שתף קטע נבחר

נמאס לי לשמוע: "אין לנו את המידה שלך"

צרכנים מתלוננים: אין בארץ מספיק בגדים לקטנטנות ונמוכים; נעלי נשים במידה 42 הן מצרך מהנדירים; וגברים מעל 1.90 מתקשים לאתר שרוולים נדיבים. מידות קצה אינן רווחיות לרשתות ולכן הן לא מוכרות כאלה כאן. איפה בכל זאת אפשר למצוא אותן, ומה עושה מי שאף משקפי שמש לא מתאימים לו?

דמיינו את עצמכם רוכנים מעל צלחת גדושה, מורעבים, אבל שום דבר לא נכנס לפה שלכם. ככה מרגישים לא מעט אנשים בבואם לקנות לעצמם פריטי לבוש. והכל באשמת מידותיהם, שחורגות בצעד לא גס אלא דווקא מהוסס ממה שמכונה "רגיל".

 

כשהאדם הסביר מתרוצץ בחנות בגדים, אין ברשותו די כסף כדי להאביס את ארונו בכל מה שמוצג סביבו, אבל יש לו אופציות. גם לניצן, 26, יש אופציות, אבל הרבה פחות, כי מידת הנעליים שלה היא 34.

 

"34.5 ליתר דיוק", היא מסבירה. "אין סיכוי שאמצא נעליים במידה שלי בחנות נעליים רגילה. אמא שלי היא 35 והיא אומרת שפעם היו לה יותר אופציות".

 

אין טעם למכור מה שלא רבים קונים, ולא רבים קונים נעליים במידה כה קטנה. כמו בכל דבר, גם במידות נעליים כדאי להיות בטווח הנורמה, שהוא 41-36, ועדיף שלא לחרוג ממנה, כי שווקי הייצור ההמוני יפלטו אותך החוצה.

 

"כשאני מוצאת נעל במידה 35, אני שמה 'ספידה', וגורבת גרביים עבים", ממשיכה ניצן, "אבל זה מעציב אותי וגורם לי להתרחק מחנויות נעליים. לא כיף לראות איך המוכרת מסתכלת עלייך ברחמים. נעלי ילדים זו אפשרות, אבל רק במקומות כמו זארה קידס, שם אפשר למצוא נעליים שנראות מבוגרות. הפיתרון שלי הוא נסיעה לצרפת. אני מוצאת שם בקלות נעליים במידה שלי".


 

נעליים מגיעות באורכים שונים אבל העובי - מוזנח. מי שניחנה במידות הטובות של כף רגל צרה וקרסוליים דקיקים לא תרווה נחת במדידה. תמיד תבקשי מהמוכרים להוסיף עוד 3 חורים כדי שהנעל תיסגר על הקרסול, ותמיד פיסות אבזם מיותרות יתנפנפו להן משני עברייך, באשר תלכי. גם עבות הכף ורחבות השוק יתקשו, בעיקר במציאת זוג מגפיים גבוהים.

 

בעיה אחרת ממנה סובלת ניצן היא בגדים שיהלמו את מידותיה - 34-32, לגובה 1.53. "זו בעיה פחות חמורה מבעיית הנעליים שלי", היא מודה, "אבל אין ג'ינס שאני לא צריכה לקצר, ואין יותר מתסכל מלקצר סקיני ג'ינס ולגלות שהוא הפך לג'ינס בגזרה ישרה.

 

"בישראל, בניגוד לשאר העולם, לא מתחשבים במידות אורך. ברשתות כמו קסטרו אני לא מוצאת את עצמי, במנגו, חצאיות ארוכות לי. ובזארה, מכנסי פנסים מחויטים יראו עלי כמו שק והז'קטים הקצרים מכסים לי את הישבן.

  

"אני קונה לפעמים בזארה קידס, בעיקר כי הבגדים מעוצבים באופן בוגר יחסית לרשתות ילדים, אבל לא תמיד הפרופורציות נכונות. השרוולים יהיו קצרים מדי, פתח הצוואר יראה גבוה מדי. חוץ מזה שמידת החזיה שלי גדולה עבור בגדי ילדות. גם שם, אגב יש לי בעיות. לא קל למצוא חזיה שהיא 70C.

 

"אז אימצתי תופרת ואני קונה ג'ינסים בפוקס ובגריפ, שיש להם מידות קטנות. טופ שופ היא גם פיתרון, אבל יקר".

 

ארוך אפשר לקצר. שהנמוכות ישלמו

טופ שופ אכן מוכרים בארץ את קולקציית הפטיט שלהם. שמה עלול להטעות - היא לא מיועדת רק לרזות אלא מותאמת בדיוק לבנות שגובה אינה אחת התכונות הבולטות אצלן. המידות שם נעות בין 34 ל-40. והאורכים מתנמכים עד 27. יש לחברה גם קולקציית Tall שמותאמת לארוכות. 


פטיט לטופ שופ. נשים קטנות

 

ירדן קסוטו מנהלת מותג טופשופ בישראל מודה: "הבאנו את פטיט לארץ כי יש לזה קונים. ככה, בין אם את 1.30 או 1.90 את אופנתית. מישהי קטנת גוף לא צריכה ללכת לקנות בחנות ילדים, היא עדיין יכולה להיות טופשופית".

 

אירית רוסנסקי, מנכ"לית זארה ישראל, לא מתנצלת על אורך הבגדים וגודל הנעליים ברשת. "מי שרוצה מידת נעליים גדולה או קטנה יותר יכולה להזמין במיוחד", היא מסבירה. "וזה נכון שאת הג'ינסים ושאר הבגדים ואנחנו מעדיפים ארוכים".

 

כן, מסתבר שנמוכות נאלצות לשלם יותר בזארה. "מפני שארוך אפשר לקצר, אבל קצר אי אפשר להאריך", היא קובעת. "קיצור בגד בזארה עולה 15 שקל, כי אנחנו שולחים את זה למתפרה חיצונית".

 

קיפלולים זה יפה

רועי יצחק מעצב "לי קופר", דווקא מתנגד לקיצורים. "המון בנות עושות מכפלת במכנסי ג'ינס על לא עוול בכפם", הוא מתריס.

 

"כי הרבה צרכנים מפחדים מהקִפלולים הקלים בחלק התחתון של הרגל. זו טעות, הקפלולים משרתים מטרה מסוימת. במהלך הזמן, יחד עם הכביסות, הם גורמים להבהרות ולקימוטים שיוצרים את המראה הכי מבוקש. חוץ מזה שהיום הכי באופנה לקפל את הג'ינס שני קיפולים למעלה, גם לגברים".

 


קפלים זה יפה. מקופל זה גם יפה. לי קופר (צילום: שי יחזקאל)

 

לפי יצחק, בנות שגובהן 1.60-1.50 לא צריכות לקצר. "אם בכל זאת רוצים לקצר סקיני, צריך לשים לב להבדל", הוא מסביר. "סקיני שיש בו לייקרה מקצרים בלי בעיה, סקיני בלי לייקרה יש לקצר ואז להצר. והכי חשוב לשמור על המכפלת המקורית וללבק להעלות אותה למעלה, אחרת זה הכי נראה כמו סקיני מזויף מדרום ת"א. אבל קיצור צריך להיות המפלט האחרון".

 

מה לגבי קיצור חצאיות?

 

"גם פה חשוב לבקש שישמרו על המכפלת המקורית. גם בג'ינס וגם בחצאית חשוב לשבת בזמן המדידה כדי לראות עד לאן זה עולה למעלה, שלא נמצא את עצמנו עם התחתונים בחוץ".

 

"אין משקפי שמש שמתאימים לי"

בעיות של "קטן מדי" אינן זרות גם לצעירה אחרת ששוחחנו איתה. היא נראית ככל האדם, אבל למעשה מצפינה סוד: הפנים שלה צרים מדי. אי אפשר להבחין בסודה במבט מרפרף, אבל אפשר להבחין בו ועוד איך בביקור בחנות למשקפי שמש.

