמר ל-ynet כי הוא מקווה המועמד העדיף עליו יזכה גם לתמיכתם של שרי הממשלה. "זה לא סוד שהצעתי את מועמדותו של עו"ד יהודה ויינשטיין ונאבקתי כדי שהוא יהיה

כשיר לתפקיד. לצערי השופט אור או פרופסור בנבנישתי לא הצביעו עבורו, ואף על פי כן אני סבור שהוא המתאים ביותר לתפקיד. במועמדותו של ויינשטיין תומכים שלושה שרי משפטים, משלוש מפלגות שונות: יוסי ביילין, דוד ליבאי, ואני, אני רוצה לקוות שהממשלה תתחשב בכך".

 

ליבאי עצמו אישר בפני ynet כי ויינשטיין אף ביקש את המלצתו עבור התפקיד. "אני חושב שהוא ראוי מאוד להיבחר, אני חושב שהוא מועמד מתאים, בהתחשב בניסיון העצום שיש לו, אני מכיר אותו מקרוב, ואת זכויותיו הטובות". השר נאמן עם זאת, טרם החליט לטענת מקורביו במי לתמוך: בויינשטיין או בפרוסור ידידיה שטרן, אותו הוא מכיר שנים רבות ותומך ביוזמתו לפיצול סמכויות היועץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הוועדה לאיתור היועץ המשפטי
צילום: עופר עמרם
צילום: חיים צח
אור. מוכפש באופן מכוער
צילום: חיים צח
הכדור עבר אליו. נתניהו
צילום: גיל יוחנן
מומלצים