משרד החינוך נותן אישור לסיינטולוגיה
בהחלטה שהתקבלה אתמול, נתן משרד החינוך רשיון הפעלה לבית הספר 'עתיד' במקוה ישראל, שפועל ברוח הסיינטולוגיה. ההורים מאושרים, החרדים זועמים
בניגוד לכל הציפיות החליט משרד החינוך אתמול (יום ב') לתת רשיון הפעלה לבית ספר "עתיד" במקווה ישראל, הפועל ברוח הסיינטולוגיה. כפי שפורסם ב-ynet לפני שבועיים, התכוון משרד החינוך להוציא צו סגירה נגד בית הספר, הפועל מזה שנתיים. מאז נפתח הפעילו גורמים חרדיים, ביניהם העמותות "יד לאחים" ו"לב לאחים", לחץ על משרד החינוך, באמצעות חברי כנסת וגורמים נוספים, כדי למנוע את מתן הרשיון לבית הספר.
בבית הספר למדו בשנה האחרונה בכיתות גן ובית הספר כ-70 תלמידים ובשנה הבאה צפויים ללמוד בו כ-110 תלמידים. בבית הספר ייחדו עד כה שיעורים לצורך לימוד כתביו של ל. רון האברד, מייסד כת הסיינטולוגיה ותוכנית הלימודים הרגילה של משרד החינוך הועברה לפי שיטתו.
בפגישה של נציגי בית הספר ומנכ"לית משרד החינוך, שלומית עמיחי שהתקיימה אתמול, ניתן הרשיון להפעיל את "עתיד" למשך שנה. הרשיון יוארך, כל עוד בית הספר יעמוד בקריטריונים שמציב המשרד ובתנאים נוספים כגון: איסור על העברת השיעורים העוסקים במשנתו החינוכית של האברד בשעות הלימודים וכן קורס התקשורת שמועבר ברוח כתביו של האברד לגבי מהי תקשורת בין אישית נכונה. הקורס, "הדרך אל האושר", שלומדים בו כללי חיים בסיסיים וכן הקורס המקנה הרגלי למידה, יילמדו אחרי שעות הלימודים. בתגובה למתן הרשיון, מסרה יפעה ונדנברג שטרית, יו"ר ועד ההורים של בית הספר: "אני מרגישה שזה ניצחון של השפיות, כל מי שהתנגד ל'עתיד', התנגד מטעמים לא ענייניים. הצלחנו לגבור על כוחות החושך שניסו להרוס משהו מתוך צרות מחשבתית ופנאטיות".
הרב שלום ליפשיץ, מנכ"ל העמותה יד לאחים: "העמותה תבחן יחד עם היועצים המשפטיים שלה את החלטת משרד החינוך". לטענתו, גורמים המקורבים למשרד ראש הממשלה, הקשורים בעצמם בסיינטולוגיה, הפעילו לחצים למתן רשיון לבית הספר. עוד מסר, כי "קבוצת חברי כנסת שהעמותה גייסה בשנתיים האחרונות למלחמה ב'עתיד' תמשיך לפעול בעניין ולא תאפשר לגרום נזק לילדים שבית הספר משעבד אותם".
יצויין, שבחלק ממדינות העולם הוצאה הסיינטולוגיה מחוץ לחוק וחבריה נרדפו על ידי השלטונות. ועדה שחקרה בישראל את הכתות בראשות סגנית שר החינוך בעבר, מרים תעסה-גלזר, הכריזה על הסיינטולוגיה כעל כת מסוכנת.