שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    מכיל פי 15 יותר סידן מחלב. הבריאות של הפרג

    הוא מתחבא לנו בכל השנה על הלחמניות והבורקסים - ורק בפורים הופך למצרך מבוקש באוזני המן. מה יש בפרג שהופך אותו לבריא כל כך, ולמה כדאי לשוחרי הדיאטות להתרחק ממנו? התזונאית שרה בר אשר מסבירה

    פורים כבר כאן, ויחד עם התחפושות והגשם המסורתי -  מגיע גם תור הזהב של הפרג. פרחי הפרג מתחילים לפרוח עכשיו, והפרג הוא המילוי המסורתי באוזני ההמן. אנחנו אמנם פוגשים את הפרג פעמים רבות במהלך השנה, והוא מככב כקישוט מעל חלות, לחמניות, בורקסים, עוגות שמרים ועוד. ניתן גם לשלבו בסלטים, כעיבוי הרוטב בתבשילי הקארי ואפילו בקוקטיילים. אך האם פרג הוא בריא לנו, וכמה הוא "עולה" לנו קלורית?

     

    איך לצרוך אותו, ומה יש בו?

    כמו זרעי השומשום, או הפשתן, גם זרעי הפרג מכילים שמן רב. לכן, הטריות כאן היא קריטית. קנו זרעי פרג שלמים ובקשו שיטחנו לכם במקום. מומלץ לקנות בחנות תבלינים ולא בסופרמרקט, ולטחון בבית במטחנת קפה ביתית. את הזרעים הטחונים ניתן לשמור במקפיא עד שישה חודשים. לא מומלץ לקלות אותם, שכן חום הקלייה יחמצן את השמן, ו"יקלקל" את הפרג.

     

    פרג ודיאטה הם שני דברים שלא משתלבים יחד. בתפריט בריא של דיאטת הרזיה מומלץ לצרוך עד 30% שומנים, בדיוק כפי שלא תשלבו זרעי שומשום בתפריט ההרזיה, כך גם אחוזי השומן הגבוהים שבפרג הופכים את צריכתו לפצצה קלורית בתפריט היומי. 

     

    מה יש בפרג?

    • סידן: בכף גרגירי פרג יש למעלה מ-100 מ"ג סידן, כמות השווה לחצי כוס חלב. במילים אחרות, הפרג מכיל פי 15 יותר סידן מאשר בחלב. 100 גרם של פרג (בערך חצי כוס פשוטה), תורם 1,500 מ"ג של סידן. לשם ההשוואה, ב-100 גרם של טחינה יש 100 מ"ג של סידן וב- 100 גרם של שקדים - "רק" 255 מ"ג של סידן.

     

    • אבץ: בפרג נמצא כמות יפה של המינרל הזה, התורם  לפוריות הגבר, חיזוק המערכת החיסונית, ריפוי פצעים ושיכוך כאבים.

     

    • סיבים תזונתיים: הפרג עשיר בסיבים תזונתיים, מסייע להפעיל את המעיים ובכך עוזר בהרזיה ובניקוי רעלים. רק אל תשכחו לשתות מים, אחרת תקבלו תוצאה הפוכה.

     

    • שמן וקלוריות: כנראה שאי אפשר בלי חיסרון אחד: 100 גרם פרג תורמים 500 קלוריות, וזאת, כאמור, בשל תכולת השמן הרבה שבו.

     

    • מה עוד? הוא מכיל גם מגנזיום, מנגן, נחושת, אשלגן , זרחן וויטמיני B. 

     

    הכותבת היא תזונאית

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אסף אמברם
    פרג טחון ופרג שלם
    צילום: אסף אמברם
    ד"ר רק שאלה
    מומלצים