שתף קטע נבחר

התשובה לגולדסטון: הוכחות מצולמות של ישראל

בצה"ל משלימים את התגובה לדו"ח גולדסטון, שהאשים את ישראל בפשעי מלחמה. "ניו-יורק טיימס" מפרסם שני ממצאים מדו"ח התשובה. טחנת הקמח ש"הופצצה על-ידי F-16" נפגעה בעצם בחילופי אש עם חמאס. גם מתקן טיהור השפכים נפגע בפיצוץ של חמאס. הפרקליט הצבאי: "הדו"ח - שקר מרושע"

צה"ל עומד להגיש בשבועות הקרובים את דו"ח התשובה שלו לדו"ח גולדסטון, שמצא את ישראל אשמה בביצוע פשעי מלחמה בעזה. "ניו-יורק טיימס" מפרסם הערב (שבת) ממצאים מתוך הדו"ח, העומדים בסתירה לדו"ח גולדסטון. בין היתר תטען ישראל כי הפגיעה בטחנת הקמח, שלפי דו"ח גולדסטון, "הופצצה מהאוויר, כנראה בידי F-16" נגרמה מאש ארטילריה במהלך חילופי אש עם חמאס.

 

בדו"ח נקבע כי "הרס טחנת הקמח בוצע מתוך מטרה ברורה של מניעת אספקה מאוכלוסיה אזרחית", וזה לדידם פשע מלחמה. ממצא אחר שצה"ל מקעקע בדו"ח התשובה הוא הטענה שישראל הרסה מתקן לטיפול במי שפכים, וגרמה בכך להצפת הביוב. בדו"ח נקבע שהמתקן נפגע על-ידי טיל באופן "מכוון ומתוכנן מראש". ישראל תטען כי אין לה יד ורגל בקריסת המתקן, שכנראה נפגע בפיצוץ אמצעי חבלה של חמאס.


מתחם אונר"א שהופצץ (צילום: AFP)

  

דו"ח גולדסטון התייחס בהרחבה להרס תשתיות בידי צה"ל, ובין היתר ציין את הרס לולי התרנגולות, קווי מים, מפעל בטון וכן 4,000 בתים שניזוקו. כל אלו גרמו סבל רב לאוכלוסיה האזרחית בעזה: "הרס מתקני אספקת המזון, מערכות טיהור המים, מפעלי הבטון ובתי אזרחים היו תוצאה של מדיניות שיטתית מכוונת על-ידי צה"ל", נטען בדו"ח גולדסטון. עוד נטען ש"ישראל פתחה במתקפה מכוונת ולא-פרופורציונלית שנועדה להעניש, להשפיל ולהטיל אימה על אוכלוסיה אזרחית, שאיבדה את יכולתה הכלכלית לעבוד ולכלכל את עצמה".


ומה לגבי הסבל הישראלי? אם מגוננת על ילדיה במהלך המלחמה (צילום: AP)

 

הפרקליט הצבאי הראשי, תת-אלוף אביחי מנדלבליט, אמר בראיון ל"ניו-יורק טיימס" שקרא את כל הדו"חות העוסקים ב"עופרת יצוקה": "אנחנו בעצמנו חקרנו 140 תלונות. כאשר אתה קורא את הדו"חות האחרים, אתה מבין עד כמה מרושע דו"ח גולדסטון. הוא גרם לכך להיראות כאילו שהתכוונו לפגוע בתשתיות כלכליות ואזרחיות, כאילו שזה היה מכוון. זה שקר מרושע".

 

ישראל לא שיתפה פעולה באופן רשמי עם השופט ריצ'רד גולדסטון, שנאלץ לראיין ישראלים בז'נבה ובטלפון. בין הישראלים שהעידו בפני גולדסטון היה גם נועם שליט, אביו של החייל החטוף, גלעד שליט. עמדת ישראל הרשמית היא שלא היה מנוס מכניסה למבצע נרחב, בתגובה על ירי הרקטות הבלתי פוסק. במבצע "עופרת יצוקה" נהרגו כ-1,400 פלסטינים ונגרם נזק כבד לרכוש. שלושה אזרחים ישראלים נהרגו במהלך המלחמה וכן עשרה חיילים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
ריצ'רד גולדסטון בעזה
צילום: AP
מומלצים