 

"המוכרים תמיד אומרים לי, 'אולי תנסי דגם אחר'. הם אולי אומרים את זה לכולם, אבל אצלי זה דגם אחרי דגם אחרי דגם. הפרצוף שלי מאורך וצר. כל המשקפיים נראים ענקיים עלי".


פוצ'י באירוקה. לצרי הפנים (צילום: אדי כהן)

 

לפני כמה שנים, מצאה משקפיים של מעצב מסוים שהתאימו סוף סוף, ומאז היא מאבטחת אותם משמע היו אשת ראש הממשלה: "הם מתאימים כי קיים רווח בין העדשות למסגרת, שגורם למשקפיים להיראות כאילו הם מסתיימים בקו הפנים, וכל העסק נראה קטן יותר והולם יותר את הפנים שלי".

 

בעיה דומה אך שונה קיימת לדניאל, שפניו מתרחבים בחלקן התחתון. "שום משקפי שמש לא מתאימים לי, אז אני פשוט הולך עם כאלה שלא".

 

ברשתות גדולות טוענים דווקא שיש משקפיים לכל דורש. "הכי כיף למכור לספקנים, שיודעים ששום דבר לא מתאים להם ולא מסתפקים ב'כמעט'", אומר אריה קגן מנהל אזור דרום באירוקה.

 

"כשהפנים צרים זה מאפשר לי להתעמק בבחירה ולעזור באמת, בניגוד למי שהכל מתאים לו. אז אני מתאים לצרי הפנים משקפיים קמורים שעוטפים את הפנים. עכשיו האופנה נוטה לאוברסייזד ולכן הם יכולים לקנות דגם שנראה גדול אבל צורתו צרה.

 

"לפנים רחבים מדי, יש לבחור, למשל, משקפי טייסים רחבים עם עדשה גדולה וזרועות רחבות; או דגם מסיכה, עם עדשה פנורמית, שעוטף את הפנים. כשלקוח כזה יוצא מרוצה זו חוויה רגשית מדהימה".

 

מה עושה גבר במידה XS?

רחב מדי היא בעיה שמוכרת יותר מדי לניב, בן 30+ שעם גובה של 1.65 ומשקל 53, הוא לא מוצא חליפות. "אני נמוך ורזה והבעיה שלי היא בעיקר עם כל מה שמחויט: ז'קטים, חליפות", הוא מסביר.


 

"אני S-XS בחולצות, ו-28 במכנסיים, ובחנויות, הג'ינסים מתחילים במידה 40. האורך הוא בעיה שמכפלת פותרת, אבל הם גדולים עלי גם בהיקף המותניים. אז אפשר לסדר את זה עם חגורה, אבל זה לא נראה טוב. לכן אני קונה הרבה בגדי ילדים במידות 18-16.

 

"ברוב הרשתות אין בגדי גברים במידת S. בזמן האחרון רשתות כמו פוקס, סליו ו-TNT החלו לייצר בגדים במידה קטנה. אבל כשמחפשים בגדים במשביר, ברנואר ובקסטרו - S הופכת מידה מאוד גדולה וארוכה.

 

"הפיתרון שלי הוא בדרך כלל לקנות באירופה. שם מסמנים אורך ולא רק רוחב, ויש מודעות לבגדים במידות יותר קטנות ובאיכות טובה. לא מתעלמים מאיתנו, כמו כאן".

 

נעליים גדולות

גם מכפות רגליה של ספורטאית בת 22 מתעלמים פה. "אני מידה 42 ונאלצת להידחק ל-41 גדול", היא מספרת. "זו באסה רצינית. אני מגיעה לזארה ולפול אנד בר בעולם ומוצאת הרבה זוגות במידה 42. ופה כמעט כלום. במסגרת העבודה שלי נסעתי לליטא וגיליתי שם גם הרבה נעליים במידה 45 - שלא נראות דודתיות. וזו מדינה קטנה".


נעליים במידות גדולות - אוליב תומס לאימומה. 1,290 ו-720 שקל (צילום: דרור בן נפתלי)

 

ליטא היא אכן מדינה קטנה, אבל יש בה ענקיות לרוב. "אני 1.73", היא מציינת, "לא ענקית. אז מציעים לי להזמין נעליים, אבל את צריכה לשלם על זה מראש בלי למדוד. זה מעצבן. מגפיים אני צריכה לחפש בנרות. רק בנעלי ספורט אין לי בעיה, אצל אדידס ונייקי אפשר למצוא אפילו 43. יש גם חנות בשם בן ישי בשינקין שמוכרת נעליים ממש טובות במידה 42 וכך גם בנעלי לאפייט באאוטלט בהרצליה".

 

היכן עוד אפשר לרכוש נעליים במידות חריגות? פעם היו פה נעלי פיל ונעלי רוזי אבל הן הלכו לעולמן. בקליגולה ובאנטילופ אפשר למצוא זוגות בודדים במידה 41 גדול או 42, ולא מעט נעליים במידה 35, כך גם אצל מעצבים פרטיים.

 

אם הכסף שגור בכיסכם, אפשר גם לרכוש נעליים באיידלר'ס במגדלי ת"א בנחלת יצחק, שם מוכרים לנשים נעליים במידות 45-41 ולגברים 51-46, במחירים שנעים בין 600 ל-1,900 שקל. ואם לא: לכו לסנדלר ותמורת 20 שקל לזוג: בקשו להרחיב.

 

טובה הירושלמית, שנועלת מידה 44, ממליצה על החנויות הוותיקות סי סרנו ונעלי קאיה ביפו. "הם עושים את הנעליים בעצמם אז יש להם מבחר מאוד גדול ומחירים נוחים: 300-250 שקל, במיוחד לאור המידה שאני לא מוצאת בשום מקום מגפיים, כבר עונה שלישית. וגם אם הלך העקב אחרי 4 שנים – הם יתקנו לך.

 

"לפני שגיליתי את יפו, התפשרתי על 41. אלה נעליים שאת לא יכולה להחזיק על הרגל. את יוצאת איתן מגיעה הביתה וישר זורקת אותן".

 

יש לך המלצה על חנות בירושלים?

 

"אני לא מוצאת נעליים בירושלים. וזה די מעצבן אותי שאני צריכה לבזבז יום שלם ולנסוע עד ליפו. הבעלים של סי סרנו אומר שיש ביישניות שהוא שולח להן את הנעליים בדואר.

 

"יש חנויות נוספות שמוכרות נעליים לדראג, אבל הן יקרות יותר, נעליים עולות שם 700-600 שקל, וכך גם פנינה בדיזנגוף. כאילו שאם יש לך רגל גדולה - נדפקת - שלמי יותר.

  

"כשאני בארה"ב אני ממלאת מזוודות בנעליים, כי שם יש לך מדפים שלמים של המידה שלי. באירופה זה יותר קשה, המידות שם יותר קטנות".

 

עוד פיתרון: נעליים ישראליות

האם רשתות הנעליים שבויות בקונספציה ולא שוקלות לצאת מהקיבעון המסחרי בו קפאו לפני תקופה שייתכן וכבר חלפה מן העולם? למה הן אפילו לא מנסות לבדוק אם השוק מוכן למידות חדשות?

 

"הם חושבים שזה לא מסחרי, הם לא הפנימו שיש ביקוש והם חוששים לקחת את הסיכון", מסבירה עתליה הושע, בעלת החנות אימומה ויוזמת יריד הנעליים שופוני, שמתקיים פעמיים בשנה בנמל יפו (באפריל הקרוב).

 

"כל מידה מיוצרת על אימום שעולה הרבה כסף. אז אימום של מידה 39 הנפוצה שווה לקנות, של מידה 42 - לכאורה, לא. אבל האחיינית שלי בת 12 והיא כבר מידה 40. אנשים מאוד גדלו בשנים האחרונות".


פיירטראפ לאימומה. מידה 35, 530 שקל (צילום: דרור בן ישראל)

 

הושע מוכרת לא מעט מידות שמטופפות על הקצה. היא יכולה, כי החנות שלה היא חנות של מעצבים מקומיים, הכל בה נעשה בעבודת יד.

