שתף קטע נבחר

עוף צלוי עם ערמונים ודלורית

רוצים לשדרג את המנה העיקרית? איילת הירשמן מציעה מתכון לעוף צלוי עם ערמונים, דלורית ומרווה שאפשר להגיש עם אורז או קוסקוס שיספגו את הרוטב העסיסי. התוצאה: עוף במתיקות ישראלית ובצבעוניות מפתה

 

 

עוף צלוי עם ערמונים, דלורית ומרווה

 

המרכיבים ל 6-4 מנות:

4 ירכי עוף ו-4 רגלי עוף, טריות, עם העור
מלח, פלפל
2 כפות שמן זית
2 בצלים סגולים, קלופים ופרוסים גס
1/2 1 כוסות יין אדום (כמו קברנה או מרלו)
2 כפות דבש
1 חבילה (150 גרם) ערמונים קלופים ומבושלים באריזת ואקום (להשיג בחלק מרשתות השיווק ובמעדניות)
עלים מ-3 גבעולי מרווה טריים
1 דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 4 ס"מ
 
אפשרויות להגשה
אורז, קוסקוס או פולנטה
 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
2. מתבלים את נתחי העוף במלח ובפלפל. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את נתחי העוף, על להבה בינונית-גבוהה, עד הזהבה. מעבירים לתבנית ומסדרים בשכבה אחת. מוסיפים לאותה מחבת את הבצל ומטגנים על להבה בינונית-גבוהה כמה דקות, רק עד שהוא הופך שקוף ומתחיל להזהיב קלות בלבד. מעבירים גם את הבצל לתבנית. מוסיפים לאותה מחבת את היין ואת הדבש ומחממים מעל להבה בינונית כמה דקות, תוך קרצוף תחתית המחבת בכף עץ, כדי לגרד ממנה את כל המשקעים הטעימים שנדבקו אליה. כשהדבש נמס לחלוטין והרוטב מסמיך קצת, מוסיפים את הערמונים ומבשלים עוד כדקה. מכבים את הלהבה.
3. יוצקים את תוכן המחבת על נתחי העוף והבצל שבתבנית, ומניחים מלמעלה את עלי המרווה הטריים. צולים בתנור 15-10 דקות, עד שנתחי העוף מזהיבים. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות). מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וממשיכים לצלות עוד כ-25 דקות. מוסיפים לתבנית את קוביות הדלורית, וממשיכים לצלות, בתבנית מכוסה, כ-25 דקות נוספות. מסירים את רדיד האלומיניום וצולים עוד 15-10 דקות, עד שהעוף והדלורית צלויים וזהובים מאוד.
4. מוציאים, משהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר. מגישים, אפשר עם אורז או עם קוסקוס או פולנטה, לספיגת הרוטב.
 
ובשבוע הבא: חנוכה בפתח ואנחנו מכינים לכם חגיגה מתוקה עם מתכונים ועצות טובות למטעמי החג, למשל, סופגניות שמרים קלות שהולכות נהדר גם עם ציפוי טופי! 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עם ערמונים, דלורית ומרווה. עוף צלוי
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
סופגניות שמרים קלות, ואפשר גם עם ציפוי טופי.
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים