המרענן של הקיץ: העונה השניה של "מסע בין כוכבים"
לראשונה בארץ יקרין מועדון המעריצים של "מסע בין כוכבים" את העונה השניה של הסדרה
"סטארבייס 972" הוא מועדון המעריצים הישראלי של "מסע בין כוכבים". המשימה נמשכת כבר שנתיים ומטרתה לאגד את כל חובבי הסידרה תחת גג אחד, לארגן להם כנסים והרצאות וגם לעורר עניין בציבור הרחב. כדי לרענן את הקיץ הם מציעים סדרת הקרנות של הסדרה המדוברת.
קצת על הסגל
ד"ר תומס גודמן, נשיא המועדון וממיסדיו, הוא מרצה לפיסיקה לנוער שוחר מדע באוניברסיטת תל אביב ובמכון וויצמן. חדרו מעוטר בתמונות ובציטוטים רבים מהסידרה. קטעי "מסע בין כוכבים" שהוא מקרין בשיעור משמשים אותו להמחשת הפיסיקה של אמצעי הנעה, או במילים אחרות, להסביר לתלמידים איך טיל עף. יושב ראש המועדון, אורי אביב, הוא חייל בן 20. בחדרו נקודות לבנות בודדות חושפות את קיומו של הקיר מתחת לפוסטרים, ועל מדפי הספרים שלו מונחות קלטות וידאו של סרטים או פרקים מהסדרה. אבל יש גם ספרים, בעיקר כאלה שפורסמו על ידי חברת "פרמאונט" ומכילים מפרטים טכניים של תחנות וספינות חלל. בני שלו, 25, הוא הנדסאי ב- ECI ואצלו בחדר יש רק שלושה פוסטרים ענקיים ובובה אחת. נוסף על היותו ממלא מקום היו"ר, הוא גם ראש מחלקת האינטרנט של המועדון וסטודנט למדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה. מוסדות המועדון כוללים ועד, סגל, גזברות, מחלקת חוץ, מחלקת משפט ועוד, אולם כל העוסקים במלאכה, ויש רבים כאלה, עושים זאת בהתנדבות משום חיבתם לקירק, ספוק ויתר חבריהם. רובם, אגב, ישראלים שהכירו והתאהבו בסידרה עוד מתקופת שידוריה בערוץ 1.
רוצים לכבוש את הארץ
היום (רביעי) יקרין המועדון את פרקי העונה השניה של 'מסע בין כוכבים - וויאג'ר', שטרם הוקרנו בארץ. "ההקרנות יתקיימו מדי יום רביעי בשעה 18:00 באודיטוריום 'לב' באוניברסיטת תל אביב, והכניסה חופשית", אומר בני שלו, ממלא מקום יושב ראש המועדון, ומוסיף "החל מיום חמישי הקרוב נקרין גם את סרטי 'מסע בין כוכבים'. ההקרנות ייערכו אחת לשבועיים ב- 19:45 בקולנוע כוכב בהוד השרון". למרות שהאירועים הללו מתקיימים במרכז הארץ, בדומה לקפטיין קירק גם הם מבטיחים לכבוש את הגלקסיות הרחוקות ביותר, או לפחות את ירושלים ואת רשת המתנ"סים ברחובות.
איך הכל התחיל?
ב-97' נערך כנס "סקטור 972" לחובבי המדע הבדיוני. בעקבות היענותו הרבה של הקהל, הוחלט על הקמת המועדון. את המועדון ייסדו ד"ר תומס גודמן, מרצה לפיסיקה באוניברסיטת תל אביב ובמכון וויצמן, אורי אביב, יונתן מוזס ועדי נוימן. ונחזור: עדי נוימן. כן, הדוגמנית. כיום מונה המועדון קרוב ל- 400 חברים, כל אחד מהם משלם דמי חברות בסך 40 שקלים שנתיים. "לחברי המועדון אין מאפיין משותף מובהק", טוען שלו, "טווח הגילאים נע בין שמונה ל- 60. כמה מחברי המועדון, כולל ד"ר גודמן, זוכרים כיצד צפו בסידרה עם עלייתה ב- 66'. יש בחורי ישיבה, יש מצביעי מרץ, יש חילוניים ויש דתיים. הסידרה מדברת לכולם". הפעילויות השוטפות של המועדון כוללות בעיקר הרצאות והקרנות של פרקים וסרטים, אבל האירוע הגדול של המועדון, בשיתוף האגודה הישראלית למדע בדיוני ופנטזיה, הוא הכנס השנתי של מעריצי "מסע בין כוכבים". לכנס, שנקרא 'אייקון', מגיעים מדי שנה, על פי שלו, בין 5000-3000 מבקרים, ובסוכות הוא יתקיים בפעם השלישית בסינמטק תל אביב. על פי נסיון השנים הקודמות צפוי אירוע ססגוני למדי. אז אם אין לכם סבלנות לחכות, או סתם נקלעו שעתיים פנויות בדרכיכם, אתם יכולים לקבל את הטעם של "מסע בין כוכבים" כבר היום, באוניברסיטת תל אביב או מחר בהוד השרון.