וולוו קוראת ל-XC60 למוסך - שוב
קריאה שניה לתיקון תוך פרק זמן קצר. רכב הכביש שטח החדש של וולוו נאלץ לחזור למוסך, כדי לבדוק ולתקן במידת הצורך את חיבור רצועת הבטיחות
וולוו מזמינה 154 בעלי XC60 למוסכי החברה. הסיבה: ליקוי בייצור עלול במצבים קיצוניים לגרום לשחרור נקודת העיגון התחתונה ברצועת הבטיחות של הנוסעים במושבים הקדמיים. הסיבה לריקול ה"התנדבותי", כך וולוו העולמית, היא ניסוי ריסוק שבוצע במכונית בארה"ב. בניסוי זה התגלה כי תקלה מעין זו עלולה להופיע בעת תאונה צדית, במצבים מאד מסוימים ובעוצמה רבה - כך וולוו.
- וולוו XC60 נקראת למוסך
מדובר בגרסאות מנועי הבנזין והדיזל של החברה, והתיקון כולל כיפוף לוחית פלסטית בחלקו הפנימי של כיסוי כסא הנהג והנוסע. לדברי וולוו, בעת תאונה ובתנאים מסוימים, עלול חלק פלסטי להתנתק ממקומו, וכך תלחץ לשונית פלסטית על לחצן שחרור חגורת הבטיחות. משך התיקון המוערך על-ידי היבואן, עומד על כחצי שעה. הטיפול במוסכי החברה יתבצע ללא כל תשלום.
יש לציין כי ynet פנה לחברת מאיר לפני שבועות ספורים בעניין, לאחר שפורסמה הקריאה העולמית לתיקון. באותו זמן הבהירו אצל היבואנית כי כלי רכב ששווקו בישראל אינם כלולים בקריאה זו.
