שמואל וילוז'ני והיהדות
למה וילוז'ני רוצה לפגוש את שלמה המלך ואבישג השונמית? ומדוע ביום כיפור תמצאו אותו מתחת לכיסא בבית כנסת? בשאלון היהדות של ynet הוא חושף את אהבתו לרגל קרושה, מדבר על עמלק שלו. וגם: מי הדמות התנ"כית אותה חלם לגלם
1. עם איזו דמות תנ"כית היית רוצה להיפגש, ומה היית אומר לה? שלמה המלך כי הוא דמות מרתקת, איש צבעוני משכמו ומעלה שהיה מלך בישראל, ובהקשר של נשים הייתי רוצה לפגוש את שאול ולשאול אותו איך הוא מסתדר עם כל כך הרבה חותנות. דמות נשית מהתנ"ך אותה הייתי רוצה לפגוש היא רחב הזונה או את אבישג השונמית כי אבישג הייתה להקת החימום של דוד המלך ואת רחב הזונה - כי היא הייתה צדקת והצילה את עם ישראל.
2. מה אמר משה לאלוהים אחרי שקיבל ממנו את התורה על הר סיני? "יש מבצע של שניים במחיר אחד"? ו"אפשר לקבל פתק החלפה"? ו"אל תצפה להצלחה במבצע הזה".
3. יום כיפור: בבית הכנסת/ צם בבית מול הדי.וי.די/ עסקים כרגיל? בבית הכנסת מתחת לכיסא, בחיל וברעדה מבורא עולם.
4. מתי בפעם האחרונה התפללת או היית בבית כנסת? אני מדבר כרגע מבית הכנסת, תפסתי תפילת מנחה ואמרתי "קדיש".
5. לאיזו תקופה בתנ"ך היית חוזר, ולמה? למעמד הר סיני, כי היו שם הרבה במות בידור. זה היה רגע מכונן של עם ישראל והלוואי שהיינו משכילים להיות כאיש אחד ולב אחד ואולי היינו מדלגים על הרבה שנים של סבל.
6. רב או איש דתי שאתה מעריך במיוחד: הרב רודרמן מבית הכנסת המרכזי בתל ברוך ואבי רט. אני מעריך מאד את אבי רט כי הוא מלח הארץ, יהודי, ציוני ומעל לכל נשמה גדולה וחבר. כפי שכתוב "עשה לך רב וקנה לך חבר" – זה שניים במחיר של אחד.
7. איך נראה גן העדן שלך? כמו החיים שלי, רק לנצח, רק שלא יהיה יותר גרוע, שאדע לקבל את העובדה שיש לי את מה שאני צריך ולא רק את מה שאני רוצה.
8. מה אתה זוכר משיעורי תנ"ך בבית הספר? את הרצון לגלם דמות תנכי"ת. לדוגמא, את דבורה הנביאה – אישה עם ביצים.
9. ברית מילה:
בגלל המסורת/ בשביל הילד/ מנהג פגאני? כל התשובות נכונות.
10. האוכל יהודי הכי טעים בעיניך? רגל קרושה.
11. מה חסר בלוח השנה היהודי? חגים סתם.
12. מהי תרבות יהודית לדעתך? הרמב"ם, אבן גבירול, רבי שמעון בר יוחאי, האר"י.
13. איזה סיפור תנ"כי לא אהבת במיוחד? אמנון ותמר ופילגש בגבעה, כי הם סיפורי זוועה.
14. מיהו עמלק בעיניך?הפחד, שתופס אותך בעורף, הוא ממוקם מבחינה פיזית בעורפו של האדם.
15. בקשה מאלוהים: שהילדים יהיו בריאים ושהאל יראה לי את הקסם, שיגלה לי את הסוד, את סוד הבריאה ושיחזק אותי באמונתי.
השחקן שמואל וילוז'ני ייקח חלק באירועי ישרא-דרמה של המכון למחזאות ישראלית ע"ש חנוך לוין - זרקור על מחזאות ישראלית בשפה הרוסית. האירועים מתקיימים בימים אלה.