שתף קטע נבחר

לסטודנטים ולעסק קטן - מדפסת Pixma MX860

תהליך ההתקנה של המדפסת של קאנון די מייגע, אך בסיומו המדפסת עובדת היטב ומספקת גישה לכל היישומים שלה דרך הרשת והיא מתאימה לקצת יותר מהמשתמש הביתי

השלב היחיד שבו ממש חייכנו בתהליך ההתקנה של מדפסת ה-Pixma MX860 של היה כשהוצאנו אותה מהארגז. המדפסת נארזה כשהיא עטופה בשקית ניילון חזקה במיוחד בעלת שתי ידיות, המאפשרות שליפה קלה ופשוטה.

 

אותן שתי ידיות קטנות אפשרו לנו לוותר על טקס ההחלקה והנענוע המוכר, שנועד להפריד מוצרים מאריזת הקלקר האוחזת בהם. לאחר שהסתיים שלב זה והמדפסת עמדה במקומה התחיל הקטע המפרך והמייגע יותר – ההרכבה וההתקנה.

 

 

טקס ההרכבה

ה- MX860 היא מדפסת משולבת, וככזו היא מכילה שלל מדפונים, דלתות וצירים – כולם מוגנים באמצעות סרטי הדבקה כתומים אותם יש להסיר לפני ההדלקה. למרות שטקס הסרת הסרטים אינו ייחודי לקאנון, הרי שמספר הסרטים פה היה ניכר בגודלו כאשר ההסרה של חלק מהסרטים הייתה מסובכת. הסיבוך נגרם הן בגלל צורת ההדבקה במרחב המדפסת והן בגלל ההתנגשות עם סרטים אחרים. לאחר הסרתם עברנו לשלב הבא – התקנת מחסניות הדיו.

 

כשמופיע במדריך איור המסביר כיצד להתקין את מחסניות הדיו ומתחתיו ההערה "הציור עלול להיות שונה מהמוצר עצמו" התחלנו לדאוג. ואכן, רק לאחר דקות ארוכות ועיון בספר ההוראות הצלחתנו להבין סוף סוף כיצד להרכיב את ראשי הדיו בצורה נכונה.

 

השלב הבא היה כיול ראשי הדיו להדפסה מדוייקת יותר, שהוא שלב רשות (המוגדר כחובה עבור מי שמתכוון להדפיס תמונות). בתהליך זה מודפס עמוד המכיל סדרות של קווים בגוונים, כיוונים ועוביים שונים. עבור כל סידרת קוים יש לסמן על גבי מסך המדפסת את מספר הקו בעל הנראות הטובה ביותר. תהליך זה חוזר על עצמו 3 פעמים (כלומר מודפסים שלושה עמודים כאלה), ובסך הכל מדובר בתהליך ארוך ודי מייגע.

 

אצל HP לדוגמא קיים תהליך יישור דומה, אך במקום שהמשתמש יאלץ לבחור את הקווים המתאימים, כל שעליו לעשות זה להניח את הפלט על גבי הסורק המשולב – הליך קל ומהיר בהרבה.

 

חייבים להתחבר למחשב

רצוי לציין, שאת כל השלבים לעיל ערכנו מבלי לחבר את המדפסת למחשב ומבלי להיעזר באף תוכנה. קיווינו שגם הגדרת הרשת האלחוטית תעשה בצורה דומה אך התבדינו. המדפסת מאפשרת הגדרה של רשת אלחוטית באחת משלוש דרכים – WPS, WCN והגדרה באמצעות תוכנת ההתקנה.

 

WPS היא השיטה הפשוטה ביותר, שכן היא דורשת רק לחיצת כפתור. מאידך, מדובר בהתקני חומרה ספציפיים וכל התקני הרשת הביתית צריכים לתמוך בו. WCN הוא תהליך הגדרת הרשת של Vista, המאפשר למשתמש לשמור את הגדרות הרשת על התקן איחסון נייד. פתרון זה נוח יותר אם כי, מצריך Vista לפחות (גם Windows 7 יעבוד). תהליך ההתקנה מאפשר להגדיר חיבור רשת אלחוטי אך הפעם יש צורך בחיבור של המדפסת למחשב.

 

בסך הכל תהליך הגדרת המדפסת ארך כשעה ובמהלכו הצטרפו אל שולחן העבודה שלנו שבעה איקונים חדשים.

 

מאפיינים

ה- MX860 היא מדפסת משולבת (all in one) בעלת יכולות סריקה, שיכפול, הדפסה ופקס. את המדפסת אפשר לתפעל בעזרת כבל Usb 2.0 פשוט, או לשתף אותה ברשת (קווית או אל-חוטית). אחד מיתרונות המדפסת הוא העובדה, שכל המאפיינים שלה נגישים גם דרך הרשת (בתלות בהתקנת תוכנה על המחשב), כך שהיא איננה תלויה בחיבור למחשב על מנת לעבוד. מעבר ליכולת ההדפסה יכול כל אחד מהמשתמשים ברשת גם לסרוק מסמכים או לשלוח פקס דרך המכשיר.

 

חבילת התוכנה זמינה לחלונות או למקינטוש (אין גרסה ללינוקס או אפילו תמיכת דרייבר בסיסית), ומתקינה את הדרייבר, כמו גם סט תוכנות לשימוש במדפסת.

 

עיצוב ומבנה

בעוד החברות המתחרות מייצרות מדפסות בעיצוב פונקציונאלי בעל מוטיבים השאובים ממכונת הצילום הזכורה לטוב, הרי שה- MX860 הינה בעלת מראה מעוצב ומרשים. כאן לא תמצאו שלל מדפונים ומגשים נפרשים לכל הכיוונים, שכן כולם מתקפלים חזרה וממשיכים את הקו הנקי והמעוגל של המדפסת.

 

לא רק שהמדפסת נראית ומרגישה כמו רהיט משרדי מעוצב, היא גם תופסת מקום שכזה ועם רוחב שמגיע לכמעט חצי מטר (46 ס"מ ברוחב, 41 ס"מ לעומק ו 20 ס"מ לגובה), ולא תוכלו למקם אותה על שולחן העבודה שלכם, שכן היא פשוט גדולה מדי. בשל כך ,כנראה, הוספו שני איזורי אחיזה בתחתית המדפסת המקלים על הרמתה ונשיאתה.

 

ה- MX860 מצויידת בשני מזיני ניירות בעלי קיבולת של 150 דפים כל אחד. הראשון – מגש מחסנית הממוקם בתחתית המדפסת, ואילו השני -מתקן הזנה (פידר) נמצא בחלקה האחורי.

 

שני המגשים מכילים גובלי פלסטיק המאפשרים לשנות את גודל הנייר המוזן – החל מנייר A4 וכלה בנייר לפיתוח תמונות (10X15). במקרה של שימוש בסוג נייר שונה בכל אחד מהמגשים, תדע המדפסת לזהות באופן עצמאי את המגש המתאים ולאסוף ממנו את הניירות.

 

חלקה העליון של המדפסת מוקדש לסורק, שם ניתן למצוא את מזין הדפים האוטומטי (ADF), המאפשר סריקה דו צידית (דופלקס) של עד 35 דפים. לחילופין, ניתן להרים את החלק העילי של המדפסת כדי לקבל גישה ישירה אל הסורק עצמו.

 

הרמה של משטח הסריקה תחשוף את התקן הדיו של ה- MX860. בדומה למדפסות אחרות של החברה גם כאן מדובר בהתקן המכיל חמש מחסניות דיו – ארבע מחסניות צבע (cymk) ועוד מחסנית דיו שחורה. היתרון הגדול של שיטה זו טמון בכך, שאין צורך להשליך את המחסנית הצבעונית רק כי אחד מהצבעים נגמר אלא קונים רק את המחסנית בצבע המתאים.

 

ביצועים

בין היכולות של ה- MX860 נמנות גם הדפסת דופלקס וסריקת דופלקס – כלומר, המדפסת מסוגלת לסרוק ולהדפיס דף משני צידיו. בניגוד למדפסות מתחרות בהן מתבצעת ההדפסה רק על צד אחד של הנייר ולאחר מכן יש להפוך את הניירות ולהחזירן אל המגש לצורך הדפסה על הצד השני, הרי שה- MX860 מבצעת את תהליך היפוך הנייר בעצמה.

לצערנו, הפיתרון נוח רק כשמדובר בכמות קטנה של דפים, שכן תהליך ההיפוך בעצמו גוזל זמן ניכר, כ- 34 שניות בהדפסה וכ- 40 שניות בסריקה.

 

זמן ההדפסה הממוצע של עמוד טקסט שחור באיכות טובה הוא כ- 11 שניות – קצת פחות מ- 6 עמודים לדקה. כאשר שינינו את מהירות ההדפסה ל"מהיר" ירד זמן ההדפסה ל- 7 שניות – כמעט 8 דפים בדקה. הנתון הזה הוא איטי בצורה משמעותית אל מול המתחרות (בין אם של יצרניות אחרות ובין אם מדפסות אחרות של קאנון) המסוגלות להגיע לכ- 20 דפי שחור לבן בדקה (על פי הצהרות יצרן).

 

אורך חייה של מחסנית הדיו השחורה מהווה שיקול גם הוא. אחרי הדפסה של כ- 300 עמודי טקסט שחור פשוטים קיבלנו כבר התרעה מהמדפסת על כמות הדיו האוזלת. בסה"כ הדפסנו כ- 500 דפים, ולקראת ההדפסות האחרונות כל הדפסה הקפיצה התראה כי מחסנית הדיו השחור התרוקנה.

 

ה- MX860 מתיימרת לספק הדפסה באיכות לייזר, ואכן בטקסט שחור פשוט קיבלנו מסמך ברור ונקי עם פונטים חדים וברורים. איכות זו התקבלה הודות למחסנית הצבע השחור המבוססת על פיגמנט ולא על דיו (ולכן הדיו לא רטוב ולא נמרח על הנייר).

 

לעומת זאת, ברגע שמנסים להכניס קצת צבע למסמך העסק משתנה. המחסניות הצבעוניות משתמשות בדיו על בסיס מים, כך שבעת ההדפסה הנייר נרטב. כאשר מדובר בטקסט צבעוני אין כל בעיה, אך ברגע שמנסים להדפיס תמונה צבעונית גדולה על נייר רגיל ההרטבה היא משמעותית, ויש צורך לתת לנייר להתייבש על מנת להימנע ממריחה של דיו.

כמו כן, בניגוד להדפסת טקסט שחור, הרי שבהדפסה צבעונית בהחלט יש משמעות לאיכות ההדפסה וניתן להבחין בהבדלים משמעותיים בתוצאות.

 

ברגע שעזבנו את הניירות הרגילים והחלפנו אותם בנייר צילום ייעודי הרושם השתנה. הדפסה של תמונות ממצלמה דיגיטלית יצרו תמונות באיכות הקרובה לזו שמתקבלת בחנות לפיתוח תמונות. התמונות היו חדות, ברורות ועשירות בצבע.

 

אחד הדברים שהפריע לנו ביותר ב- MX860 הוא העדר החיווי הקולי המודיע על סיום עבודה / תקלה. כאשר שלחנו להדפסה קובץ בן 200 דפים ציפינו לשמוע ציפצוף כלשהו, המכריז על כך שהסתיימו 150 העמודים שבמחסנית ושיש להחליף דפים. לצערנו הדבר לא קרה, ועד שניגשנו לבדוק לא ידענו.

 

גם נושא שליחת הפקסים חסר בחיוויים, וקשה לדעת מה סטטוס השליחה ומתי היא הסתיימה. החשיבות של חיווי קולי היא משמעותית במיוחד במדפסות רשת, שכן לרוב הן אינן יושבות ליד שולחן העבודה, ואותו חיווי קולי הוא למעשה כלי המספק מידע למשתמש.

 

סיכום

ה- MX860 היא מדפסת רשת משולבת, שתתאים בעיקר לדירת סטודנטים או לעסק זעיר.

 

תהליך ההתקנה די מייגע, אך בסיומו המדפסת עובדת היטב ומספקת גישה לכל היישומים שלה דרך הרשת (כולל סורק ופקס). האיטיות היחסית בהדפסה, העדר החיוויים הקוליים והצורך בהתקנת דיסק תוכנות לכל מחשב האמור להשתמש בה עומדים לה לרועץ.

 

Canon pixma mx860

ציון:

מחיר: 1,599

 

בעד: ניהול מלא על גבי הרשת האלחוטית, קורא כרטיסי זיכרון מובנה, מסך LCD צבעוני בגודל 2.5 אינטש

נגד: תהליך התקנה ארוך ומיגע, זוללת דיו, איטית בהדפסה, אין תמיכה בלינוקס

שורה תחתונה:  לדירת סטודנטים או לעסק זעיר 

 

מיפרט טכני

רזולוציית הדפסה 9600X2400 dpi.

מהירות הדפסה של עד 8.4 עמודים בדקה בשחור ו-5.6 עמודים בדקה בצבע.

איכות מעבדת פיתוח בהדפסה בגודל 10X15 ללא שוליים, תוך 41 שניות.

מסך LCD – 2.5 אינטש

פקס Super G3

חיבור רשת

אופציה ל-Bluetooth

חיבור Wi-Fi

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים