שתף קטע נבחר

25 אלף תרמו. "מחכה לטלפון עם בשורה טובה"

הצלחה גדולה למבצע ההתרמה למאגר מח העצם של עזר מציון: כ-25 אלף איש הגיעו לתרום דגימת דם במבצע ההתרמה להצלת חייו של אלי טובבין, חולה הלוקמיה ולישראלים נוספים הממתינים לתרומה. התשובות - בעוד כחודש. "איבדתי את התקווה, אך היום היא נולדה מחדש", אומר טובבין ל-ynet

הישראלים שוב פותחים את הלב: אלפי ישראלים כבר הגיעו ל-67 תחנות עזר מציון שהיו פזורות ברחבי הארץ ונתנו דגימת דם בתקווה להציל את חייו של אלי טובבין, חולה לוקמיה שזקוק בדחיפות להשתלה. הדגימות יצטרפו למאגר מח העצם הלאומי של עזר מציון.

 

"אני המום ממספר הישראלים שהגיעו לתרום", אומר טובבין ל-ynet, "אני רוצה לומר תודה לכל אחד ואחד שהגיע לתרום, למתנדבים של עזר מציון ולחברים רבים נוספים שעזרו. אנחנו צריכים בסך הכל מבחנה אחת והחלום שלי הוא לקבל טלפון מעזר מציון ולשמוע את הבשורה הטובה. איבדתי את התקווה, אך היום היא נולדה מחדש".

 

זה החל במחלה דמוית שפעת

אלי טובבין, בן 33, איש מחשבים, נשוי לאירה ואב לנטלי הלומדת בכיתה א'. הוא עובד במרכז הפיתוח של מיקרוסופט בהרצליה בתפקיד מנהל מוצר. סיפורו החל במחלה דמוית שפעת שהלכה והחמירה. הוא הופנה לבית החולים ובדיקת הדם הראתה חשד ללוקמיה.

 

בדיקת נוספת שבוצעה למחרת בתל השומר כבר אימתה את החשדות: מח העצם, אותו בית חרושת המייצר את תאי הדם, היה עמוס תאים סרטניים. הרופאים היו חד משמעיים - רק השתלת מח עצם תביא להבראתו.

 

בינתיים החל טובבין לקבל סבבי כימותרפיה. "היו לי כאבי ראש, הקאות, דלקות בורידים" הוא משחזר, "שכבתי במיטה עם חום של 40 מעלות ולא יכולתי לזוז. ירדתי 15 ק"ג במשקל, ואסור היה לי לחבק את הבת שלי נטלי, משום שמערכת החיסון היתה כל כך חלשה". עד כה עבר טובבין 4 סבבי כימותרפיה.

 

במקביל החלו החיפושים אחר תרומת מח עצם, אולם בכל העולם לא אותר תורם מתאים. טובבין וחבריו ארגנו מבצע התרמה בקרב יוצאי ברית המועצות משם עלה לארץ, אולם גם שם לא נמצא תורם מתאים. הפתרון היחיד היה התרמת מח עצם ארצית בחסות עזר מציון המפעיל את מאגר מח העצם הלאומי, בהתנדבות מלאה.

 

תהליך התרומה: דומה לתרומת דם

תאי מוח העצם הם תאי דם ייחודיים בעלי יכולת להתחלק וליצור כמעט כל תא בגוף האדם. תאי מוח העצם שנתרמו מוחדרים לגופו של החולה והם יוצרים תאי דם חדשים ובריאים. כך מנצחים גופו של החולה וגופו של התורם

את מחלת הסרטן. עד כה נרפאו 375 חולים בזכות מאגר מוח העצם של עזר מציון. הדגימות שנאספו יצטרפו למאגר עזר מציון הכולל כחצי מיליון תורמים. כמאה ישראלים, מבוגרים וילדים חולי סרטן ממתינים כיום להשתלת מח עצם.

 

בעבר התבצעה תרומת מוח העצם על ידי שאיבת החומר מעצם בגוף בהליך כירורגי. כיום, תהליך תרומת מוח העצם פשוט ביותר: התורם המתאים מוזמן לקבל טיפול בתרופה נאופוגן, הגורמת לשגשוג תאי הדם. לאחר הטיפול, מוזמן שוב התורם להליך תרומת מוח העצם, הליך הנמשך כחמש שעות.

 

התורם יושב על כורסא, צינורית דקיקה מחוברת לווריד ביד ודרכה נשאב הדם ועובר סינון במכונה הדומה למכונת דיאליזה. תאי מוח העצם נשארים במכונה, שאר מרכיבי הדם של התורם מוחזרים לגופו. בשלב הבא מוצאים התאים הסרטניים מגוף החולה. תאי מוח העצם שנתרמו מוחדרים לגופו והם יוצרים תאי דם חדשים ובריאים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טובבין ובתו. כבר איבדתי את התקווה, היום היא חזרה
באדיבות עיריית מודיעין
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים