שתף קטע נבחר

נחמן שי: "הרפורמה לא תוביל לכלום"

יו"ר רשות השידור לשעבר אמר בוועדת הכלכלה כי התנהלות המשבר ברשות דומה לזו שנראתה לפני כעשור. ח"כ אורי אורבך: "הטיטאניק טובעת ואנו עוסקים בנייר בשירותים"

המשבר ברשות השידור הגיע הבוקר (ב') לוועדת הכלכלה של הכנסת. יו"ר הוועדה אופיר אקוניס פתח את הדיון, בו נכחו בכירי רשות השידור בראשות המנכ"ל מוטי שקלאר ומספר חברי כנסת. בפתח דבריו אמר אקוניס: "חשוב שיהיה שידור ציבורי חזק בישראל", אך הוסיף ש"דרוש בדק בית יסודי" ברשות.


שקלאר. "לסגור את המערכת ולפתוח מחדש" (צילום: אלכס קולומויסקי)

 

בשלב הראשון של הדיון נדרשו נציגי הטכנאים ברשות להסביר את העיצומים בהם נקטו, ביניהם ביטול מבזקי החצי, ביטול מרואיינים טלפוניים בשידורי רשת ב' והצעד האחרון - ביטול שידורי הרצף הלילי אמש (א') החל מ-23:00, ולמעשה סגירת שידורי הלילה של הערוץ.

 

"אני דווקא מאוד אוהב לצפות בשידורי הגבעטרון ב-3:00", חשף יושב ראש רשות השידור לשעבר, נחמן שי, בפני באי הוועדה. לשאלתו של אקוניס מדוע לא נערכו קיצוצים מחוץ ללוח השידורים

והפגיעה נעשתה בתוכניות כמו יומני החדשות ברשת ב' ו"מדד יומי" של דליה מזור בערוץ 1, השיב מנהל מחלקת החדשות של רשות השידור, יורם כהן, כי ההנהלה משתדלת מאוד שלא לפגוע בתוכניות הדגל של ערוץ 1 כדוגמת "מבט", "מבט שני", "יומן" וסרטי תעודה שונים.

 

"אני מסכים שזה חמור להוריד תוכניות ולא לשדרה", הוסיף. "אני מנהל חדשות שצריך לעבוד בתנאים של שנות ה-60 מול ערוצים מסחריים מעולים", הוא אמר.

 

יו"ר הוועדה אקוניס הטיח האשמות במנכ"ל רשות השידור, מוטי שקלאר, והפציר בו להשיב לשידור את "מהיום למחר", "מדד יומי" ותוכניות נוספות. "אני מציע שעד פסח התוכניות ישובו לשידור. תקצצו במשרדי הייעוץ המשפטי, תקצצו איפה שאפשר אבל בשם הציבור - תחזירו את התוכניות למסך".

 

"הציבור לא יודע על מה הוא משלם אגרה"

ח"כ נחמן שי אמר בדיון: "בעוונותיי אני מכיר את הרשות היטב. אני מרגיש שלא עבר יום מלפני עשור, כאשר הייתי יושב ראש רשות השידור, כולל הדיספרופורציה בין ההשקעה בכוח האדם המעולה, לבין חלק מזערי שמיועד להפקות ולתמונה על המסך. הרדיו הוא סוגיה אחרת שגם בה יש בעיה, ללא ספק יש שם כוח אדם עודף".


ח"כ שי ואורבך. "ספינה טובעת" (צילום: גיל יוחנן)

 

"שמעתי על איזו רפורמה שלא זזה לשום מקום בכל פעם", הוסיף ח"כ שי, "אבל היו הרבה רפורמות כאלה שלא הגיעו לבשלות. יש לי חששות כבדים שגם הרפורמה הנוכחית לא תגיע לשום מקום. הפגיעה בצופים ובמאזינים היא בלתי נסבלת".

 

בהמשך פירטו חברי הכנסת שלקחו חלק בדיון, ובראשם ח"כ אופיר אקוניס, חלקים מדוח מבקר המדינה העוסק במצב רשות השידור. "דוח 2009 מצביע על כך שהחגיגה נמשכת", אמר ח"כ כרמל שאמה. "אני מרגיש רע מאוד עם זה. לא יכול להיות שאזרחי ישראל ישלמו אגרה ולא יקבלו תמורה. לא יכול להיות שזה יימשך אפילו יום אחד. אי אפשר להמשיך ככה".

 

חברת הכנסת יוליה שמלוב ברקוביץ' (קדימה) הגדירה את התנהלות רשות השידור כ"פלילית". "זו גניבה של כספי ציבור", היא אמרה והוסיפה: "תחשבו מה אפשר לעשות עם הכסף הזה. אין במדינת ישראל שידור ציבורי ראוי.

אנשים משלמים אגרה והם לא יודעים על מה הם משלמים. צריך להעביר את הרשות להקפאת הליכים, דרך שר המשפטים. זאת בעיניי האופציה היחידה לפתור את הבעיה של רשות השידור. אין אופציה אחרת. לסגור ולפתוח רשות שידור חדשה".

 

ח"כ אורי אורבך כינה את רשות השידור "הטיטאניק הטובעת". "ובאותו זמן, אנו עוסקים בהאם יש נייר בשירותים. שלא נטביע את ספינת רשות השידור. מהכרתי את הערוצים - אוי ואבוי לנו אם לא יהיה ערוץ ציבורי".

 

מנכ"ל רשות השידור מוטי שקלאר הגיב לדברים: "אני מברך על הניסיון לבדוק מה הביא את רשות השידור למצב בו היא נמצאת. אנחנו מדברים על גוף גוסס מזה שנים. אז איך אתם רוצים שנתייעל ונלמד ונדע מה לעשות אם לא באמצעות דוח הביקורת? מטבע הדברים עם השנים הצטברו דפוסי עבודה. אז אנחנו לא יכולים לבוא ביום אחד ולומר שהכל בסדר. אי אפשר תוך שנה שנתיים להפוך את המצב. צריך לבוא ולומר - יש לסגור את המערכת כמו שהיא ולפתוח אותה מחדש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אקוניס. להחזיר את התוכניות למסך
צילום: גיל יוחנן
לאתר ההטבות
מומלצים