אליפות הבופה: מצעד ארוחות בוקר במלונות אילת
שרית סרדס-טרוטינו נשלחה להעמיס צלחות בארוחת בוקר של עשרה בתי מלון יוקרתיים ופופולריים באילת. היא חזרה עם עודף משקל ומסקנות. כפי שפורסם במוסף "מסלול" של "ידיעות אחרונות"
ארוחת הבוקר במלונות אילת הפכה ברבות השנים שם נרדף לחיים הטובים, לשפע הישראלי ולרוחב הלב המפורסם שלנו כשמדובר בפתיחת שולחן. "מה כבר הגישו לנו שם"? נשפו בזלזול ישראלים ששבו ממסעות בנכר, "קרואסון יבש וריבה עלובה? זה משתווה לשפע שיש לנו באילת."?
לא, זה ודאי לא משתווה, אבל ארוחות הבוקר הללו קיבלו אט אט כיוון של משתאות מפוארים, שעיקרן הפשוט: דחוס כפי יכולתך. אין הרבה מקומות בעולם שבהם מסדרים אנשי הצוות מדי יום עשרות רבות, ולפעמים אפילו מאות סוגי מנות, במסגרת הבופה של ארוחת הבוקר. דגים מלוחים, כבושים ומבושלים, גבינות רכות וקשות, פסטות, פיצות, ג'חנון, מלאווח, פנקייקס, לאפות, פשטידות, ירקות, פירות – היצע שנראה כאילו יצא מתוך חלומו המופרע ביותר של כל אכלן כפייתי.

(צילום: ויז'ואל פוטוס)
"כל המשפחות המאושרות דומות זו לזו," אמר טולסטוי, ואנחנו היינו בטוחים שגם כל ארוחות הבוקר. מתברר שלא. דילגנו בין 10 חדרי אוכל במלונות אילתיים פופולריים, וגילינו שבין בתי המלון השונים יש הבדלים גדולים בגישה ובאווירה, בהשתדלות ובהשקעה, בהרכבים ובהקפדה. התייחסנו לשתי בעיות ידועות במלונות – לחם וקפה – ודירגנו אותם. גילינו שאנשים עם צרכים מיוחדים, כמו חולי צליאק, יקבלו בהרבה מקומות יחס אישי משף המלון, ובהתראה מראש הוא ירכיב עבורם תפריט מתאים, כולל מוצרים כמו לחם, לחמניות, פיתות, עוגות וקורנפלקס ללא גלוטן. גם חולי סוכרת ואנשים בדיאטה יכולים למצוא פתרונות בקלות. בתנאי שיעצמו עיניים מול המבחר המסחרר.