שתף קטע נבחר

קלדניות בתי המשפט שובתות, האזרח הקטן נפגע

הנהלת בתי המשפט מגבה את הקלדניות במחאתן, אבל את נזקי השביתה משלם דווקא האזרח הקטן. עורך דין סיפר ל-ynet: "בתיקים פליליים - הנזק הוא בלתי הפיך"

כבר שבוע וחצי שקלדניות בתי המשפט שובתות בגיבוי בתי המשפט -  אבל את הפגיעה סופג בעיקר האזרח הקטן. עורכי דין רבים, בעיקר בתחום הפלילי, מספרים כי המחאה גורמת לדחיית דיונים רבים ולשיבוש העבודה בבתי המשפט השלום והמחוזי בעיר.

 

עורך הדין רונן חליוה מחיפה אמר בשיחה עם ynet: "הדבר בא לידי ביטוי בדחיית דיונים, וכאשר מדובר בתיקים פליליים, ברור לכל כי הנזק הוא בלתי הפיך". חליוה הוסיף כי בהשוואה לשביתות קודמות קיימת הפעם הבנה במערכת המשפט לגבי המניעים שהובילו לתחילתה.


המחאה לגיטימית, הפגיעה - באזרח הקטן (צילום: ירון ברנר) 

 

"הדבר מתבטא בכך שהנהלת בתי המשפט אינה מחפשת פתרונות אלטרנטיביים כמו הקלטות או רישום על ידי העוזרים המשפטיים, כדי לזרז את פתרון הבעיה", אומר חליוה. 

 

"יש לקוות שמשרד האוצר, יחד עם הגופים הרלוונטיים, ימצא פתרון מהיר וצודק לבעיה", אמר חליוה והוסיף: "כל מאבק על תנאי שכר הינו מאבק לגיטימי, וחזקה על ארגון הקלדניות שלא היו נוקטות צעד כה דרקוני - אלמלא היה בכך צורך".

 

במקרים רבים - בעיקר בתיקים פליליים מורכבים - מתבצע מלכתחילה רישום הפרוטוקול באמצעות הקלטה. בהנהלת בתי המשפט טוענים כי ההחלטה העקרונית היא לא לבטל או לדחות דיונים, ו"להשתמש באלטרנטיבות". ואולם עורכי דין לא מעטים מספרים שדיונים רבים נדחו בשל השביתה - בעיקר בתיקים לא "מתוקשרים" שבהם מעורבים אזרחים פשוטים.

 

שכר ממוצע לחודש: 4,500 ש"ח

אתמול הפגינו מאות קלדניות מול משרד האוצר בירושלים במחאה על תנאי העסקתן ובדרישה לשיפור בשכרן. הן נשאו שלטים הנושאים סיסמאות כגון: "היכן הצדק, אין צדק", "שטייניץ, אנחנו קלדניות ולא קבצניות", "עובדת מדינה או אובדת מדינה", רוצות זכויות וביטחון תעסוקתי", ועוד.

 

אחת הקלדניות ספרה כי מלבד התנאים הקשים - שכר של 4,500 שקלים בחודש ל-8 שעות עבודה וחצי ביום ללא התחשבות בותק - נאלצה אף לעבור שלושה ניתוחים בידיה בעקבות שנים של עבודה בתחום, מבלי שאיש יפצה אותה על כך.

 

אם לא יהיו שינויים של הרגע האחרון, תימשך המחאה גם מחר - זאת, לאחר שבית הדין לעבודה דחה ביום רביעי את בקשת המדינה להוצאת צווי מניעה נגד השביתה.

 

בסוף השבוע שעבר הגיעו לבית המשפט המחוזי בתל אביב שר המשפטים, יעקב נאמן, ונשיאת בית המשפט העליון, השופטת דורית ביניש. השניים הגיעו לעמדת הקלדניות ועל פי גורמים שהיו במקום, הביעו לפניהן תקווה שימצא פתרון אמיתי לבעיותיהן. נאמן וביניש אף שמעו מהקלדניות על הקשיים הכרוכים בעבודתן וסיפרו כי הם מודעים לכך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קלדניות בתי המשפט. שכר זעום ותנאי עבודה קשים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים