שתף קטע נבחר

נעים להכיר: הקומקום האקולוגי

יותר ויותר צרכנים מקפידים על צרכנות ירוקה, כזו שמשתדלת שלא לזהם את הפלנטה עליה אנו חיים. במדור חדש נציג מוצרים שממעטים לפגוע בסביבה - כמו קומקום שמאפשר הרתחה מדויקת של כמות המים הדרושה

כל בחירה יומיומית שלנו - מה ללבוש, מה לאכול, היכן לטייל, במה לנהוג - היא החלטה צרכנית שצמוד לה, מלבד המחיר של המוצר, גם מחיר סביבתי וחברתי.

 

 

הצרכנות הירוקה עתידה לשנות את האופן שבו אנו קונים מוצרים. היא מכניסה למשוואה שעורך הצרכן לפני כל קנייה ושכוללת מחיר, נוחות, זמינות - גם את מידת הפגיעה או הדאגה לכדור הארץ.

 

צרכנות ירוקה משמעה לעצור שנייה לפני הקופה ולשאול: האם החפץ שנקנה יצרוך הרבה חשמל או מים? האם ייצורו גרם לזיהום הסביבה? האם הוא יתכלה ואם כן - בתוך כמה זמן? האם האנשים שייצרו אותו הועסקו באופן הוגן ואנושי?

 

כמובן שלא כל המוצרים המוצגים לנו כ"ירוקים" נותנים מענה חיובי על כל השאלות הללו ועלינו כצרכנים מוטלת האחריות לשאול את השאלות הנכונות. עם זאת קיימת מגמה לפיה יצרנים רבים מתאמצים לייצר מוצרים שמעגל החיים שלהם הוא אקולוגי ככל שניתן.

 

הקומקום החשמלי – זללן אנרגיה

הקומקום החשמלי האוטומטי שקיים כמעט בכל בית, הוא דוגמה לזללן אנרגיה. רובנו קמים בבוקר ושולחים את היד אוטומטית לקומקום החשמלי שמאפשר לנו להגיע בתוך דקה אחת לכוס קפה מהביל. מדובר במוצר החשמלי הנפוץ ביותר בבתים, עד שקשה לזכור שלפני כ-20 שנה נהגו לשפות קומקום על הכיריים בהמתנה לשריקה הגואלת שתבשר על הרתחתם.

 


בלי לבזבז חשמל ובמקום לחזור לשיטת הגז. הקומקום האקולוגי

 

הקומקום החשמלי נולד בשנת 1955, כאשר צמד הממציאים ביל ראסל ופיטר הובס השיקו את הקומקום האוטומטי הראשון שזכה לכינוי K1. העולם מצידו - התאהב. בשנת 1975 הגיעו מכירות הקומקום החשמלי ל-5 מיליון יחידות ובשנות ה-80 לא היה בית מודרני שהרתיח מים באמצעות גז.

 

אז איך זה שמכשיר קטן אחד עושה כל כך הרבה נזק? ובכן, הקומקומים החשמליים הם בעלי תכולה גדולה ולרובנו יש נטייה למלא אותם יותר מהכמות שבאמת נחוצה לנו. כך קורה שעל מנת להכין כוס אחת, אנו מרתיחים את כל הכמות שמצויה בקומקום וגורמים לצריכת חשמל גבוהה בהרבה מזו שדרושה בפועל להרתחת כוס אחת.

 

הקומקום האקולוגי: חיסכון של 31%

הבריטים החליטו שעם כל הכבוד לנוסטלגיה הם לא ששים לחזור לשיטת הגז והאמת היא שלרובנו אין את הזמן (והסבלנות) לכך. כך הומצא בבריטניה ה"קומקום האקולוגי" - Eco Kettle, שמאפשר הרתחה מדויקת של כמות המים הנחוצה לנו.

 

איך זה עובד? בגוף הקומקום הירוק מצויה מחיצה שיוצרת שני תאים: תא אחד משמש כמאגר מים - "תא האגירה" - והתא השני לחימומם - "תא החימום". החלוקה הזו מאפשר למלא כמות של ליטר וחצי מים בקומקום, שנשמרת בתא האגירה ולא קרובה לגוף החימום. כאשר רוצים לחמם מים פשוט לוחצים על כפתור קטן שמזרים מתא האגירה לתא החימום מים בכמות הרצויה לנו - ולא טיפה אחת יותר.

 

הפעלת הקומקום מרתיחה את המים בתא החימום בלבד, בעוד ששאר המים ימתינו לחימום הבא. התוצאה? חסכון של 31% בצריכת החשמל בכל הרתחה. עכשיו פשוט צריך להכפיל את הנתונים במספר המשתמשים ולעשות את החשבון הירוק.

 

קצב המכירות המרשים של הקומקום לא מפתיע, בפרט לאור הנתונים האחרונים שהתפרסמו לאחרונה ולפיהם האזרח הבריטי הממוצע מוציא 250 ליש"ט בשנה על מוצרים אקולוגיים. בינתיים אנחנו יכולים להמשיך ולבחור באפשרות הקלה יותר - פשוט למלא את כמות המים הדרושה לנו בדיוק.

 

מחפשים מוצרים ירוקים? מיטב המוצרים והשירותים הירוקים בישראל מחכים לכם באינדקס העסקים הירוקים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיסכון של 31% בכל הרתחה. צרכנות ירוקה
צילום: index open
מומלצים