שתף קטע נבחר

מאפה תפוחי אדמה נימוח

התוספת הנפלאה לחג: מאפה שכולו שכבות של פרוסות תפוחי אדמה, בגרסה אישית מרשימה, שלוקח חמש דקות להכין וזוכה בהמון מחמאות בארוחה

מאפי תפוחי אדמה אישיים

משהו שאכלתי פעם בביסטרו פריזאי, ומאז אני לא מפסיקה להכין. זה בעצם גראטן תפוחי אדמה, שחום ופריך מלמעלה ורך ושמנתי בשכבות התחתונות, רק שהוא מגיע במנות אישיות. בזכות השימוש בתבנית שקעים, קל להפליא להכין את המאפים האלו.

  

המרכיבים (12 יחידות, בתבנית שקעים)

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 15% שומן

מלח, פלפל לבן או שחור

אגוז מוסקט (כדאי שלם, אפשר גם מגורר מראש)

10 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים

50 גרם חמאה

 

ההכנה

1. שמים בקערה את השמנת, מתבלים במלח, בפלפל (הלבן או השחור) ובאגוז המוסקט. כדאי לגרר אגוז מוסקט שלם, כך טעמו יהיה עז ונפלא במיוחד, אבל אפשר גם להוסיף פנימה אגוז מוסקט טחון מראש. מערבבים במזלג.

 

2. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד – קל לעשות את זה במכשיר מנדולינה, אם יש, אבל אפשר גם לפרוס בסכין. מעבירים מיד לקערת השמנת ומוודאים שכל אחת מהפרוסות מצופה בשמנת המתובלת. משהים כך, בשמנת, כחצי שעה.

 

3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

 

4. גוזרים ניירות אפייה ל-4 ריבועים, עד שמתקבלים 12 ריבועים המתאימים לריפוד שקעי התבנית. מרפדים כל שקע בנייר ומשמנים היטב בחמאה.

 

5. מסדרים בשקעים פרוסות מתפוחי האדמה, כך שיחפפו קצת זו לזו, בערמה גבוהה, עד לקצה השקע. יוצקים מלמעלה את השמנת שנותרה בקערה. אופים 35 - 40 דקות, עד שהשכבה העליונה מתייצבת ומזהיבה מאוד. הרעיון הוא שהחלק העליון זהוב ופריך, והשכבות התחתונות רכות מאוד וספוגות בשמנת.

 

6. מוציאים מהתנור, משהים כמה דקות, מחלצים מהשקעים ומגישים.

  

עוד מתכוני ירקות מגוונים

 

לכל המתכונים של שף

 


 


פורסם לראשונה 09/03/2010 10:17

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאפה תפוחי אדמה לפסח
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים