שתף קטע נבחר

הדברים הכי חשובים בחוזה עם גן/אולם אירועים

החוזה נועד להבטיח שתקבלו את כל מה שהובטח ולקבוע את התנאים למקרה שמשהו משתבש. מומלץ לוודא שהביטוח של המקום מכסה את כל מה שאתם חושבים שיכול להשתבש, ובסכומים סבירים. ואם בן זוגך מנסה חלילה לאנוס צעירה בסיום מסיבת הרווקים שלו, יש ביטוח נגד ביטול חתונה?

בישראל לא חסרים עורכי דין. למען הדיוק, אחד מכל 183 אזרחים הוא עורך דין. ובכל זאת, דווקא אני קיבלתי השבוע טלפון מחבר טוב שמתכנן בימים אלו את חתונתו, והוא, בניגוד אלי, דווקא כן עו"ד: "רועי, מהם חמשת הדברים הכי חשובים בחוזה שאני חותם עם גן האירועים?" .

 

האמת - לא היה לי מושג, אבל מכיוון שלא רציתי לפגוע במוניטין שלי כמומחה בתחום החתונות, עניתי לו: "אין לך שאלות יותר מעניינות? אני בדיוק נכנס לפגישה. חוזר אליך".

 

מובן שלא נכנסתי לשום פגישה, אלא התקשרתי מיד לאנשים שיידעו לענות לי בצורה הכי טובה על השאלה שלו - מנהלים של גני אירועים, שבניגוד לזוגות שחותמים על חוזה כזה פעם אחת, חותמים על חוזה כזה פעם ביומיים. מובן שהבהרתי להם שזה לצורך כתבה וזהותם תישאר חסויה, כך שירגישו בנוח לענות תשובות שלאו דווקא משרתות את האינטרסים שלהם.

 

אחרי כמה שיחות, חזרתי אל ידידי עם תשובות, שאני חולק גם איתכם:

 

ביטוח

לחוזה יש שתי מטרות: להבטיח שתקבלו את כל מה שהגן/אולם הבטיח לכם, ולקבוע את התנאים למקרה שמשהו משתבש. מכיוון שביטוח הוא מילה נרדפת למשהו שהשתבש, מומלץ לוודא שהביטוח של המקום מכסה את כל מה שאתם חושבים שיכול להשתבש, ובסכומים סבירים.

 

דוגמה למשהו שיכול להשתבש: עמדת הצלחות נפלה על דודה שלכם וכרתה לה את יד ימין.

סוג הביטוח: צד ג'

סכום כיסוי לא סביר במקרה של תביעה: 500 שקל

סכום כיסוי סביר: מיליון שקל (הכותב אינו סוכן ביטוח)

 

מדיניות ביטולים

עדיין בגזרת הדברים שיכולים להשתבש, והפעם דווקא בצד שלכם.

 

ביטול אירוע יכול לקרות מהרבה סיבות :

 

1. הבנה פתאומית שאתם עושים טעות ענקית עם כל עניין החתונה (קורה לאחוז אחד מהזוגות).

2. אסון משפחתי, לא עלינו.

3. אתם מבינים שהחתונה שאתם מתכננים עולה לכם יותר מדי ורוצים לשנות קונספט.

4. בן זוגך מנסה לאנוס צעירה בסיום מסיבת הרווקים שלו.

 

לכל מקום יש מדיניות ביטולים אחרת, אבל כולם עובדים על שיטת ה"ככל שתאחר לבטל, תשלם יותר". ביטול מוקדם יעלה לכם בעלות המקדמה ששילמתם, וביטול מאוחר יכול לעלות לכם גם במלוא עלות האירוע.

 

נסו להתעקש כמה שיותר על הסעיף הזה ולאפשר ביטול במחיר שיהיה הוגן גם עבורכם וגם עבור בעל המקום. במקרי ביטול מסוימים שנובעים מאסונות מומלץ לדרוש החזר מלא של הכסף, או אפשרות לדחות את החתונה במספר חודשים. בשאלה מה קורה כשהמקום אשם בביטול האירוע ראו בסעיף "רשויות" בהמשך.

 

רזרבות

הרזרבות הם המקומות שאתם שומרים לאורחים שלא בטוח שיגיעו, רק במקרה והם מגיעים מחשבים אותם. ופה יש לשים לב לסיכום שלכם עם בעלי המקום.

