שתף קטע נבחר

ארה"ב: תכשירים נגד פרעושים הרעילו כלבים

סוכנות הגנת הסביבה האמריקנית הודיעה על בדיקה מקיפה של תכשירים להדברת קרציות ופרעושים באמצעות טיפות (אמפולות) לאחר התגברות דיווחים על תופעות לוואי קשות שפגעו בחיות - וכמה מקרי מוות. משרד החקלאות: אנחנו לומדים את הדו"ח; היבואנים: המוצרים שלנו בטוחים

הסוכנות האמריקנית לשמירת הסביבה (EPA) הודיעה בימים האחרונים על בדיקה מקיפה של בטיחות השימוש בתכשירים שונים להדברת קרציות ופרעושים בחיות מחמד. ההודעה באה בעקבות עלייה במספר המקרים בהם חיות מחמד נפגעו משימוש בתכשירים המיושמים בטיפות (אמפולות) - ואף כמה מקרי מוות.

 

על פי דיווחים בארצות הברית, חיות המחמד סבלו מתופעות לוואי חמורות לאחר השימוש בתכשירים, ובכמה מקרים אף מתו, תופעות הלוואי כללו גרד ופריחה בעור, בעיות עיכול כמו הקאה או התייבשות, ולעיתים גם תופעות לוואי עצביות כמו רעידות, אפטיות או עוויתות. על פי הדיווחים, כלבים קטנים נמצאו רגישים יותר למוצרים מסויימים, וכן דווחו מקרים בהם חתולים נפגעו לאחר שטופלו באמפולות המיועדות לכלבים.

 

בארה"ב דווח כי העלייה במספר המקרים של פגיעה בחיות החלה להסתמן כבר בשנת 2008, אולם רק עכשיו החליטה הסוכנות לבדוק את בטיחות השימוש באמפולות - השיטה הפופולרית בעולם להדברת קרציות ופרעושים בחיות מחמד.

 

ה-EPA הודיע כי בקרוב יוטלו הגבלות חדשות על השימוש בתכשירים אלה, וקראו לבעלי חיות המחמד לקרוא בעיון את הוראות השימוש המעודכנות, לפני שהם חושפים את חיות המחמד שלהם לחומר ההדברה הרעיל - במיוחד בפעם הראשונה.

 

גורמים במשרד החקלאות בישראל אמרו ל-ynet כי הדו"ח החדש של ה-EPA הגיע בימים האחרונים לידיהם, ומומחים מטעם המשרד לומדים אותו ומצויים בקשר רציף עם הגורמים הרלוונטים בחו"ל. בתום למידת הדו"ח תתקבל החלטה בכל הנוגע לאופי הפעולות שיינקטו בישראל לטיפול בנושא.

 

בארה"ב: בחינה מחודשת של מותגי ההדברה

על פי הדיווחים בארה"ב, נראה שה-EPA יחייב את יצרני התכשירים לשפר את התווית המופיעה על המוצרים, לחדד את הוראות השימוש ובעיקר את ההוראות הקשורות למינון יישום התכשירים בהתאם למשקל החיה, כדי למנוע שימוש שגוי שמוביל לפגיעה בחיות. היצרנים יחוייבו גם לצאת בקמפיין תקשורתי כדי להסביר לצרכנים כיצד להשתמש במוצרים באופן בטוח.

 

עוד אמרו בסוכנות כי יחייבו את היצרנים ליצור הבדלה ברורה בין התכשירים המיועדים לחתולים ולכלבים, ולא ירשו לחברות לשווק את המוצרים בשם אחיד לכלב ולחתול מאחר שלטענתה דווקא שמות דומים הובילו לשימוש לא נכון במוצר. כמו כן, בכוונת הסוכנות להגביל את אחוז המרכיבים הכימיים שבתכשיר האחראים לתופעות הלוואי.

 

בסוכנות האמריקנית ממליצים לבעלי חיות המחמד להתייעץ עם רופא וטרינר לפני שימוש ראשון בתכשירים, במיוחד אם החיה חלשה, חולה, זקנה או צעירה, בהיריון או מיניקה או נוטלת תרופות קבועות.

 

חברות בישראל: המוצרים בטוחים לשימוש

חברת "בית ארז חוות מילטין בע"מ", המייבאת את המותג "פרונטליין", מסרה בתגובה לפניית ynet כי היא מעודכנת בהתפתחויות האחרונות. "הבעיה לא צפויה להשפיע על ישראל, מאחר מאחר שמדובר במותגים בעייתיים ולא מוכרים בחו"ל. מותג 'פרונטליין' הוא הנמכר ביותר בישראל ובעולם. המוצרים שלנו מכילים את ההסברים המפורטים ביותר ומוסדרים על פי חוק. ברגע שתהיינה המלצות קונקרטיות, אנחנו נפעל על פי הדרישות הנחוצות כדי להמשיך ולספק ללקוחות שלנו את המוצר המושלם והבטוח ביותר לחיות".  

 

חברת "א. אספקה וטרינרית ראשון לציון", המשווקת את מוצרי "פרומריס" בישראל ציינה כי "למרות שהמוצר שלנו נחשב לחדש בשוק, בתוויות שלנו ישנה הנחייה והסברים מפורטים על אופי השימוש בתכשיר ובהדגשה בולטת. גם המוצרים המיועדים לחתולים ולכלבים הינם בצבעים שונים כדי למנוע בלבול. ההחלטה של הסוכנות היא מבורכת ותטיב עם כל ציבור המשתמשים. בכוונתנו לעקוב אחרי השינויים וליידע את קהל הצרכנים כדי שיוכל להמשיך לשמור על בריאות חיות המחמד".

 

מחברת "וטמרקט", המשווקת את מותג "אדבנטיקס" טרם התקבלה תגובה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים