שתף קטע נבחר

לביבות מלהיבות: עם אורז, פטריות וירקות שורש

לביבות תפוחי אדמה הן עניין שבשגרה. אם בא לכם לגוון את הרפטוראר, הנה שלושה מתכוני לביבות מעט שונים

לביבות ירקות שורש ופטריות פורצ'יני

מתכון של רותי קרניאל "ספייסס כלים וטעמים"

 

המרכיבים:

2 שורשי פטרוזיליה קלופים

1 שורש סלרי גדול קלוף

4 תפוחי אדמה קלופים

1-2 ביצים

5 פטריות פורצ'יני מושרות במים, סחוטות וקצוצות

מלח ופלפל גרוס

מעט קמח

שמן לטיגון

(צילום: דניאל לילה)

 

אופן ההכנה:

  1. מגררים גס את השורשים בפומפייה, סוחטים בעזרת כפות הידיים את הנוזלים שהשורשים מפרישים ומניחים בקערה.
  2. מוסיפים את התבלינים, הפטריות הביצים והקמח ומערבבים היטב. אם יש צורך, מוסיפים עוד מעט קמח.
  3. מחממים שמן במחבת. בעזרת כף יוצרים לביבות ומטגנים אותן משני צדדים. מעבירים למגש שרופד בנייר סופג.

 

לביבות בטטה ותפוחי אדמה

מתכון של רותי קרניאל, באדיבות "ספייסס כלים וטעמים"

 

המרכיבים: 

8 תפוחי אדמה קלופים

1 בטטה קלופה

1 בצל קטן קלוף

1-2 ביצים

מלח ופלפל שחור גרוס

מעט קמח

שמן לטיגון

(צילום: דניאל לילה)

 

אופן ההכנה:

  1. מגררים גס את תפוחי האדמה, הבצל והבטטה בפומפייה, סוחטים בעזרת כפות הידיים את הנוזלים שהם מפרישים ומניחים בקערה.
  2. מוסיפים  את הביצים ואת הקמח ומערבבים היטב. אם יש צורך, מוסיפים מעט קמח.
  3. מחממים שמן במחבת. בעזרת כף יוצרים לביבות ומטגנים אותן משני צדדים. מעבירים למגש שרופד בנייר סופג. מומלץ להגיש לצד שמנת חמוצה.

 

לביבות אורז  עם רוטב עשבי תיבול

מתכון של רותי קרניאל, באדיבות "ספייסס כלים וטעמים"

 

המרכיבים:

1 כוס אורז פרסי מבושל במי מלח

1 בטטה בינונית

4-5 פטריות פורטובלו, פרוסות דק

מעט שמן זית לטיגון הפטריות

1 צרור בצל ירוק קצוץ

2-3 ביצים

2 כפות משחת מיסו

מלח ופלפל גרוס

1 כף גדושה תערובת "ראס אל חנות"

רוטב עשבי תיבול:

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1 כף עלי כוסברה קצוצים

1/2 צרור עירית קצוצה

3 כפות שמנת חמוצה

3 כפות מיונז משובח

מלח ופלפל גרוס

 

שמן לטיגון

(צילום: דניאל לילה)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הפטריות, עד שהנוזלים שהן מפרישות מתאדים. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס ומניחים בקערה. מגררים את הבטטה על פומפייה וסוחטים היטב את הנוזלים שהיא הפרישה.
  2. מוסיפים לקערה את הבטטה המגוררת ואת שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
  3. מחממים שמן במחבת, יוצרים מהתערובת לביבות בעזרת כף ומטגנים אותן משני הצדדים עד השחמה. מעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג.
  4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים לצד הלביבות.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורלי דיין
מומלצים