שתף קטע נבחר

ומה לקינוח? 2 מתכוני אורז מתוק

מי אמר שאורז חייב להיות רק כליווי למנה העיקרית? הנה שני קינוחים עשירים ונהדרים המבוססים על אורז. האחד אפוי ומצופה בקרמל, והשני מבושל בתוספת תפוז וקינמון

פודינג אורז אפוי עם ציפוי קרמל

המרכיבים (ל-5 מנות):

3/4 כוס אורז קצר

3 כפות סוכר או דבש

1 כפית תמצית וניל אמיתי, או מקל וניל חצוי

קליפה מגוררת מלימון אחד

1 מקל קינמון

3 כוסות חלב

4 כפות סוכר חום


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את האורז בתבנית חסינת חום.
  2. מוסיפים את החלב, הסוכר, הווניל, קליפת הלימון והקינמון.
  3. עוטפים את התבנית ומכניסים לתנור, כשהוא עדיין קר.
  4. מדליקים את התנור על חום של 190 מעלות, ומבשלים כשעתיים (חשוב לערבב כל חצי שעה), עד שהתערובת מתעבה ומקבלת מרקם קרמי.
  5. מוציאים את התבנית מהתנור ומגבירים את החום ל-240 מעלות.
  6. מוציאים את מקל הקינמון ומקל הווניל (אם משתמשים בו).
  7. מפזרים מעל הפודינג את הסוכר החום באופן שווה.
  8. מחזירים את הפודינג לתנור, ללא כיסוי, ואופים 5-8 דקות, עד שהסוכר נמס והופך לקרמל זהוב.
  9. מוציאים מהתנור ומגישים.

 

פודינג אורז, תפוז וקינמון

המרכיבים (ל-5 מנות):

1/2 כוס אורז קצר

קורט מלח

4 תפוזים

קליפה מגוררת מתפוז אחד

2 כוסות חלב

4 כפות סוכר

1-2 כפית קינמון טחון

2 כפות ריבת תפוזים


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את האורז בסיר עם המלח ומים שיכסו אותו. מביאים לרתיחה.
  2. מסירים את הסיר מהאש ומסננים את המים.
  3. מקלפים את התפוזים ומחלקים אותם לפלחים.
  4. שמים בסיר את קליפת התפוז, החלב והסוכר ומביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים את האורז, מכסים את הסיר ומחלישים את האש.
  6. מבשלים כ-30 דקות, תוך כדי ערבוב לסירוגין.
  7. מסירים מהאש, מוסיפים את התפוזים וריבת התפוזים ומערבבים היטב.
  8. מחלקים לצלות הגשה וזורים קינמון על כל מנה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים