שתף קטע נבחר

עלה לרשת: היכן בארץ יש חיות בסכנת הכחדה?

במשך כשנה עמלו בחברה להגנת הטבע על העלאת הגרסה המקוונת של "הספר האדום של החולייתנים בישראל", המציג עשרות מיני בע"ח מקומיים המצויים בסכנת הכחדה, בשילוב עם שכבה מיוחדת בגוגל Earth. בחברה מקווים כי הגרסה המקוונת תסייע בהפצת המידע לקהל הרחב ותתרום גם למאבק הציבורי למען השטחים הפתוחים

במסגרת "שנת השמירה על המגוון הביולוגי" שהוכרזה בתחילת השנה על ידי האו"ם, עמלו בחודשים האחרונים בחברה להגנת הטבע על המהדורה המקוונת של "הספר האדום של החולייתנים בישראל", המכיל בתוכו עשרות מינים של בעלי חיים המצויים בסכנת הכחדה בישראל. 

 

היכן מתגוררים עטלפי בונדהיימר? מהי התפוצה של הקרקל ומה מצבו בטבע של הקוצן הזהוב? המהדורה המקוונת של הספר שיצא לאור בשנת 2002, היא למעשה אנציקלופדיה חייתית המשלבת בתוכה לא רק למעלה מ-130 ערכים המציגים את מצבה של כל חיה בטבע, גודל האוכלוסיה המשוער וגורמי הסיכון המאיימים על עתידה, אלא גם ממחישה היכן מצויים בעלי החיים בסכנת הכחדה בישראל.

 

בעזרת שכבה מיוחדת שהותאמה לאתר המפות של גוגל Earth, לגולש ניתנת אפשרות צפייה נוחה למדי על אזורי התפוצה והמחייה של כל בעל חיים וגישה ישירה לערך המפורט.

 

"האינטרנט הוא כלי נהדר כדי לחשוף את הספר האדום ואת מה שהוא בא לייצג לציבור הרחב בארץ", אומר ד"ר אמיר פרלברג, אקולוג החברה להגנת הטבע. "כך שגם אנשים שלא נתקלו עד כה בספר או שחשבו שהוא יקר מדי לרכישה, יכולים לגשת אליו ברשת באופן חופשי ולהשתמש במידע שקיים בו". 

 

  • לעמוד הראשי של הספר האדום באתר החברה להגנת הטבע 
  • לקטיגוריות: דגים , דו-חיים , זוחלים , עופות ויונקים
  • להתקנת תוכנת Google Earth
  • להורדת שכבת הספר האדום ל-Google Earth  

     


    היכן מצוי חתול הביצות? שכבת הספר האדום בגוגל Earth מסייעת בדרך

     

    במשך יותר משנה עמל צווות החברה להגנת הטבע בראשותו של רן גולדבלט במרכז המידע הגיאוגרפי במכון דש"א, יחד עם דנה גיא ולירון ביאזי, העלו לאתר החברה את הגירסה המקוונת של הספר האדום בחלוקה לקטיגוריות שונות, החל מיונקים, בעלי כנף, דו-חיים ודגים המצויים בסכנת הכחדה מקומית.

     

    בחברה מקווים כי הספר יעזור להפצת המידע בקרב קהילות רבות בארץ (תלמידי בתי ספר, סטודנטים ובעלי עניין בבעלי-חיים) ויסייע במאבק ציבורי על השטחים הפתוחים.

     

    "לחצי הפיתוח כיום מגיעים מקרב גורמים החושבים בעיקר על רווח כלכלי ומיידי לכיס שלהם ופחות על טובת הציבור הרחב", מדגיש פרלברג.

     

    "קהילות מקומיות שמתחילות להתקומם כנגד כרישי נדל"ן או מעוניינות לדעת מה יעלה בגורלם של שטחים ליד הבית, או בחצר הקדמית והאחורית במקום מגוריהן, יכולות להיעזר בספר האדום המקוון כדי לחזק את הטיעונים שלהן במאבקן הציבורי ולהראות בקלות אילו מיני בעלי חיים עשויים להיפגע אם לא יישמרו בתי הגידול הטבעיים שלהם".


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתוך מפת הספר האדום בגוגל Earth
    היכן מצויים הקיפודים המצויים?
    צילום: ארז ארליכמן
    ואיך יודעים היכן הקרקל מחפש טרף?
    צילום: שי קבסה, רשות הטבע והגנים
    מומלצים