שתף קטע נבחר

השבוע בשוק האג"ח: המשקיעים חוזרים לחייך

לאחר שבועיים של ירידות שערים - נהנו השבוע המשקיעים מתיקון שערים בשווקי אג"ח השונים. ברקע לעליות: ציפיות בשוק לאינפלציה חיובית החל מחודש אפריל

שבוע חיובי חלף על שוק אגרות החוב השונות. לאחר שבועיים של ירידות שערים, בעיקר באג"ח צמודות המדד וכתגובה למדד חודש ינואר שהיה נמוך מהצפוי, נהנו השבוע המשקיעים מתיקון חיובי בשוקי האג"ח, וזאת בהמשך להערכתנו כי הירידות שחוו שוקי האג"ח בשבועיים החולפים הם מימוש רווחים ותגובה למדד הנמוך מהצפי.

 

דומה כי לאחר פרסום המדד והודעת ריבית נגיד בנק ישראל, המשקיעים ישבו השבוע ובחנו את המדד והריבית הצפויים בעתיד, ואת אלטרנטיבות ההשקעה הנגזרות מכך בשוק הסולידי.

 

כך, השבוע היינו עדים לשלל פרסומים של חזאים ובתי השקעות שונים, המעריכים שגם מדד חודש פברואר יהיה שלילי ויסתכם בכ-0.4%, זאת בעיקר עקב הורדה של 10% בתעריפי החשמל והורדת המע"מ, שאף היא תשפיע אף על מדד חודש פברואר, אולם מדד חודש מרס אמור להיות אפסי והמדדים בין החודשים אפריל-יולי אמורים להסתכם

בכ-2%.

 

מציפיות אלו ניתן לגזור מספר משמעויות חשובות למשקיעי האג"ח. הראשונה מביניהן נוגעת לריבית במשק ולפיה, הסיכוי להעלאת הריבית במשק נמוך, לפחות עד מחצית חודש מאי - מועד פרסום מדד חודש אפריל. גם לאחר מכן, הסיכוי להעלאה דרמטית ומהירה של הריבית הוא נמוך לאור התכנסות האינפלציה ליעד הממשלתי השנתי - 2%-3%. למותר לציין כי הערכות אלו עשויות לחזק את משקיעי האג"ח ובפרט השקליות מביניהן.

 

האינפלציה השנתית אמורה להישאר חיובית

במקביל, הציפיות האינפלציוניות בשוק מלמדות כי על אף ששני המדדים האחרונים הפתיעו בשיעוריהם הנמוכים, האינפלציה השנתית בישראל אמורה להישאר חיובית בעתיד. לפיכך צפוי כי ריבית בנק ישראל תחזור לעלות בצורה מתונה בהמשך השנה, זאת לעומת הציפיות להן היינו עדים עד לפני מספר חודשים. גם בהערכות אלו יש בכדי לחזק הן את המשקיעים באג"ח צמודות המדד והן את המשקיעים באג"ח השקליות.

 

הערכות אלו זכו לביטוי גם בהנפקת מק"מ 311 שבוצעה השבוע. הריבית הממוצעת של הנפקת מק"מ זה נסגרה על 2.07% (ברוטו), זאת בהמשך לריבית ממוצעת של 2.05% (ברוטו) שבה נסגר המכרז של המק"מ שהונפק בתחילת חודש פברואר (מק"מ 211). להערכתנו, תוצאות המק"מ מלמדות על ציפיות השוק להמשך יציבות הריבית במשק בטווח הקרוב.

 

משכך אין זה מפתיע כי היינו עדים השבוע לתיקון שערים בשוקי האג"ח השונים. כך, האג"ח הממשלתיות השקליות רשמו עליות כמעט לכל אורכו של העקום, שהלכו והתחזקו בצורה משמעותית (למעלה מ-1%) באג"ח הארוכות. להערכתנו, הדבר נובע מהטמעת הצפי כי הריבית במשק תישאר נמוכה בטווח הקרוב-בינוני.

 

גם האג"ח הממשלתיות צמודות המדד רשמו שבוע חיובי, במסגרתו נרשמו עליות לאורך כל העקום, שהתחזקו בחלקו הבינוני-ארוך (למעלה מ-1%). כאמור, עליות אלו נובעות להערכתנו מהציפיות בשוק לאינפלציה חיובית החל מחודש אפריל, ויש בהן בכדי לקזז כמעט באופן מלא את הירידות שחווה אפיק זה לאחר פרסום מדד חודש ינואר.

 

פעילות ערה בגזרת ההנפקות

גם המשקיעים במדדי התל בונד השונים שבו לחייך השבוע. מדד התל בונד 20 עלה השבוע בכ-1%. בשבוע שערבר ווה המדד ירידה, זאת לאחר רצף עליות מרשים הביא את המדד לעלייה של כ-3.5% מתחילת השנה. מדד התל בונד השקלי עלה אף הוא בכ-1%, והוא רושם עליה מרשימה עוד יותר של כ-6.5% מתחילת שנה.

 

בגזרת ההנפקות היינו עדים לפעילות ערה בקרב חברות המתכננות הנפקות אג"ח בימים הקרובים. בעוד שחלק מההנפקות הן של חברות ראויות, אנו מעריכים כי חלק מההנפקות הן של חברות המנצלות את גל הביקושים לאג"ח קונצרני וקיים ספק האם בתנאי שוק רגילים היו מנסות את כוחן בשוק הנפקות.

 

בין ההנפקות הבולטות נציין את חברת שלמה אחזקות שאמורה להנפיק אג"ח צמודת מדד מגובה בשעבוד על צי רכבים (מח"מ 2.5 שנים, דרוג A), את חברת מגה אור המתכננת הנפקת אג"ח שקלי ללא דרוג במח"מ של כ-4 שנים ואת חברת מעריב המתכננת הנפקת אג"ח להמרה ללא דרוג (בתוספת אופציות למניות) במח"מ של כ-4.4 שנים.

 

בנוסף, חברת נתנאל מתכננת הנפקת אג"ח בריבית משתנה ללא דרוג ובמח"מ של כ-4 שנים; חברת צור שמיר מתכננת הנפקת אג"ח בריבית משתנה ללא דרוג במח"מ של כ-3.6 שנים; חברת טמפו משקאות מתכננת הנפקת אג"ח שקלית (מח"מ 4.5 שנים,דרוג A2) וחברת אלוני חץ מתכננת את הרחבת סדרה ו' צמודת המדד הסחירה בשוק (מח"מ 4.5 שנים, דרוג A ).

 

גיל נויברגר, מנכ"ל רוטשילד קרנות נאמנות, ויריב יוריסטה, אנליסט בבית ההשקעות רוטשילד 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה בת"א
צילום: Gettyimages Imagebank
מומלצים