שתף קטע נבחר

סקר: 61% מהישראלים - אוכלים גם כשלא רעבים

סקר חדש מגלה פרטים מעניינים על הרגלי האכילה שלנו: מרביתנו מדלגים על ארוחת הבוקר, נוהגים לאכול בנהיגה מול הטלוויזיה או המחשב, מנשנשים בין הארוחות ומתים על חטיפים. וגם - רובנו נאכל גם אם לא נהיה רעבים

קשה לכם לרדת במשקל? בדקו את הרגלי האכילה שלכם: סקר חדש מגלה כי מרבית הישראלים מדלגים על ארוחות הבוקר, מנשנשים חטיפים, אוכלים בכל מקום פרט לשולחן האוכל, ורבים מהם לא טורחים להקפיד על ארוחות קבועות. הסקר נערך על-ידי המרכז לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת אסיא מדיקל, אסותא, וכלל 500 מרואיינים מהאוכלוסייה היהודית.

 

רוב הישראלים אוכלים גם כשלא רעבים

מהסקר עולה כי כשליש מהנשאלים אינם מרוצים מהרגלי האכילה שלהם. באזור הצפון התושבים יותר שבעי רצון מהרגלי האכילה שלהם (75%) לעומת שאר אזורי הארץ (כ-66% שבעי רצון).

  

עוד עולה כי 67% חורגים מהרגלי אכילה תקינים ומדלגים על ארוחות לפחות פעם בשבוע. נמצא כי אנשים בגילאי 55 ומעלה מקפידים יותר מהצעירים על סדר ארוחות קבוע. הירושלמים נוטים יותר משאר תושבי הארץ (39%) לדלג על ארוחות.  

 

61% ממשתתפי הסקר ציינו כי הם נוהגים לאכול גם כשאינם רעבים: 24% אוכלים כשאינם רעבים לפחות פעם בשבוע, ו-34% אוכלים כשאינם רעבים מספר פעמים בשבוע.

 

אנשים בגילאי 45 ומעלה הם הממושמעים ביותר ומעל מחציתם מדווחים כי הם אף פעם לא אוכלים כשהם לא רעבים, לעומת כרבע מהצעירים המקפידים לאכול רק כשהם רעבים. הסקר מצא קשר מעניין בין הון לאכילת יתר: יותר מרואיינים בעלי הכנסה גבוהה בהרבה מעל לממוצע אוכלים גם כשהם לא רעבים מספר פעמים בשבוע (46%), לעומת בעלי הכנסה נמוכה יותר (26%-34%). בעלי השכלה תיכונית חלקית שומרים יותר ורובם (71% מהם) מסרו כי הם אף פעם לא אוכלים כשהם לא רעבים, לעומת בעלי השכלה גבוהה יותר (31%-42%).  

 

הירושלמים מנשנשים מול המחשב

71% מהמרואיינים מסרו שהם אוכלים לפעמים ליד הטלוויזיה, המחשב או בנסיעה במכונית. הרגל אכילה זה מאפיין יותר צעירים מאשר מבוגרים: כמחצית מהמרואיינים בגילאי 55 ומעלה מסרו כי הם אף פעם לא אוכלים ליד הטלוויזיה, המחשב או בנסיעה, לעומת כרבע מהצעירים.  

 

כמו כן נמצא כי יותר מרואיינים בעלי הכנסה גבוהה הרבה מעל לממוצע (60%) אוכלים ליד הטלוויזיה, המחשב או בנסיעה מספר פעמים בשבוע לעומת בעלי הכנסה ממוצעת (45%). התופעה של אכילה בהיסח הדעת מאפיינת יותר את תושבי הדרום: 80% מתושבי הדרום אוכלים לעיתים ליד הטלוויזיה, המחשב או בנסיעה, לעומת 67% מאיזור ירושלים וגוש דן.

  

64% ממשתתפי הסקר ציינו כי הם נוהגים לנשנש, רובם (46%) ליד הטלוויזיה, 10% מנשנשים ליד המחשב, ו-3% מנשנשים תוך כדי נהיגה. תופעת הנשנוש מאפיינת יותר גברים מנשים: יותר נשים מסרו שהן לא נוהגות כלל לנשנש לעומת גברים. הנשנוש שכיח יותר בקרב צעירים, בעלי הכנסה גבוהה ואקדמאים. הסקר גילה כי הירושלמים מנשנשים פחות מול הטלויזיה, ויותר מול המחשב לעומת שאר הארץ.  

 

בין הנשנושים החביבים על הישראלים מככבים החטיפים, אחריהם פירות, ובמקום השלישי פיצוחים. אחרי כל אלה, ציינו הנשאלים כי הם אוהבים שוקולד, ממתקים, מעדני חלב, ירקות ובתחתית הרשימה - חטיפי אנרגיה. נמצא כי גברים מנשנשים יותר חטיפים ופיצוחים לעומת נשים. כמו כן, נמצא כי ככל שהמרואיינים צעירים יותר, הם נוהגים לנשנש יותר חטיפים ושוקולד.  

 

"הרגלי אכילה לקויים והפרעות אכילה שהתקבעו תורמים לעלייה במשקל", אמרה ד"ר אסנת רזיאל, כירורגית מומחית בניתוחי הרזייה, "ארבע הפרעות אכילה עיקריות נמצאו מלוות מצבי השמנה קיצונית: אכילה רגשית, בולמוסי אכילה, אכילת לילה ונשנושים. הפרעות האכילה השונות תורמות לעלייה במשקל. הטיפול בהן כולל שילוב של הדרכה תזונתית וטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי יחד עם קבוצות תמיכה. הטיפול מקנה כלים פשוטים להתמודדות עם לחצי היום יום, בלי להשתמש באוכל כפיצוי לכל רגש מכביד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בין המנגל לחגים. אילוסטרציה
צילום: גיל יוחנן
ד"ר רק שאלה
מומלצים