שתף קטע נבחר

לאן נעלם הרובע היהודי בפראג?

כתבה במגזין לנוסעים של ארקיע מפרטת את אתרי החובה בטיול לבירת צ'כיה, אלא שכל האטרקציות הקשורות ליהודים בעיר אינן מוזכרות, כפי שפורסם ב"ממון" של "ידיעות אחרונות". ארקיע: אנו נותנים לכתבים שלנו חופש פעולה מלא ביצירת הכתבות

כמו כל חברת תעופה המכבדת את עצמה, מוציאה גם ארקיע מגזין מהודר שאפשר למצוא בכיס המושב במטוס. בימים אלה, בזמן טיסה לאילת, קראתי את המגזין, "קו רקיע" שמו. בין היתר גם קראתי כתבה על פראג, אחד היעדים של החברה, אשר, איך לא, עושה יח"צ לאותם יעדים כדי לשכנע את הנוסעים שכדאי להם לבקר בהם. עד כאן, אין כל בעיה. זהו בהחלט צעד לגיטימי.

 

הבעיה היא שבאותה כתבה ארוכה אמנם ממליצים לנוסע הפוטנציאלי על האתרים האטרקטיביים של "העיר המוזהבת", כפי שנוהגים לעתים לכנות את בירת הרפובליקה הצ'כית, וכן על המטבח הצ'כי ועל תעשיית הקריסטל והזכוכית - וגם זהו צעד לגיטימי - אלא שאין בה אפילו לא רמז לאטרקציה המרכזית של העיר היפה הזו.

 

חיפשתי וחיפשתי, אבל לא מצאתי במגזין מלה אחת על הרובע היהודי של פראג, שאפילו תחת השלטון הקומוניסטי היווה את היעד הראשון לתיירים.


מבקרים בבית הקברות היהודי בפראג (צילום ארכיון: שלום בר טל)

 

אין בכתבה של המגזין שמוציאה חברת תעופה ישראלית אף לא מלה אחת על בית הכנסת "אלט-נוי" - העתיק מכולם באירופה, לא על בית העלמין העתיק עם הקבר של המהר"ל, יוצר הגולם, לא על בניין הקהילה היהודית עם השעון הפועל בצורה הפוכה (משום שהמספרים הם אותיות האלף-בית העברי) וגם לא על המוזיאון המרשים.

 

למען הדיוק, בעמוד אחר של המגזין, בין עשרות אתרים ביעדים השונים, יש שורה וחצי (!) על אותו מוזיאון. אך שוב לא מלה על בית הכנסת, המהר"ל והרובע כולו. לא ייאמן, אך עובדה.

 

מארקיע נמסר בתגובה: "המורשת היהודית קרובה ללבה של ארקיע והיא מטיסה אלפי בני נוער בשנה לפולין. ארקיע נותנת לכתבים שלה חופש פעולה מלא ביצירת הכתבות ל'קו רקיע' המחולק במטוסיה. החברה תעיר את תשומת הכותבים ליצירת תכנים הנוגעים למורשת היהודית ביעדים שונים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שעון האותיות העבריות בפראג
צילום: עדי ארבל
מומלצים