שתף קטע נבחר

הילדים שנפצעו ממוקש: זוכרים רק משחק בשלג

צה"ל מסר כי האזור שבו נפצעו שני ילדים באורח קשה ובינוני היה מגודר, אולם מטיילת שהיתה עדה לפיצוץ סיפרה כי לא היתה בעיה להיכנס לשטח. "הרבה אנשים שיחקו שם", סיפרה ל-ynet. "זו פשוט טרגדיה שאנשים שהגיעו לפה כדי לבלות בשלג נפצעו בצורה כל כך נוראית". הילדה: פעם שנייה שראינו שלג

"הפיצוץ היה במרחק קרוב מאוד, אולי 15 מטר מאיתנו. מיד לאחר מכן יצא משדה השלג אדם מבוגר, כששני ילדים תלויים עליו כשהם שותתים דם. גם הוא היה מלא בדם ובהמשך הוציאו ילדה נוספת, שגם היא נפצעה". את התיאור המצמרר הזה סיפרה ל-ynet אחר הצהריים (שבת) רחלי גרסטלר, אחת מרבבות המטיילים בגולן, שהיתה עדה לפיצוץ המוקש שגרם לפציעתם של חמישה בני משפחה, בהם שני ילדים.

 

גרסטלר, שהגיעה לצפון רמת הגולן ממושב יעף בשרון, סיפרה על האווירה הנעימה והפסטורלית ששררה במקום לפני הפיצוץ העז. לדבריה, רק לאחר האירוע - כאשר בחנו היטב את האזור - הם הבחינו בשלטים המזהירים מפני מוקשים. מדובר צה"ל נמסר כי האזור היה מגודר, אולם גרטלר טענה כי "לא היתה שום מגבלה בכניסה לאזור עם כלי הרכב. כשבאנו, ראינו הרבה אנשים שמשחקים שם, גם ליד הכביש וגם בשטח יותר מרוחק".


אביהם של הילדים שנפצעו (צילום: אביהו שפירא) 

 

בשלב מסוים אירע הפיצוץ שקטע באחת את אווירת השמחה למראה השלג הלא שגרתי במחוזותנו. ממד"א נמסר, כי מצבו של אחד הפצועים, ילד בן 11, מוגדר קשה. בנוסף, נפצעה אחותו בת ה-12 באורח בינוני בפניה ושלושה מטיילים נוספים נפצעו קל - מחרדה. כל הפצועים הם בני משפחה אחת מאזור השרון. "הילד סובל מקטיעה של כף רגלו הימנית. מצבו יציב. האחות סובלת מפגיעות וחבלות בפניה", סיפר פרמדיק מד"א קצרין, ברק וינטברג.

 

גרסטלר הוסיפה, כי "גם אחרי הפיצוץ אנשים בכלל לא הבינו מה קרה ולא הפסיקו לשחק שם באזור. אנחנו מנענו מאנשים נוספים לעצור שם והסברנו להם שזה מסוכן. זו פשוט טרגדיה שאנשים שהגיעו לפה כדי לבלות בשלג נפצעו בצורה כל כך נוראית". גרטלר אמרה כי לא ברור לה האם הילדים שיחקו בשטח הממוקש או שמדובר במוקש שנסחף לשולי שדה המוקשים. "לא נראה לי הגיוני שאפשר להגיע גם לשולי האזור הממוקש בצורה חופשית", אמרה.


בובת השלג שנותרה מיותמת מהטיול לצפון (צילום: אביהו שפירא)

 

הילדה שנפצעה: פעם שנייה שראינו שלג

מבית החולים רמב"ם נמסר כי שני הילדים הועברו לטיפול ביחידת הטראומה ולאחר מכן יועברו לחדרי הניתוח. הילדים הפצועים סיפרו לרופאים שטיפלו בהם, כי הם אינם זוכרים את הפציעה עצמה, אלא רק את המשחק בכדורי שלג לפני כן. "היינו בשדה גדול עם הרבה אנשים מסביב ושיחקנו בכדורי שלג", סיפרה הילדה לרופאים. לדבריה, היתה זאת הפעם השנייה שהיא ואחיה ראו שלג בחייהם. ד"ר ערן טל-אור, רופא בכיר ביחידת הטראומה, אמר כי השניים הגיעו בהכרה. לדבריו, "הילדה סובלת מפציעות כתוצאה מרסיסים בכל חלקי גופה, אולם מדובר בסך הכל בפציעות שטחיות יחסית".


ההורים מגיעים לבית החולים רמב"ם (צילום: שי וקנין)

 

דובר צה"ל הביע צער על האירוע ואיחל החלמה מהירה לבני המשפחה.

"האירוע הקשה התרחש בשדה מוקשים מגודר ומשולט כנדרש", נמסר. "תכליתו של צה"ל היא לספק ביטחון ולאפשר לאזרחי מדינת ישראל לטייל בבטחה בשבילי המדינה, לרבות לאורך הגבולות בצפון ובדרום וליהנות מנופיה של הארץ". בדובר צה"ל הדגישו כי אין להיכנס לשטחי אש, לשדות מוקשים ולשטחי הרשות הפלסטינים המסומנים כשטחי A".

 

תושבים באזור אמרו כי במקרים רבים גדרות של שדה המוקשים מתכופפות עם השנים, ודי בשלג לא כבד כדי לכסותם או לטשטש את הסימונים. לרמת הגולן הגיעו היום עשרות אלפי מבקרים, כדי לחזות בשלג. פקקי תנועה השתרכו לאורך של כמה קילומטרים וכמעט בכל מקום, שנצבע בלבן בימים האחרונים, נראו מטיילים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
שלט אזהרה, בסמוך לזירת הפיצוץ
צילום: אביהו שפירא
מסוק הפינוי בהר אביטל
צילום: פיני ירון
הילדים מטופלים בשטח
צילום: פיני ירון
הילד הפצוע מגיע לרמב"ם
צילום: שי וקנין
מומלצים