שתף קטע נבחר

אתם חולקים הכל, אבל מה עם חשבון הבנק?

כמו דברים רבים בזוגיות, תיאום ציפיות ועדכון הדדי עושים טוב לחשבון הבנק המשותף, והאופי השונה של כל אחד מבני הזוג הוא משהו שצריך לקחת בחשבון, כדי שלא יהיו ריבים מיותרים

היה חם מאוד, המזגן לא הצליח לקרר את הרכב שעמד כבר כמה שעות בשמש, ונדמה היה שהתור ביציאה מהחניון הלך והתארך במקום להתקצר. כשסוף סוף הגיע תורי לשלם שלפתי את הארנק וחשכו עיניי - הוא היה ריק לחלוטין.

 

לא מדובר בטור נגד כייסים. שיחת טלפון קצרה וכעוסה לאשתי הבהירה לי את מה שניחשתי לבד: היא פשטה עם שחר על הארנק ורוקנה אותו לטובת העוזרת. איך היא חשבה שאני אסתדר? לא היתה לי סבלנות לשמוע את התשובה הקבועה: "אתה עובד בבנק, אז מה הבעיה שלך למשוך כסף?"

 

ואחד הנושאים בהם אני עוסק כמנהל בנק ישיר לאומי כמעט באופן יומיומי הוא חשבונות משותפים של בני זוג. אין דרך טובה אחת לנהל חשבון משותף. הדבר תלוי באופי של כל אחד מבני הזוג ובאופי הקשר עצמו, אבל אין ספק שזה נושא הדורש תשומת לב רבה, רגישות ואמון.

 

הפעם הראשונה בה זוג נדרש להחלטה משמעותית בנושא חשבון הבנק מגיעה בדרך כלל יום אחרי החתונה. צ'קים רבים מגיעים על שם שני בני הזוג, רובם למוטב בלבד, ובפני הזוג הטרי ניצבות שתי אפשרויות: הראשונה, להתקשר לכל הדודים והחברים שנתנו צ'ק כזה ולבקש להחליף. יהיו כאלה ואני ביניהם, שיעדיפו לא לפדות את הצ'ק כלל, ובלבד שלא לעשות שיחות מהסוג הזה. אפשרות שנייה היא "בלית ברירה" לפתוח חשבון משותף.

 

חשבון אחד או בעצם שלושה?

ההחלטה הזו מעלה הרבה שאלות, האם פותחים חשבון חדש לגמרי, או שאחד מבני הזוג יצטרף לחשבון של השני, והאם משאירים את החשבונות הנוספים? התשובה לכך היא: תלוי. מצד אחד העלות של אחזקת שלושה חשבונות עו"ש יכולה להסתכם בכמה מאות שקלים לשנה וחבל על כל שקל שמתבזבז. מצד שני על בני הזוג לבחון האם יש ביניהם הסכמה על דרך התנהלות החשבון, וזה עלול להסתיים בכאב ראש לא קטן.

 

אז איך עושים את זה?

 

פגשתי הרבה סוגי לקוחות עם תפישות עולם שונות בנושא. לדוגמה, זוג בו האשה באה עם גישה מחושבת מאוד, כל ההוצאות מעודכנות בגיליון אקסל מידי יום ודף פירוט כרטיסי האשראי מושווה מידי חודש לקבלות שנאספו בשקידה. הבעל מצידו, רגיל לחיות במינוס גדול בחשבון, ואם הוא גדול מדי אז "אין בעיה, ניקח הלוואה, או נקנה בתשלומים".

 

במקרה כזה, למען שלום בית, כדאי שכל אחד מבני הזוג יחזיק חשבון עו"ש משלו, והחשבון המשותף ישמש להוצאות משותפות שמוסכמות על בני הזוג. ככל שהחיים הזוגיים יתקדמו ויתפתחו, יתכן ויהיה אפשר לאחד את כל החשבונות לחשבון אחד, שבו רמת ההוצאות מוסכמת.

 

היא מסתכנת, הוא הולך על בטוח

דוגמה נוספת היא אצל זוג שקיבל ייעוץ על ניהול תיק השקעות: האשה מוכנה לקחת סיכונים תמורת הסיכוי לתשואה עודפת, בעוד הבעל לעומתה מעדיף להיצמד למכשירי השקעה סולידיים בלבד. גם במקרים כאלה ודומים להם כדאי מאוד לבני הזוג לנהל חשבונות נפרדים ולהימנע מוויכוחים בנושא דרך ניהול החשבון. כמו בשאר הנושאים הזוגיים, תיאום ציפיות מוקדם ועדכון שוטף יכולים למנוע אי הסכמות.

 

דרך נוספת להגדיל את השליטה המשותפת בחשבונות הבנק היא על ידי אמצעים טכנולוגיים שעומדים לרשות הלקוחות. חשוב להתעדכן וכשיודעים מה קורה בחשבון, הדבר מקטין את אי הוודאות של בני הזוג בנושאים אליו ויש פחות הפתעות.

 

החלטה חשובה נוספת שמן הסתם תתגלגל לפתחו של זוג טרי היא המשכנתא, אבל זה כבר נושא ליועץ משכנתאות. 

 

  • הכותב הוא מנהל ישיר לאומי, בן 39, אבא של עומרי, גיא, תמר ושירה ומנהל כבר 12 שנים חשבון משותף עם נעה. המאמר לקוח מתוך הבלוג של לאומי.

     



 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כדאי להפקיד אחרי החתונה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים