שתף קטע נבחר

מגדלי המגורים מחוץ למכרז השוק הסיטונאי

המוכרים הודיעו כי החליטו בשלב זה לדחות את מכירת ארבעת המגדלים במתחם. הסיבה: מעריכים שהמחיר שיקבלו על המגדלים לאחר שתתחיל להתהוות שכונה במקום יהיה גבוה מזה שניתן לקבל עליהם היום

לאחר אי בהירות של השבועות האחרונים לגבי היקף השטחים העומדים למכירה במכרז השוק הסיטונאי, הודיעו היום (ב') המוכרים, כי החליטו בשלב זה לדחות את מכירת ארבעת המגדלים במתחם. כלומר, ההצעות שהגישו שתי המתמודדות למכרז מתייחסות לבנייני המגורים הנמוכים ולקניון העתיד להיבנות במקום.

 

 

היקף השטחים המתוכננים שכן נמצאים במסגרת הצעת הרכישה כוללים שישה בנייני מגורים העתידים לכלול כ-600 יחידות דיור בהיקף כולל של כ-100 אלף מ"ר והקניון שעתיד להשתרע על כ-33 אלף מ"ר. ארבעת מגדלי המגורים שנשארו בחוץ עתידים לכלול כ-180 אלף מ"ר יחד ולהכיל כ-1,200 דירות.
 

המתחם - 55 דונם בלב תל אביב

שתי הקבוצות שהגישו הצעות מחייבות למכרז הן קבוצת גינדי, המורכבת מהאחים משה ויגאל גינדי יחד עם חברת גינדי השקעות, וקבוצה נוספת המורכבת מחברת שיכון ובינוי, אביב, יורוקום נדל"ן, אמות וקנדה ישראל. הקבוצה השלישית, שהורכבה מהחברות חבס, תדהר, מגדל ובריטיש ישראל פרשה מהמכרז לפני כשבועיים.

 

המוכרים, המיוצגים על ידי סיטי גרופ, נימקו את ההחלטה למכור את מגדלי המגורים במועד מאוחר יותר בכך שהם מעריכים שהמחיר שניתן יהיה לקבל עליהם לאחר שתתחיל להתהוות שכונה במקום יהיה גבוה משמעותית מזה שניתן לקבל עליהם היום.



 

עוד נמסר, כי המוכרים יכריזו על ההצעה הזוכה בימים הקרובים ועם בחירת הקבוצה הזוכה ינוהל עמה משא ומתן סופי ובלעדי, על-פי תנאי המכרז.

 

מתחם השוק הסיטונאי כולו משתרע על פני 55 דונם התחומים בין הרחובות החשמונאים, קרליבך ודרך מנחם בגין. בעלי המתחם הם תנובה, עיריית תל אביב ובעלי מניות פרטיים.

 

בפרויקט אמורים להיבנות ארבעה מגדלים של 40 קומות, שישה בניינים נמוכים, קניון ומבני ציבור במסגרתם עתיד להיבנות מגדל בהיקף של כעשרת אלפים מ"ר שישמש ככל הנראה כמוזיאון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות יער אדריכלים
הדמייה של מתחם השוק הסיטונאי
באדיבות יער אדריכלים
מומלצים