שתף קטע נבחר

ארה"ב: מצב זכויות האדם באיראן מידרדר

דו"ח זכויות האדם השנתי של מחלקת המדינה האמריקנית מגנה את המצב באיראן, סרי לנקה, קובה וצפון קוריאה. סין ננזפה בשל הפגיעה בחופש המידע

מצב זכויות האדם באיראן הידרדר מאז הדיכוי האלים של המפגינים אחרי הבחירות האחרונות, והממשלה האיראנית פגעה בזכותם של האזרחים לממש את זכותם הדמוקרטית לבקר ולהחליף את השלטון בבחירות הוגנות - כך נכתב בדו"ח זכויות האדם השנתי שפירסמה היום (ה') מחלקת המדינה האמריקנית.

 

מדינה נוספת שזכתה להתייחסות נרחבת בדו"ח היא סרי לנקה. בממשל האמריקני הפנו אצבע מאשימה לעבר ממשלת סרי לנקה - וגם לעבר המורדים חברי ארגון "הנמרים הטמילים" - ואמרו כי שני הצדדים פגעו בשנה שעברה באזרחים ועשו שימוש בכוח שלא לצורך.   

 

סין, קובה, צפון קוריאה, רוסיה וסודן מופיעות גם כן בדו"ח, ונמתחת ביקורת חריפה על יחסן לאזרחיהן. הרשויות בסין נאשמות כי הן מגבילות את חופש המידע באמצעות הטלת הגבלות על רשת האינטרנט, ורוסיה נכנסה לדו"ח בשל הרציחות החוזרות ונשנות של פעילי זכויות אדם ועיתונאים.

 

בהתייחס לעיראק ואפגניסטן, נכתב בדו"ח כי האזרחים ממשיכים לסבול מהתגברות האלימות והטרור. טענה קשה נגד עיראק שהועלתה במסמך מאשימה כי הממשלה העיראקית או סוכנים מטעמה היו מעורבים ברציחות שרירותיות במהלך שנת 2009. פקיסטן, בת-בריתה של ארה"ב, מואשמת בהוצאות להורג ללא משפט, עינויים והיעלמות חשודים.

 

הפיקוח הגובר על אמצעי התקשורת האלקטרונית בסין הוגדר בדו"ח האמריקני כמטריד במיוחד, ונמנו הצעדים שנקטה סין בשנה שעברה על-מנת לעקוב אחר השימוש האינטרנט, לצנזר תכנים, להגביל העברת מידע, לחסום אתרים זרים ולהעניש את אלו שמפרים את הנהלים.

 

לפי הדו"ח, אלפי עובדי מדינה בסין מועסקים לצורך פיקוח על רשת האיטרנט והרשתות הסלולריות. "הממשלה חוסמת את הכניסה לאתרי חדשות ולאתרים של ארגוני בריאות, ממשלות זרות, מוסדות חינוך ורשתות חבריתיות בניסיון למנוע התארגנויות של אזרחים", נכתב שם. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מזכירת המדינה קלינטון
צילום: AP
מפגינים באיראן. דיכוי אלים
צילום: AFP
מלחמה בסרי לנקה. כולם אשמים
צילום: AP
מומלצים