 

"אפשר להזמין גם 43 ו-35 בחלק מהדגמים", היא מספרת. "בגלל הביקוש אני תמיד אומרת למעצבים: תעשו 42. גם בשופוני יש טווח רחב יותר של מידות. יש לי מעצב, יותם שמו, שמעצב דגם סניקרס לגברים ולנשים עד מידה 45 וה-36 שלו מאוד קטן".

 

מה טווח המחירים?

 

"כיוון שהן מיוצרות בסדרות קטנות, בוטיקיות. אז טווח המחירים בקיץ מתחיל מ-290 עד 890 שקל. ובחורף מ-350 עד 1,500 שקל. אבל אם אם אני רוצה להרחיב או להקטין או להוסיף רפידה - זה אפשרי כיוון שהיצרנים יושבים פה".

 

גברים גבוהים לא יכולים ללבוש בגדי נערים

גדולות הרגליים אינן לבד במצוקתן. גם גברים גדולי מידה לוקים בחסר. גברים ששוברים ברכיים במטוסים והמיטות קצרות עליהם סובלים גם מדפיציט כרוני בנעליים ובגדים לבחירה.

 

"1.92 זה לא גבוה", אומר ל', שזהו גובהו. "ובכל זאת אני מתקשה יותר מאי פעם למצוא בגדים. לדעתי, ברשתות שינו לגמרי את הגישה שלהם לאיך שגברים בני 30 צריכים להיראות. ואני לא מנסה לקנות בגדי מועדונים לבני 20. אני מדבר על חולצות נורמליות ליציאה.

 

"עיקר הבעיה שלי היא בזרועות, בכתפיים וברגליים. יש לי בעיה עם מעילים וסוודרים וגם עם נעליים - אני מידה 47 מה שכופה עלי לרכוש נעליים הרבה יותר יקרות. יש לי רגליים ארוכות יחסית והמכנסיים תמיד קצרים עלי ב-2 ס"מ, זה מחייב אותי להעדיף נעליים גבוהות".

 

כיוון שאין פה האחדה במידות, כל קנייה גוררת מדידה של 4 מידות. "אני מבלה כמעט שעה שלמה במדידות כדי לברר מהו הקשר בין מה שכתוב על התווית לבין הגודל שאני מכיר", הוא מתלונן. 

 

"עוד בעיה היא שהבגדים שאני קונה מתכווצים. האיכותיים רק בחצי מידה, אבל כאדם שמלכתחילה הבגד יושב עליו באופן גבולי, אחרי 3 כביסות הוא הולך לפח".

 

איפה עדיף לגבוהים לקנות בגדים: בארה"ב או באירופה?

 

"אני תקוע באמצע. המידות האמריקניות יותר דוביות, לחוטבי עצים. האירופיות יושבות הרבה יותר טוב ויפה אבל בד"כ הבגד קטן וצמוד ונהרס מהר יותר בכביסה".

 

ל' רוכש את מכנסיו בליוויס, שם המידה הכי ארוכה בסטנדרט היא 34, והוא מידה 36. "אבל משום מה, לא מביאים לארץ שום דבר שהאורך והרוחב שלו לא זהים", הוא טוען. "אני חושב שישראלים לא באמת שמים לב לדקויות במידות.

 

"הרשתות יודעות שלאנשים פה אין ברירה, כי בניגוד לאירופים ולאמריקנים אין לנו מספיק כסף לקנות במקום אחר ואין פה מספיק מגוון. אם בכל הקניון יש 2 חנויות שמוכרות בגדי גברים אז מה אכפת להן שהמידות לא נכונות. הרי בנאדם צריך להגיע מחר למשרד עם חולצה חדשה.

 

"אולי בעוד כמה שנים תתפוצץ הבועה, ואנשי עסקים יבינו כמה כסף הם מפסידים בזה שהם מפקירים את הקניינות למי שהמודל הגברי שלו הוא נערי, בעוד שרוב הגברים, כולל הקניינים, לא נראים כמו בפוסטר".

 

Big Men לגדולים, Tall Men לגבוהים

הפיתרון מצוי ב-2 חנויות שנמצאות שתיהן במגדלי ת"א. Big Men, של דוד שטיין, שעזב את ניהול מכוני הרנטגן של הדסה כדי לפתוח חנות למידות גדולות לגברים. מכנסי ג'ינס מ-90-54 וחולצות מ-48 עד 72. ו-Tall Men של מיכה פוקס, לגברים מ-1.90 ומעלה.

 

"יש לנו גם חנות בירושלים", אומר שטיין. "ובעזרת השם נפתח השנה גם בחיפה ובאשדוד. מגיעים לפה לקוחות מאילת ומרמת הגולן. אני עצמי פתחתי את החנויות כי הפסקתי לעשן וגדלתי וראיתי שאין בגדים במידות שלי. אפשר למצוא פה חולצות מכופתרות ב-250-65 שקל, ג'ינס ב-200-170 שקל, 2 חולצות טי ב-100 שקל וחליפות ב-1,900-1,400 שקל. יש פה הלבשה תחתונה ובגדי ים שחסרים מאוד ברשתות הגדולות, ולמרות שבגדים גדולים עולים יותר, אנחנו שומרים על מחירים הוגנים, מי שאכל יותר לא צריך לשלם יותר".

 

מיכה פוקס 2.04 מטר, מ-Tall Me, מייבא בייבוא אישי בגדים לארוכי הגפיים. "השרוול ארוך יותר, המכנסיים ארוכים יותר, ויש לי פה מותגים: קלווין קליין, קנת' קול, אמריקן איגל, ליוויס, LEE, צ'אפ של ראלף לורן, דונאלד טראמפ ושון ג'ון של פי.דידי", הוא מסביר.


מוכר ל-1.90 ומעלה. מיכה פוקס (צילום: ניב קלדרון)

 

על החולצות אפשר למצוא, בין היתר, סימוני מידות כמו TL) Tall Large) או TS) Tall small). מידות הג'ינס מסומנות, לדוגמא, כך: 32 (היקף) על 40 (אורך), או T30.

 

מיטב כדורסלני ארצנו והעולם פוקדים את חנותו, כך מעידות התמונות שנצורות במחשב שלו, בהן הוא נראה גמדי לצד ענקים בגובה 2.20 מ'. "הזרים טוענים שבחנויות הרגילות בחו"ל, העיצובים מאוד בוגרים והסטייל שלי פה הוא מאוד צעיר ועדכני", הוא מסביר. "אני מזמין אותם במיוחד, חצי שנה מראש, גם לחנות שיש לי בקרואטיה".

 

יש הבדל בינך לבין מישהו שהוא 1.90.

 

"ה-1.90 תמיד נתקלים בבעיות בחלוקה: אם הם מוצאים בגדים שמתאימים לחלק העליון, הם לא מוצאים לתחתון לא ולהיפך. יש לנו בגדים שמתאימים גם ל-1.90 וגם ל-2 ומעלה".

 

גבוהים משלמים יותר?

 

"לא. אפילו פחות. כיוון שאני גם היבואן אני מוכר פה ג'ינס של LEE שבכל מקום עולה 400 שקל, ב-279 שקל. זה גם כי אין לי מתחרים במידות האלה. חליפות מלאות של קלווין קליין עולות פה 700-600 שקל, חולצות מכופתרות 450-120 שקל, בלייזרים 400-300 שקל וחולצות רגילות 80-40 שקל.

 

"מגיעים אלי מחיפה, מקרית שמונה, ויש לי גם קליינטים ממטולה ומהערבה. בהתחלה רציתי שזו תהיה רשת חנויות, אבל גיליתי שאין מספיק גבוהים פה. הגובה הממוצע לגברים בארץ הוא 1.76 בעוד שבאירופה זה הגובה הממוצע לנשים". 


פורסם לראשונה 05/03/2010 13:28

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מידות הקצה - לא מסחריות
צילום: thinkstock
פטיט, לנמוכות. טופשופ
לפנים צרים. פוצ'י לאירוקה
צילום: אדי כהן
צילום: thinkstock
נעליים לגברים: למה אין 46?
צילום: thinkstock
מומלצים