עושים מילויים: מליות לא שגרתיות לסופגניות
מכינים סופגניות? מחפשים גיוון למלית הריבה? למה שלא תכינו מלית של סוכריות עדשים על בסיס קרם פטיסייר? הנה ארבעה רעיונות למליות - מטופי ועד חמאת בוטנים
קרם פטיסייר
מתכון באדיבות מאפיית בוטיק bellina
הקרם משמש כבסיס לשאר המליות
המרכיבים:
7 חלמונים
1 ו-1/4 כוסות סוכר
1 ליטר חלב
1 מקל וניל
3/4 כוס קורנפלור
אופן ההכנה:
- מביאים לרתיחה 3/4 מכמות החלב עם מקל הווניל והסוכר.
- מערבבים את שארית החלב עם הקורנפלור, מוסיפים את החלמונים וטרפים היטב.
- יוצקים מהחלב הרותח לתערובת החלמונים תוך טריפה מתמדת, בזרם איטי, עד ש-2/3 מהחלב הרותח הוסף לתערובת. יוצקים את תערובת החלב והחלמונים לסיר ומבשלים תוך ערבוב עד רתיחה.
- מסירים מהאש ומעבירים לכלי גדול לצינון.
מלית שוקולד ושוקולד צ'יפס
מתכון באדיבות מאפיית בוטיק bellina
המרכיבים (למילוי 30 סופגניות):
3 כוסות שמנת מתוקה
5 חלמונים
1/2 כוס סוכר
250 גרם שוקולד צי'פס קטנים
1 כמות קרם פטיסייר
אופן ההכנה:
- מערבבים את החלמונים והסוכר בקערה. מביאים את השמנת לרתיחה בסיר קטן..
- יוצקים את השמנת הרותחת לתערובת הסוכר והחלמונים תוך טריפה מתמדת, בזרם איטי, עד ש-2/3 מהשמנת הוספה לתערובת. יוצקים את תערובת השמנת והחלמונים לסיר ומבשלים תוך ערבוב עד רתיחה. מורידים מהאש.
- מוסיפים לתערובת 200 גרם שוקולד צ'יפס ומערבבים עד שהם נמסים. מאחדים בין התערובת לבין קרם הפטיסייר ומצננים את התערובת היטב.
- מוסיפים לתערובת את שארית השוקולד צ'יפס ומזריקים לתוך הסופגניות.
מלית טופי
מתכון באדיבות מאפיית בוטיק bellina
המרכיבים:
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
1 כף חמאה
1 כפית דבש
קורט מלח
1 כמות קרם פטיסייר
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- מניחים את הסוכר בסיר ומחממים על להבה בינונית עד שההסוכר נמס ומהופך לקרמל. מוסיפים את הדבש, השמנת והחמאה ומערבבים היטב. מורידים את הסיר מהאש ומניחים לו להצטנן לטמפ' החדר.
- מערבבים היטב את הקרמל עם קרם הפטיסייר מקררים במשך לילה.
- מוציאים את התערובת מהמקרר ומקציפים אותה היטב בעזרת מטרפה. מזריקים לסופגניות.
מלית חמאת בוטנים
המרכיבים:
100 גרם חמאת בוטנים
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כף סוכר
1 כמות קרם פטיסייר
אופן ההכנה:
- מניחים את חמאת הבוטנים בקערה חסינת חום. מרתיחים את השמנת עם הסוכר ויוצקים על חמאת הבוטנים. מערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
- מצננים מעט את התערובת ו מערבבים עם קרם הפטיסייר. מזריקים לסופגניות.
מלית סוכריות עדשים
מתכון באדיבות מאפיית בוטיק bellina
מרכיבים:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכריות M&M, מרוסקות
1 כמות קרם פטיסייר
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- מניחים את השוקולד בכלי חסין חום. מביאים את השמנת לרתיחה ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לגמרי.
- מניחים לתערובת להצטנן לטמפ' החדר ומערבבים אותה עם קרם הפטיסייר.
- לאחר שהתערבות מתקררת, מוסיפים לה את סוכריות ה-M&M ומערבבים. מזריקים לסופגניות.
מומלצים