שתף קטע נבחר

ציפיות ליום מסחר תנודתי במט"ח - התבדו

הדולר ירד ב-0.889% ל-3.792 שקלים. גם בשוק הסחורות לא נרשמה דרמה. עם זאת, אפקט דובאי צפוי לחזק את כוחו של הדולר בעולם

על אף ציפיות ליום תנודתי יותר בשוק המט"ח, המסחר התנהל ביציבות יחסית.

 

השער היציג לצמד דולר/שקל נקבע ברמה של 3.792 שקלים, אשר משקף ירידה של 0.889% ביחס לשער היציג מיום שישי. בשוק המט"ח ציפו ליום תנודתי. זה לא קרה. בשוק הסחורות לא נרשמה דרמה ומחיר הנחושת שמר על רמתו מיום שישי האחרון ברמה של 6,855 דולר לטון. מחיר הזהב נחלש ב-0.5% ונסחר סביב 1,170 דולר.

 

ביום שישי - דובאי השפיעה

דולר/שקל – בהמשך לאפקט דובאי, נסק הדולר מול השקל ביום שישי האחרון לרמה של 3.846 שקלים. רמה זו "גילתה" לשווקים שיש מוכרים ברמות אלו. יצואנים רבים ניצלו מצב זה והקדימו מכירות שגרתיות שנעשות בכל תחילת חודש בכדי לשלם משכורות.

 

במהלך היום, נסחר השקל מול הדולר עדיין סביב לרמה הממוצעת של התקופה האחרונה, 3.76 שקלים לדולר. רצועת המסחר הייתה רחבה ונעה בטווח של 3.746-3.805, רצועה של 1.5%. בשעות המסחר המאוחרות, נסחר השקל מול הדולר קרוב לשער של 3.8 שקלים לדולר.

 

אירו/דולר – ביקושים באירופה? מדד המחירים לצרכן במדינות גוש האירו עלה ב – 0.6% לעומת צפי השווקים לעלייה של 0.4%. בחודש הקודם הייתה עלייה של 0.1%. נתון שכזה עשוי לתמוך באירו. זאת מכיוון שהלחץ על נגיד הבנק האירופאי, ז'אן קלוד טרישה, הידוע במדיניותו המוניטארית הנוקשה יחסית, הולך ונעשה כבד יותר.

 

קרי, המשך עליית מחירים בגוש האירו עשויה להוביל את טרישה להעלות את הריבית. האירו בסך הכל ממשיך לשמור על רמתו בתקופה האחרונה ונסחר ברצועה של 1.485-1.514.  היום נסחר האירו ברצועה צרה יחסית ובטווח של 1.4962-1.5083 דולר לאירו.

 

דולר/ין - מודל פישר. הין נחלש במהלך יום המסחר לרמה של 86.5 ין לדולר, כאשר ביום שישי האחרון הוא נסחר קרוב לרמת ה-84 ין לדולר. שיא של 14 שנה.זאת, לאחר הודעתו של ראש הממשלה, יוקיו הטוימה, שהוא מוכן לפעול, או לחילופין יש לו את הכוונה לפעול בשוק המט"ח, כנגד התחזקותו של הין מול הדולר.

 

יחד עם זאת, הוא הבטיח כי יבחן את סיכוני יתרות המט"ח של יפן בדגש על ארה"ב. גם במקרה זה, קל לראות עד כמה השווקים אמוציונאליים לגבי כל ידיעה, אפילו שמדובר בכוונות ולא בהכרח נקיטת פעולה אמיתית.

 

בכל זאת כמה מילים על אפקט דובאי

המקרה האחרון, שמזכיר את הימים הקשים של שנת 2008, קריסת בנקים והמערכת הפיננסית רק מראה לנו עד כמה באמת השווקים רגישים ומגיבים אמוציונאלית לכל ידיעה מהסוג של חוסר יכולת פירעון חובות. עם זאת, התגובות בשווקים היום היו מרוסנות לדאבונם של השחקנים והספקולנטים אשר מכורים לתנודתיות גבוהה.

 

מקרה דובאי עדיין לא הסתיים, וכנראה, שכמו במשבר הגדול, שנת 2008, אף אחד עדיין לא ממש יודע לכמת את הסיכון. זאת נדע בטוח בימים ובשבועות הקרובים. הדבר החשוב ביותר שקיבלנו בשבוע שעבר, הוא למעשה התזכורת לכך שכאשר האדמה רועדת, פסל החירות משמש מקום מפלט והנהנה מכך הוא לא אחר מאשר הדולר.

 

 

הכותב הוא מנהל חדר מצב ואנליסט בשקל אג'יו מקבוצת שקל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדולר ירוויח מדובאי
צילום: index open
מומלצים