שתף קטע נבחר

עתירה: לא חוקי להפריט המכינות הקדם אקדמיות

הסטודנטים וראשי האקדמיה משלבים ידיים נגד החלטת משרד החינוך להפריט את המכינות, המהוות "קרש קפיצה" עבור צעירים שמחפשים הזדמנות שנייה. בעתירתם לבג"ץ טענו כי הכנסת צריכה להכריע: "ההחלטה מביאה לתוצאה לא סבירה"

מחריף המאבק נגד הפרטת המכינות הקדם אקדמיות. הסטודנטים וראשי האוניברסיטאות שילבו ידיים והגישו היום (ד') עתירה לבג"ץ נגד החלטת משרד החינוך להפריט את המכינות הקדם אקדמיות. "לא נאפשר למדינה לרמוס מפעלים חברתיים וחינוכיים בעלי חשיבות לאומית", אמרו הסטודנטים. ההחלטה להפריט את המכינות נחשפה ב-ynet.

 

בעתירה, שהוגשה על-ידי התאחדות הסטודנטים הארצית, ועד ראשי המכינות

במוסדות להשכלה גבוהה ובמכללות לחינוך וכן מספר אוניברסיטאות ומכללות, ביניהן האוניברסיטה העברית בירושלים ואוניברסיטת בן גוריון, טענו אנשי האקדמיה כי יש לבטל את העברת סמכויות הרישום, ההפעלה הפדגוגית, הבקרה על המכינות האקדמית והשלמת הבגרויות לידי גוף מסחרי.

 

העתירה הוגשה על-ידי עורכי הדין גלעד שר וניצן טבנקין, ונטען בה כי יש חשש כבד מאופי ההתקשרות בין משרד החינוך לזוכה במכרז, חברה מסחרית בשם "מרמנת ארגון וניהול פרויקטים". העותרים טענו, כי "אין מדובר בפעילות ניהולית טכנית, כי אם בפעילות שיש בה סמכויות פיקוח פדגוגיות ואקדמאיות".


"קרש קפיצה" עבור רבים (צילום: ירון ברנר)

 

המכינות הקדם אקדמאיות מהוות "קרש קפיצה" עבור סטודנטים רבים, חיילים שצריכים להשלים בגרויות ולהתקבל ללימודים באקדמיה, ולמעשה מהוות מעין "הזדמנות שנייה" עבורם. "יש לזכור כי מדובר בסטודנטים שעמדת המוצא שלהם לא קלה. לא מדובר בתלמידי תיכון שסיימו בהצלחה את חוק לימודיהם, אלא באוכלוסייה שעצם הנכונות שלה לנסות שנית לצעוד במסלול בו נכשלה כבר בעבר, דורשת התייחסות מיוחדת", נכתב.

 

לטענת העותרים, בכל הנוגע לתחום המכינות אשר הלך והתפתח לאורך השנים ולא הוסדר מעולם בחקיקה כלשהי, לא היה בסמכות משרד החינוך לפעול כפי שפעל במכרז,

משום שלטענתם הסדרת תחום זה צריכה להיעשות על-ידי הכנסת. העותרים טענו כי החלטת משרד החינוך עומדת בניגוד לדין, "ומביאה לתוצאה בלתי סבירה, בה בראש ובראשונה מעביר משרד החינוך על דעת עצמו ותוך הותרת ואקום שלטוני בתחום בעל חשיבות ראשונה במעלה, סמכויות ושיקול דעת בחברה מסחרית וזאת ללא חקיקה כנדרש ומבלי שיוסדרו ויטופלו מכלול ההשלכות הנובעות מכך".

 

יו"ר התאחדות הסטודנטים בישראל, בועז טופורובסקי, אמר כי "הסטודנטים במדינת ישראל הם הנפגעים העיקריים מהמהלך. ביטול המסלולים הייחודיים יפגע אנושות באוכלוסיות החלשות שאליהן נועדה פעילות המכינות הקדם אקדמאיות מלכתחילה ויעמיקו את הפערים בחברה הישראלית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טופורובסקי. מחאת הסטודנטים
צילום: ניב קלדרון
מומלצים