שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    עושים מילויים: מליות לא שגרתיות לסופגניות

    מכינים סופגניות? מחפשים גיוון למלית הריבה? למה שלא תכינו מלית של סוכריות עדשים על בסיס קרם פטיסייר? הנה ארבעה רעיונות למליות - מטופי ועד חמאת בוטנים

    קרם פטיסייר

    מתכון באדיבות מאפיית בוטיק bellina

     

    הקרם משמש כבסיס לשאר המליות

     

    המרכיבים:

    7 חלמונים

    1 ו-1/4 כוסות סוכר

    1 ליטר חלב

    1 מקל וניל

    3/4 כוס קורנפלור

     

    אופן ההכנה:

    1. מביאים לרתיחה 3/4 מכמות החלב עם מקל הווניל והסוכר.
    2. מערבבים את שארית החלב עם הקורנפלור, מוסיפים את החלמונים וטרפים היטב.
    3. יוצקים מהחלב הרותח לתערובת החלמונים תוך טריפה מתמדת, בזרם איטי, עד ש-2/3 מהחלב הרותח הוסף לתערובת. יוצקים את תערובת החלב והחלמונים לסיר ומבשלים תוך ערבוב עד רתיחה.
    4. מסירים מהאש ומעבירים לכלי גדול לצינון. 

     

    מלית שוקולד ושוקולד צ'יפס

    מתכון באדיבות מאפיית בוטיק bellina 

     

    המרכיבים (למילוי 30 סופגניות): 

    3 כוסות שמנת מתוקה

    5 חלמונים

    1/2 כוס סוכר

    250 גרם שוקולד צי'פס קטנים

    1 כמות קרם פטיסייר


     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את החלמונים והסוכר בקערה. מביאים את השמנת לרתיחה בסיר קטן..
    2. יוצקים את השמנת הרותחת לתערובת הסוכר והחלמונים תוך טריפה מתמדת, בזרם איטי, עד ש-2/3 מהשמנת הוספה לתערובת. יוצקים את תערובת השמנת והחלמונים לסיר ומבשלים תוך ערבוב עד רתיחה. מורידים מהאש.
    3. מוסיפים לתערובת 200 גרם שוקולד צ'יפס ומערבבים עד שהם נמסים. מאחדים בין התערובת לבין קרם הפטיסייר ומצננים את התערובת היטב.
    4. מוסיפים לתערובת את שארית השוקולד צ'יפס ומזריקים לתוך הסופגניות.

      

    מלית טופי

    מתכון באדיבות מאפיית בוטיק bellina

     

    המרכיבים:

    1/2 כוס שמנת מתוקה

    1 כוס סוכר

    1 כף חמאה

    1 כפית דבש

    קורט מלח

    1 כמות קרם פטיסייר


    (צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:
    1. מניחים את הסוכר בסיר ומחממים על להבה בינונית עד שההסוכר נמס ומהופך לקרמל. מוסיפים את הדבש, השמנת והחמאה ומערבבים היטב. מורידים את הסיר מהאש ומניחים לו להצטנן לטמפ' החדר.  
    2. מערבבים היטב את הקרמל עם קרם הפטיסייר מקררים במשך לילה.
    3. מוציאים את התערובת מהמקרר ומקציפים אותה היטב בעזרת מטרפה. מזריקים לסופגניות.

     

    מלית חמאת בוטנים

    המרכיבים:

    100 גרם חמאת בוטנים

    1/2 כוס שמנת מתוקה

    1 כף סוכר

    1 כמות קרם פטיסייר

     

    אופן ההכנה:

    1. מניחים את חמאת הבוטנים בקערה חסינת חום. מרתיחים את השמנת עם הסוכר ויוצקים על חמאת הבוטנים. מערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
    2. מצננים מעט את התערובת ו מערבבים עם קרם הפטיסייר. מזריקים לסופגניות.

     

    מלית סוכריות עדשים

     

    מתכון באדיבות מאפיית בוטיק bellina

     

    מרכיבים:

    100 גרם שוקולד מריר

    1/2 כוס שמנת מתוקה

    1/2 כוס סוכריות M&M, מרוסקות

    1 כמות קרם פטיסייר


    (צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מניחים את השוקולד בכלי חסין חום. מביאים את השמנת לרתיחה ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לגמרי.
    2. מניחים לתערובת להצטנן לטמפ' החדר ומערבבים אותה עם קרם הפטיסייר.
    3. לאחר שהתערבות מתקררת, מוסיפים לה את סוכריות ה-M&M ומערבבים. מזריקים לסופגניות.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים