שתף קטע נבחר

ביהמ"ש: לאפשר למאיר להמשיך ברכישת מוליתן

ההסתדרות הודיעה לבית המשפט כי תלווה לרוכש הפוטנציאלי, צבי מאיר, שני מיליון שקלים. הכונס שוקל לערער: בידי הצעה הגבוהה ביותר מ-20% מזו שקבע בית המשפט, בסך 9 מיליון שקל. החלטת בית המשפט התקבלה בהתרגשות ומחיאות כפיים בידי העובדים, שהגיעו לדיון בחשש כבד לגבי עתידם

בית המשפט המחוזי בחיפה החליט בצהריים (א') כי לאשר לרוכש הפוטנציאלי של מפעל מוליתן בנהריה, צבי מאיר, להמשיך בהליך רכישת המפעל. זאת, לאחר שההסתדרות הודיעה לבית המשפט כי בכוונתה להלוות למאיר שני מיליון שקלים, על מנת לאפשר לו לרכוש את המפעל. את ההלואה תיתן קרן למצוקת מפעלים של ההסתדרות.

 

הדיון היום נקבע לאחר שהמפעיל צבי מאיר הודיע ביום חמישי כי לא יוכל לעמוד בסכום שקבע בשבוע שעבר בית המשפט למפעל, 9 מיליון שקלים. נציג הכונסים הודיע כי הוא שוקל לערער על ההחלטה מהשבוע שעבר וההחלטה היום. 

 

 

השופט עדי זרנקין קבע בתום הדיון הקצר כי "רווח והצלה עמדו למפעילה מצד ההסתדרות שהעמידה לרשותם הלוואה.

יש לאפשר למפעילה לרכוש את המפעל בסכום שקבעתי בהחלטתי. בנסיבות המיוחדות הקיימות אין לבוא עמה חשבון על כך כי הודעתה ניתנה היום, לאחר שעברו 24 השעות שקצבתי לה, לאחר שהתברר לה שההסתדרות מעמידה לרשותה אשראי המאפשר לה לעמוד בתנאים שקבעתי".

 

השופט ציין כי הסכום שיעביר היזם לכונסים הוא של 9 מיליון שקל, בניכוי הסכום שהוציא על הפעלת המפעל, על פי ההסכם עם הכונס. הסכום יועבר בשני תשלומים שווים, האחד בתוך 30 יום והשני בתוך 60 יום. הבעלות תועבר למפעילה בכפוף לסיום תשלומים אלה. 

 

יו"ר ההסתדרות בגליל המערבי, אשר שמואלי, פנה בתחילת הדיון לבית המשפט ולכונסים בבקשה להקל על הרכישה על מנת לאפשר לעובדים להמשיך ולהתפרנס. הוא ציין כי מהלך מתן ההלוואה התבצע בהסכמת יו"ר ההסתדרות עופר עיני. נציג הרוכש, עו"ד רפי לויט, ביקש 90 יום על מנת להעביר את הכספים לכונס, ולבצע את העברת הבעלות.

 

נציג הכונסים, עו"ד גיא אטיאס, ביקש בדיון לפרסם את המפעל למכירה, כפי שהורה השופט בשבוע שעבר, וטען כי יש לו הצעה הגבוהה ביותר מ-20% מזו שקבע בית המשפט. הוא ביקש לעשות זאת במקביל לדחייה בתשלום שביקש המפעיל. לדברי הכונס, גם אם המפעיל היה נעתר מיד להחלטת בית המשפט ורוכש את המפעל בסכום שנקב, הוא היה מבקש לעכב את ההליכים, משום שלדבריהם מדובר בסכום הנמוך בהרבה משווי הנכסים.

 

בהמשך הדיון התברר כי היזם שמציע כעת לרכוש את המפעל בשווי גבוה יותר, הוא שלמה ישראל, המיוצג על ידי נחום מנדל, שהיה מנכ"ל המפעל בעת שהחל הליך הפירוק. היזם הוצג כמי שעסק בעבר בטקסטיל וכיום עוסק בתחום הפיננסים. עם זאת, ציין נציגו כי היזם טרם ראה את המפעלים.

 

עשרות מעובדי המפעל הגיעו לבית המשפט מלווים בנציגי ועדי עובדים מהגליל המערבי, לקראת הדיון המכריע בעתידו של המפעל. 

 

לפני תחילת הדיון אמרה יו"ר ועד העובדים, טליה איפרגן, כי היא וחבריה חוששים לעתידם וגורלם. "חזרנו לנקודת ההתחלה, ולאי הוודאות שבה היינו לפני חודשים".

 

החלטת בית המשפט התקבלה בהתרגשות רבה בקרב העובדים, שהשמיעו קריאות שמחה בעברית, ערבית ורוסית. העובדים, שהגיעו לבית המשפט בחששות גדולים לגבי עתידם, קידמו בתום הדיון את אנשי ההסתדרות ואת עורכי הדין במחיאות כפיים.

 

אשר שמואלי אמר ל-ynet בתום הדיון כי זו הפעם הראשונה מאז שהוקמה הקרן, שהיא מופעלת כדי לסייע למפעל במצוקה, וכי עיני פעל אישית לקידום העניין. "המשמעות היא יום חדש ויותר רגוע לעובדים. הם יוכלו ללכת לישון בלילה בלי לחשוב איך לשלם מחר למכולת", אמר.

 

הוא הוסיף כי גם במידה והכונס יערער, כפי שהודיע שבכוונתו לעשות, יגיעו הוא ועובדי המפעל לבית המשפט העליון. "היינו פה בכל הדיונים ונגיע גם לשם בכל הכוחות שיש לנו", אמר. "וגם שם ננצח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרוכש צבי מאיר ונציגת העובדים יפה איפרגן, היום בבית המשפט
צילםו: אבישג שאר-ישוב
מומלצים