 

בשנות ה-80 וה-90, כשאולמות האירועים שלטו בענף וסלטי הוולדורף והחצילים במיונז היו מונחים דרך קבע במרכז השולחן, שיטת הרזרבות הנהוגה היתה "פתחת, שילמת". כך קרו מקרים שבהם משה לוי שעובד עם אבא של הכלה הגיע באיחור (באוטובוס) לחתונה עם צ'ק של פעמיים ח"י שקלים. מכיוון שלא היה לו נעים לשבת באף שולחן, הוא התיישב לתומו בשולחן ריק, בלי לדעת שהוא מתיישב בשולחן רזרבה. מנהל האירוע היה רץ מיד לכלה ואומר לה בפאניקה: "לאנשים אין איפה לשבת, לפתוח את הרזרבה?" הכלה כמובן היתה תמיד אומרת כן, מנהל האירוע פרש את סט הסלטים והלחמניות על השולחן של משה לוי, וכך קרה שמשה לוי ודומיו הפכו להיות האורחים הכי יקרים בחתונה ועלו לזוג כמו עשרה אורחים שהגיעו בזמן.

 

השיטה הנכונה ביותר עבורכם, לא משנה אם אתם מתחתנים באולם או בגן, היא "לשתול" את הרזרבות בשולחנות הרגילים. מה זה אומר? מבקשים מהמקום לערוך חלק מהשולחנות לעשרה אנשים, אבל להציב רק שמונה כסאות. ברשימות שאתם מכינים למארחות שמקבלות את האורחים בכניסה ונותנות להם פתקיות הושבה מציינים ליד שם האורח אם הוא "רזרבה". במקרה ואורח רזרבה ששייך לשולחן מספר 16 הגיע, המארחות מעדכנות את מנהל האירוע והוא דואג להוסיף את שני הכסאות החסרים לשולחן. באופן הזה אתם מצמצמים את הסיכון שלכם לשלם על מנות ללא סיבה.

 

רשויות

רגע לפני שאתם חותמים על החוזה, כדאי שתבדקו את נושא רשיון העסק של המקום. מובן שהראש שלכם יהיה הכי שקט אם למקום יש רשיון עסק, אבל גם במקרים שאין רישיון, מומלץ לחקור קצת יותר ולא לפסול על הסף. גן אירועים ללא רישיון הוא לאו דווקא גן שהדחפורים בדרך אליו. את הסטטוס המשפטי של המקום תוכלו לבדוק במועצה המקומית/עירייה אליה הוא משתייך. רוב המקומות הפועלים ללא רישיון פועלים במטרה להשיגו, וכל אחד מהם נמצא בשלב אחר של התהליך. אם יש לכם חשש שלמקום יש צווי סגירה - זה הזמן לברוח. אם למקום נקבע דיון בבית משפט לחודש דצמבר והחתונה שלכם באוקטובר, הסיכון שיקרה משהו הוא יחסית קטן.

 

מומלץ כמובן להכניס סעיף בחוזה שמדבר על ביטול האירוע בגלל גן האירועים. במקרה כזה יש לקבוע החזר מלא של הכסף ששולם ואפשרות לתבוע את המקום על הנזק שנגרם לכם.

 

בכל מקרה, כדאי לבקש ולראות אישור משטרה וכיבוי אש בתוקף ליום האירוע שלכם.

 

נספח

כמו בכל חוזה שמכבד את עצמו, גם בחוזה מול המקום כדאי מאד לצרף נספח חתום על ידכם וע"י נציג המקום (חתימה וחותמת). בנספח הזה צריכים להופיע שני דברים עיקריים:

 

כל מה שאיש המכירות / מנהל הבטיח לכם בעל פה, וזאת משתי סיבות:

 

א. יכול להיות שמחר הוא כבר לא יהיה שם (יפוטר, יזכה בלוטו וכו') ואתם תצטרכו "להילחם" שוב על כל מה שכבר השגתם.

ב. לאנשי מכירות יש נטייה להגזים, כל מה שהבטיחו לכם כדי "לקנות" אתכם צריך להתקיים גם בפועל.

 

הדבר השני שצריך להופיע הוא כל הדברים שלא כלולים במחיר ויכולים לצוץ רגע לפני האירוע. לא מדובר דווקא בדברים העיקריים שברור לכם שצריכים להיות בחתונה, כמו חופה למשל, אלא התוספות שיכולות פתאום לפתות אתכם בשבוע שלפני האירוע (הרבה מקומות יודעים לעשות מזה כסף לא רע בכלל...) מדובר בתוספות לגשר תאורה, מקומות ישיבה אלטרנטיביים נוספים, כריות/כיסוי לכסאות וכו'. הסיבה שרצוי מבחינתכם שזה יהיה בחוזה היא שתוכלו לדעת בדיוק כמה כל התענוג יעלה לכם בסוף.

 

ועוד דבר אחרון, שלא יכול להיות כתוב בחוזה, אבל אצלי הוא תנאי עיקרי לחתימה: תראו שאתם עושים עסק עם בני אדם... הרבה פעמים זה יותר חשוב מכל דבר, כתוב או לא.

 

  • רועי גזית הוא עורך אתר Hoopa המכיל מידע על חתונות


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לדעת בדיוק כמה כל התענוג יעלה לכם בסוף
צילום: Jupiter
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים