שתף קטע נבחר

קדימה מגייסת קצינים בדימוס נגד "חוק היורדים"

לקראת הדיון ביום ראשון בוועדת השרים לענייני חקיקה בעניין "חוק היורדים", מגייסת קדימה שחקני חיזוק לנגח את ההצעה שתאפשר לישראלים להצביע בחו"ל. בראש הרשימה הרמטכ"ל לשעבר, אמנון ליפקין שחק, והמפכ"ל בדימוס - שלמה אהרונישקי. אל השניים הצטרפו גם 10 אלופים במילואים

הקרב הציבורי על "חוק היורדים" מתלהט לקראת הדיון בוועדת השרים לענייני חקיקה ביום ראשון. קדימה החתימה קצינים בכירים בדימוס נגד החוק. בראש החותמים הרמטכ"ל לשעבר, רב-אלוף אמנון ליפקין שחק ומפכ"ל המשטרה לשעבר, רב-ניצב שלמה אהרונישקי. עוד חתמו האלופים במיל' עמוס ירון, עמי איילון, עמירם לוין, יצחק בן ישראל, דני רוטשילד, עמוס לפידות, אייל בן ראובן, גדעון שפר, נתן שרוני ומנדי (מנחם) מרון.

 

 

מטה המאבק ינוהל תחת הכותרת "בוחרים רק בישראל". בכירי מערכת הביטחון בדימוס הצהירו בחתימתם: "אנו החתומים מטה, אזרחי מדינת ישראל שהקדשנו את מיטב שנותינו להגנה על מדינת ישראל וביצור ביטחונה, מאמינים כי הזכות לקבוע את ההחלטות במדינה צריכה להישמר בידי אלו החיים בה וקובעים בה את עתידם; ומתנגדים לכל הצעה שמטרתה להעניק זכות חשובה זו למי שבחר לעזוב את מדינת ישראל ולקבוע את עתידו במדינה אחרת".

 

ח"כ זאב בילסקי, שעומד בראש מטה המאבק של קדימה, אמר ל-ynet כי כבר ביום שני הקרוב יערכו אנשיו כנס שאותו הגדיר "א-פוליטי" ויתקיים בכנסת. "אני מקווה שבסופו של דבר השכל הישר יגבר, והם (שרי הממשלה) יירדו מהצעת החוק הזאת".

 

בנוסף, בקדימה מבינים כי המאבק בחוק היורדים זוכה לעניין רב בתקשורת, וגורמים במפלגה ציינו כי בכוונתם לגייס גופים חוץ פרלמנטרים ואזרחיים נוספים כדי לסייע במאבק. בין הגופים שציינו הגורמים בקדימה נמצאים ראשי הערים ברחבי הארץ, תנועות הנוער, אנשים מתנועת הקיבוצים, ואנשי רוח שונים.

 

כמו כן, הם ציינו כי הם שוקלים לצרף למאבק גופים שפעלו נגד ממשלת אולמרט, בהם פורום המג"דים ופורום אנשי המילואים. הגורמים ציינו במיוחד את תומר בוהדנה, מי שהפך לסמל של מלחמת לבנון השנייה, בה נפצע.

 

בליכוד הדגישו כי הצעת החוק מתבססת על מסמך שגיבשה ועדה של המועצה הציונית בישראל לפני כשנה, שתמך ברעיון. הם ציינו כי בצוות היו חברים, בין היתר, גליה מאור, החברה ברשימת קדימה לכנסת, שולמית אלוני, האלוף' במיל' שלמה גזית ואחרים. "זו ועדה שהוקמה עוד בזמן שבילסקי היה יו"ר הסוכנות", אמרו בליכוד. זאב בילסקי אמר בתגובה כי "המלצות הצוות לא מחייבות והן לא התקבלו באופן רשמי על ידי התנועה הציונית".

  

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מעוניין לקדם את הצעת החוק של ישראל ביתנו, לפיה אזרחים המחזיקים בדרכון ישראלי עשר שנים לפחות יוכלו להצביע בבחירות הכלליות גם אם אינם חיים בארץ.

 בישיבת סיעת הליכוד השבוע, הסביר נתניהו כי יתמוך בחוק השנוי במחלוקת משום שהוא "תורם לקשר ולעוצמתה של ישראל".

 

ההודעה על קידום החוק חוללה סערה במערכת הפוליטית. סיעת העבודה מיהרה להצהיר שתתנגד, ואילו ש"ס הכריזה שתתמוך בהצעה דומה, שתתיר הצבעה רק לסטודנטים, שליחים מטעם המדינה ואנשים השוהים בחו"ל תקופה קצרה. לפי הערכות משרד הקליטה, מתגוררים היום בחו"ל כ-750 אלף ישראלים, וההערכה היא כי הם נוטים לצד הימני של המפה הפוליטית. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניב קלדרון
ליפקין שחק. מתנגד לחוק
צילום: ניב קלדרון
צילום: חיים צח
המפכ"ל לשעבר, שלמה אהרונישקי
צילום: חיים צח
מומלצים