שתף קטע נבחר

בדקנו חמישה סטרימרים - איזה כדאי לקנות?

בחודשים האחרונים צנחו מחירי הסטרימרים, שאוספים את הוידאו, המוזיקה והתמונות מהרשת לטלוויזיה בסלון. בדקנו חמישה דגמים הנמכרים בישראל - איזה מתאים לכם?

מחירי הסטרימרים, המחשבים הקטנים שאוספים את התמונות, המוזיקה והווידאו מכל המחשבים בבית, ירדו משמעותית בחודשים האחרונים.

 

המגמות האחרונות בשוק הסטרימרים, כוללות שיפור בממשקי ההפעלה, הקטנת מארז המכשיר בתוספת עיצוב אטרקטיבי יותר, תמיכה במגוון רחב יותר של פורמטי אודיו / וידאו וגם התקנת רכיב רשת אלחוטית בחלק מהדגמים. בנוסף, כניסתו של פורמט ה Blu-ray לא נעלמה מעיני היצרנים, שמתחילים להציע אפשרויות שילוב כונן Blu-ray במכשיר ואפשרות הצגת תפריטי כותרים.

 

במדריך שפירסמנו תוכלו לראות מה הם מסוגלים לעשות, ומה כדאי לברר לפני הקניה. בכתבה זו, נסקור חמישה דגמי סטרימרים הנמכרים בארץ. איזה מהם מתאים לכם? 

 

 

 

לוג'יטק Squeezebox Radio

ה-Squeezebox צועד שלב נוסף קדימה באבולוצית הסטרימרים של חברת לוג'יטק. זהו רדיו אינטרנטי משולב נגן מוזיקה, שניתן להצבה כיחידה עצמאית בכל אחד מחדרי הבית.

החיבור לרשת הוא אלחוטי (בעזרת אנטנת WiFi פנימית) או דרך כבל רשת.

  גוף המכשיר, כדרכה של לוג'יטק בסטרימרים, עשוי פלסטיק שחור ומבריק. פאנל השליטה כולל חוגה רב תכליתית המשמשת למעבר בין תפריטים, ומקשי שליטה. מעל לפאנל נמצא מסך LCD צבעוני בגודל 2.4 אינץ', ולצידו שישה לחצני קיצור לתחנות רדיו מועדפות.

 

ה-Squeezebox מאפשר השמעת קבצי אודיו שמאוחסנים על המחשב, כאן ממשיכה מסורת התמיכה המצוינת של לוג'יטק במגוון פורמטי קבצים, החל מ- MP3 הפופולרי, דרך FLAC (המיועד בעיקר לאודיופילים) ועד לפורמטים מגוונים כגון התאמה מלאה ל- iTunes ועוד.

 

מלבד השמעת קבצי ספריית האודיו האישית, מאפשר ה- Squeezebox Radio גישה לכמות גדולה של תחנות רדיו אינטרנטיות המחולקות עפ"י ז'אנרים כגון היפ הופ, ג'אז, מוזיקה אלקטרונית ועוד סגנונות רבים.

 

מגוון ישומים

על הנגן ניתן להתקין יישומים כמו Flicker או. Facebook היישום של פליקר מציג תמונות באיכות לא רעה (בהתחשב בגודל הקטן של המסך). בנוסף, ניתן גם לשתף חברים מ-Facebook בהמלצות המוזיקה לה אתם מאזינים.

 

ניתן להפעיל דרך אתר mysqueezebox גם יישום שלט רחוק שמדמה את ממשק המכשיר, כך שאם יש לכם למשל מחשב נייד בסלון, הוא יוכל לשמש כשלט רחוק מלא של הנגן, המאפשר תפעול של הסטרימר גם מחדר אחר.

 

בהשוואה לסטרימרים האחרים, ה-SqueezeBox כולל גם יחידת הגברה פנימית, רמקול וגם מסך LCD צבעוני, אך עדיין, היינו מצפים לדוגמא לתמיכה עברית מושלמת ואנו מקווים כי הדבר יתבצע בגרסאות תוכנה עתידיות של המכשיר.

 

מחיר: 1,199 שקלים

אחריות: מעתק

 

בעד: תמיכה בסוגי קבצי אודיו רבים, רשת חוטית ואלחוטית, מסך LCD צבעוני.

נגד: תמיכה בעברית לא מושלמת.

 

 

Nowcom NC3500

ה- Nowcom NC3500 המשווק בחבילות גילשה של בזק, כבר לא המכשיר החדש או המשוכלל ביותר בעולם הסטרימרים, אולם, הוא מבוסס על ערכת שבבים פופולרית ומוכחת של סיגמה, מה שמתבטא ביכולת ניגון טובה של פורמטי וידאו רבים.

 

הדבר הראשון שבולט לעין בדגם זה הוא המצאותן של שתי אנטנות, זהו אחד המכשירים הבודדים בשוק כיום שכולל רכיב ה- WiFi פנימי שתומך אף בתקן 802.11n החדש.  

פתיחת המכשיר מגלה מאוורר קטן שנועד לצנן את מעבד הוידאו, על המכסה העליון, ניתן לראות כונן קשיח, בזק משווקת את הסטרימר עם כונן מובנה בגודל 80GB.

 

תמיכה בעברית

נגן זה מציג תמיכה בכתוביות מסוג SRT בעברית, אולם חלק מסימני הפיסוק כמו נקודות בסוף משפט מופיעים בצד הלא נכון - בתחילת המשפט. זה אמנם לא מונע קריאה, אבל מעט מפריע בעין.

 

ירידות המחירים האחרונות בעולם מזרימי המדיה הינן תופעה ברוכה עבור קהל הצרכנים. בעקבותיה, מחיר ה- NC3500 צונח באופן ניכר, אך הוא כרוך בהתחייבות למנוי אינטרנט בבזק, מה שמחייב כל לקוח לעשות את החשבון ולבדוק האם זה משתלם עבורו.

 

ה- NC3500 מתאים פחות לפריקים טכנולוגיים שמחפשים את המילה האחרונה, ומתאים בעיקר לקהל הרחב שמעוניין להנות מסרטי DivX, DVD ו- HD, לצפות בתמונות ולהאזין לשירים כאשר כל הקבצים מאוחסנים על כונן קשיח פנימי במכשיר, התקן זיכרון חיצוני או ברשת המחשבים בבית.

 

מחיר: 684 שקלים בהתחייבות לאינטרנט מהיר של בזק.

אחריות: Nowcom

 

בעד: מחיר, ניגון פורמטי וידאו רבים, תמיכה בעברית, כולל כונן קשיח 80GB

נגד: אין תמיכה בהמרת סטריאו של אות DTS או בפורמטי אודיו HD של בלוריי.

 

 

WD TV Live

זוהי גרסת השדרוג לדגם WD TV. הגרסה החדשה מגיעה במארז בעל צורה זהה, אך הפעם, הוא בצבע אפור מתכתי. מבחר היציאות כולל שני חיבור USB, יציאת HDMI, יציאת אודיו דיגיטלית אופטית ותוספת של יציאת וידאו קומפוננט

 

החיבור המעניין ביותר מאחור הינו חיבור קוי של רשת 10/100, מה שהופך את ה- WD TV Live לסטרימר במלוא מובן המילה ומאפשר לו למשוך ולנגן קבצי מדיה מסוגים שונים מרשת המחשבים הביתית או מאתרי אינטרנט שונים, הצלחנו לנגן קבצי וידאו באיכות 1080p דרך הרשת הביתית, ללא בעיות מיוחדות. ערוץ Youtube בדגם זה התגלה כמקור וידאו לכל דבר, המאפשר לצפות בסרטוני וידאו – גם באיכות HD בקלות וללא השהיות מיותרות.

 

ניסינו לנגן גם כותרי Blu-ray, המכשיר התגלה כלא מושלם בתחום זה. מצד אחד, ה- WD TV Live מצליח למשל לחלץ אות DTS מפסקול DTS Master Audio, אבל נתקלנו במספר תופעות משונות, כמו למשל בכותר הדגמה של DTS Master Audio ה- WD TV התעקש לחזור ולנגן שוב ושוב רק קטע ספציפי בלבד ולא הסכים לנגן את השאר, לא משנה באיזה קטע וידאו בחרנו ברשימה.

 

הצופים בישראל שמבקשים להנות מתרגום עברי, יצטרכו להשתמש בתוכנת המרה שהופכת כתוביות SRT אל SUB, אמנם מדובר בתהליך המרה זריז, אך היינו מעדיפים בהחלט לראות את חברת WD מטמיעה תמיכה עברית טבעית במכשיר החדש.

 

השיפורים לעומת הגרסה הקודמת של ה- WD TV כוללים תוספת חיבורים כמו קומפוננט ורשת, יכולת הזרמה קבצי וידאו ואודיו ותמונות מהרשת וגם תמיכה בהמרת פסקול DTS אל דו ערוצי.

 

בנוסף, לרשות רוכשי המכשיר, עומדת קהילה גדולה ומגוונת של מפתחי גרסאות קושחה שונות ומשונות שכוללות גם הטמעת תכונות חדשות.

 

מחיר: 799 שקלים

אחריות: טק דטה

 

בעד: קטן, תפקוד מוצלח של ערוץ Youtube, תוספת חיבור רשת ויציאות וידאו בהשוואה לדגם הקודם.

נגד: כתוביות עברית דורשות המרה בתוכנה לפני הצפיה.

 

לסקירה המלאה ב-dtown: ביקורת WD TV Live

 

Xtreamer

עולם הסטרימרים (נגני מדיה) עבר טלטלה בחודשים האחרונים, עקב כניסתו למשחק של שחקן חדש בשם Xtreamer, עם מכשיר קטן וממזרי שאיים לבצע כל מה שעושים המתחרים, רק בגוף קטן יותר, עם ממשק מעוצב והכי חשוב, במחיר נמוך באופן משמעותי מול כל סטרימר אחר.

 

את גוף הסטירמר, מניחים על מעמד קטן שמגיע בחבילה, הצד העליון מהווה למעשה מכסה, הסרתו מאפשרת להתקין דיסק קשיח 2.5" SATA, עד לנפח של 500GGB, מהסוג שנמצא בשימוש במחשבים ניידים.

 

הצצה בתפריטי הגדרות נוספים, מגלה שניתן להציג את ממשק המכשיר גם בשפה העברית, באופן מלא, כמו גם להגדיר תמיכה בכתוביות עברית, זו בהחלט נקודה חיובית לזכות המכשיר. 

 

ה- Xtreamer מגיע עם חיבור רשת קווי, ניתן לחבר אליו גם רכיב WiFi חיצוני, בעלות נוספת התומך בתקן WiFi 802.11n. החיבור לרשת, מאפשר גלישה באינטרנט, תפריט הגלישה מציג רשימת אתרים נכבדת ביותר, ההיצע כולל אתרי חדשות, מוזיקה, סרטי וידאו, מדע ועוד.

 

לאחר בדיקה מדוקדקת, נוכל לומר כי מדובר בשילוב מוצלח מאוד של מכשיר קטן וחכם, שיודע לעשות את העבודה החשובה והכי חשוב, מגיע במחיר זול.  העיצוב מתאים לסלון, הממשק נוח ואסטטי וגם הביצועים עומדים בסטנדרט המצופה מסטרימר מודרני.

  

מחיר: 750 שקלים

אחריות: באג

 

בעד: תמיכה מלאה בעברית (ממשק / כתוביות / הצגת שמות קבצים), ממשק מוצלח, עיצוב, תמיכה במגוון גדול של קבצי מדיה, גישה למגוון אתרי אינטרנט.

נגד: העדכון האחרון, הוסיף תמיכה ב- DTS Master Audio, אך עדיין לא ב- Dolby TrueHD (למשתמשים מתקדמים).

 

 

Popcorn Hour C200

חברת פופקורן הבינה כי יש בפניה שתי אפשרויות: לחתוך במחירי המוצרים ולנסות להתחרות בחבורת הסטרימרים הזולים החדשה או לנסות כיוון חדש לגמרי.

 

ואכן, היא פנתה לכיוון אחר בעוד היא מביטה מעלה ומציעה סטרימר שפונה לקהל המתקדם יותר, כזה שמוכן לשלם את תוספת התשלום בעבור תכונות חדשות. תוצר המגמה הזו הינו נגן מזרים מדיה מדגם C200.

 

בעוד המשתמש הממוצע קיבל עד היום מענה מלא לצרכיו שכללו בעיקר ניגון קבצי וידאו מסוגים שונים, תמונות ושירים, חובבי הוידאו המתקדמים ביותר, שביקשו לצפות בקבצים בעלי איכות התמונה הטובה ביותר - כותרי Blu-ray - נתקלו במגבלה עקרונית שמנעה מהם להפעיל אותם באופן מלא.

 

ה-C200 פותר בעיה זו והוא מסוגל להציג כותרי בלוריי במלוא תפארתם, כולל כל התפריטים והאפשרויות, הן כקובץ RIP או בניגון דיסקים דרך כונן Blu-ray שניתן להתקנה במכשיר – לשם כך, יש לרכוש כונן BD-ROM המיועד למחשבים בעלות נפרדת מהמכשיר.

 

חזית המכשיר עשויה אלומיניום מוברש שחור, היא כוללת צג LCD כחול וגדול מימדים, מספר לחצני שליטה עבור הפעלת פונקציות מרכזיות כמו ניווט בתפריטים, עמעום אור התצוגה ומעבר בין מצבי וידאו.

 

שלט ה- C200 כולל שני חידושים מעניינים, הראשון הוא תצורת עבודה בגלי רדיו – RF, מה שמביא לטווח שידור מצוין ואפילו חודר קירות, בנוסף, כולל השלט גם תאורת מקשים כתומה שמתגלה כשימושית ביותר בעת תפעול בחדר חשוך.

 

ה- Popcorn C200 מבצע דילוג כולל מעל הדגם הקודם A110 שהצליח לכבוש את עולם מזרימי המדיה. המכשיר גם מאפשר להפוך לנגן Blu-ray מלא וכך להנות משני עולמות התוכן: עולם הקבצים ועולם הדיסקים האופטיים.

 

מלבד יכולת זאת, ישנם ביצועים משופרים (זמני תגובה, תפריטים מעוצבים ועוד), עיצוב סלוני, גמישות גדולה בהתקנה הכוללת שלט RF רחב טווח ואפשרויות התקנה מגוונות של התקני מדיה (כוננים קשיחים ונגן בלוריי של מחשב).

 

כל אלו, הביאו גם לקפיצה גדולה במחיר המכשיר, כאשר הוא עולה כיום בישראל כ- 2,890 שקלים, המתחרה הישיר מולו בשוק המקומי הינו דגם ה- Dune Base 2 שתומך בניגון תפריטי בלוריי (רק של קבצי Rip), אך אינו כולל יכולת התקנה של כונן Blu-ray פנימי כדוגמת הפופקורן.

 

מחיר: 2,890 שקלים

אחריות: סבן גרופ

 

בעד: תמיכה בפורמטים רבים, כולל ניגון מלא של כותרי Blu-ray, אפשרויות הרחבה מגוונות (התקנת כונן Blu-ray ודיסק קשיח פנימי), שלט רחוק מוצלח מבוסס RF, צג LCD מובנה.

נגד: יקר בהשוואה לדגמים האחרים.

 

לסקירה המלאה ב-dtown:  ביקורת – פופקורן C200

 

מה מתאים לכם?

מבין הסטרימרים הנסקרים בכתבה זו, ה-Radio של לוג'יטק הינו היוצא דופן בחבורה שמנגן מוזיקה בלבד (ומציג תמונות במסך קטן), מצד שני, הוא אינו זקוק למסך טלויזיה או מערכת אודיו כדי לפעול.

 

רוב המשתמשים שמחפשים נגן מודרני שיהיה מסוגל להציג קבצי וידאו בפורמטים שונים, תמונות וגם להשמיע שירים, יתלבטו כנראה בין שלושה דגמים שמוצעים בעלות דומה, אלו הם ה- WD TV Live, Nowcom NC3500 וה- XTREAMER שלדעתנו מספק את השילוב המוצלח ביותר של תכונות ושל נוחות תפעול ותמורה למחיר.

 

ה- C200 של "פופקורן", קופץ מדרגה במחיר ומיועד ל- "וידאופילים" שמבקשים לצפות בקבצי Blu-ray שמגיעים באיכות הוידאו הגבוהה ביותר ומספק גם מרחב לשדרוגים והתקנות דיסקים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה מתאים לכם?
צילום: ליאור קורן, dtown
dtown.co.il
מומלצים