שתף קטע נבחר

משה נסטלבאום נגד מנכ"ל רשות השידור

עורך "יומן" של הערוץ הראשון תובע את מנכ"ל הרשות מוטי שקלאר, שלדבריו מבקש להדיחו מתפקידו. בכתב התביעה העלה טענות קשות נגדו: "מערב שיקולים פוליטיים בעיתונאיים"; "מעולם לא למד באוניברסיטה העברית"

עורך מהדורת "יומן" בשבע השנים האחרונות, משה נסטלבאום, הגיש לבית הדין לעבודה בירושלים בקשה לצו מניעה לאחר שנודע לו כי מנכ"ל רשות השידור מוטי שקלאר מבקש להדיחו מתפקידו.

 

נסטלבאום, העובד ברשות ב-35 השנים האחרונות, מבקש באמצעות עורך הדין בנימין כהן פסק דין זמני, המצהיר על ביטול החלטת המנכ"ל להעביר אותו מתפקידו כעורך "יומן" עד למינוי ועד מנהל חדש לרשות, שבפניו תובא המחלוקת בין בין הצדדים. לטענתו, גם בתקופת כהונתו של יו"ר הרשות הקודם משה גביש, ניסה שקלאר להדיחו מהתפקיד - דבר שלא צלח.


המנכ"ל שקלאר. טענות קשות (צילום: אלכס קולומויסקי)

 

עוד טוען נסטלבאום כי ההחלטה להדיחו מהתפקיד התגבשה לאחר שנודע כי הוא עובד על תחקיר בדבר מידע הקשור לשקלאר ולפיו קיים חשד בדבר אמינות קורות החיים שהעביר לוועדה לבדיקת מינויים בשירות הציבורי, שעה שהתמודד לתפקיד מנכ"ל הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו ולתפקיד מנכ"ל רשות השידור.

 

על פי המידע שנמצא בידו, כך טוען נסטלבאום, שקלאר טען כי הוא בוגר מכללת "מרחבים" המשתייכת למינהל החינוך הדתי, וכי במסגרת לימודיו השיג תעודת הוראה בכירה במסלול רב-תחומי של לימודי תנ"ך ומחשבת ישראל, אף שלא יכול היה להתקבל ללימודים במכללה זו.

 

"מבדיקה שקיימתי לאימות המידע, עלה כי הדרישה הבסיסית לקבלת סטודנט ללימודים במכללה היא תעודת בגרות או תעודה המעידה על הסמכתו כרב. שתי תעודות אלה, על פי אותו מידע, אינן מצויות בידי מר שקלאר ולכן לא ברור כיצד יכול היה מר להתקבל כסטודנט למכללה, לא כל שכן להשיג תעודת הוראה בכירה".

 

עוד טוען נסטלבאום בבקשה לצו מניעה כי "בקורות החיים אותם הגיש לוועדת המינויים, ציין מר שקלאר שבין 1992-1994 למד באוניברסיטה העברית בירושלים, במסגרת בית הספר למנהיגות בקורסים ללימודי תקשורת.

ואולם, על פי המידע המצוי בידי, מר שקלאר מעולם לא למד באוניברסיטה העברית".

 

נסטלבאום אף מפנה אצבע מאשימה לגבי עבודתו העיתונאית של שקלאר וטוען כי "עצותיו והנחיותיו של מנכ"ל הרשות בכל הקשור לחטיבת החדשות, מתמצות בעירוב שיקולים פוליטיים עם שיקולים עיתונאיים מקצועיים ובניסיונות להטות את השידור בכדי לרצות את שולחיו".

 

נסטלבאום מחזק את טענתו בהבאת המקרה הבא כדוגמה: "ביום 28 בנובמבר 2009, נכנס מנכ"ל הרשות לחדר העריכה והורה להשמיט מכתבה שעסקה בפריימריז בעבודה ובליכוד קטעים עיתונאיים בהם הופיעו השר משה כחלון וח"כ דניאל בן סימון".

 

מנכ"ל רשות השידור, מוטי שקלאר, מסר בתגובה: "איני מתכוון להשיב מעל דפי העיתונות על ההשמצות הגובלות בהוצאת דיבה, לשם כך קיימים מוסדות שיפוט. אך יחד עם זאת, על מנת למנוע הטעיית הקוראים, ברצוני להדגיש כי מדובר בהשמצות חסרות שחר של אדם המנסה להיאחז בקרנות המזבח, בעקבות החלטה סוברנית של הנהלת הרשות.

 

"יש להדגיש כי מר נסטלבאום משמש עורך שותף של היומן מזה שבע שנים. רק לאחרונה ראינו לאן הגיעו דברים של אנשים שלא ידעו לקבל החלטות. מדובר בניסיון הזוי להטיל דופי ולהשמיץ תוך התיימרות להיות חוקר ובודק מעל הוועדה לבדיקת מינויים בשירות המדינה, הבוחנת את המינויים בשרות המדינה. כל השכלתי הפורמלית מתועדת בתעודות רשמיות, החל מתעודת הבגרות ועד לתואר השני.

 

"נראה שמר נסטלבאום שכח שיש עורך ראשי וההתייחסות לאיזונים ולתכנים היא חלק מתפקידו של העורך הראשי, כמו בכל גוף תקשורת. באשר לשידורים שקדמו לקיום הפריימריז במפלגת העבודה, המנכ"ל פעל על-פי הנחיות הלשכה המשפטית של רשות השידור, אשר הכל חייבים לפעול על פיהן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי ועקנין
רשות השידור. קרב בין העורך למנכ"ל
צילום: דודי ועקנין
לאתר ההטבות
מומלצים