שתף קטע נבחר

כך נעצב שולחן חג במינימום כסף

6 מעצבות של רשתות גדולות לבית נותנות לכם טיפים כיצד לעצב שולחן חג רענן גם אם תשתמשו ברוב הכלים שלכם מהשנה שעברה. האמצעים: ארטישוקים ושאר קישוטים, הגדות עטופות, תוספות של פלייסמטים, וערבוב בין סטים של כלים

הקושיה החמישית שנהוג לשאול בפסח, או יותר נכון לפניו, היא איך נעבור בשלום את ליל הסדר. אחד האמצעים שעשויים לרכך את הלילה הארוך הזה הוא שולחן חג שישובב את הלב היטב, לפני שנטביע אותו ביין.

 

ביקשנו ממעצבות של רשתות כלי בית ואירוח גדולות לפרוש בפנינו את חזונן לשולחן הפסח האידיאלי, ולתת בו סימנים. כיוון שלמודי משברים כלכליים אנחנו, בעיקר ביקשנו מהן לייעץ לנו כיצד לשנות שולחן שלא הרבה השתנה בו מאז השנה שעברה.

  

לורנס לוי, המעצבת של המשביר למשביר לצרכן, מציעה לכם לקשט בארטישוקים. "הם בשיא העונה עכשיו. אפשר למלא אותם בפרח. זה ישנה את מראה השולחן", היא מפתיעה.

 

"ויש עוד כמה דרכים שכמעט ולא עולות כסף: הניחו אגוזים בתוך כוסות, לקטו איצטרובלים מהגינה ואספו אותם אל תוככי אגרטלים שקופים. רכשו חלוקי נחל וסדרו אותם על על השולחן ושלבו אותם בעלי ורדים. אפשר גם להשתמש בעלים ארוכים כדי ללפף איתם את הסכו"ם. גם סידורי פרחים קטנים ואישיים בתוך הצלחת יספיקו כדי ליצור אווירה שונה וחדשה".


ארטישוקים, אפשר גם כקישוט. DOMO (צילום: דן לב)

 

עד כאן מראה השולחן הכפרי. "אם אתם רוצים מראה יוקרתי", ממשיכה לורנס, "רססו חלק מהאגוזים בצע זהב או כסף. על השולחן צריכים להיות 2 צבעים. אני ממליצה על לבן כסף או קרם זהב.

 

"או אם רוצים לתת מראה מודרני יותר: אז לבן שחור עם נגיעות אדום או טורקיז; או לבן עם כתום וצהוב. הכלל הוא להשתמש ב-2, 3 צבעים כשהשלישי רק בנגיעה".

 

גביעי יין לא אחידים בגובהם יוצרים מראה א סימטרי מעניין

יואלה פטרון, הום סנטר, מתייחסת לשולחן כאל משטח שצריך לכסות. "כי לא לא לכולם יש שולחן מעץ מיוחד", היא אומרת. "אז על המפה הארוכה בצבע לבן, שימי מפה בצבע סגול והשולחן מקבל מסגרת – הוא תחום".

 

יש לה פתרונות הגשה יצירתיים במיוחד. "אפשר להגיש את האוכל בסיר מפורצלן שהתחתית שלו מלאה בפרחים, או מקושטת בעלה גדול", היא מסבירה. "זה מן גימיק רגעי כזה. את צלחות ההגשה העמוקות אפשר להניח בסלסלות.

 

"אם אין מספיק כוסות - אפשר בהחלט שכוסות היין לא יהיו באותו גודל. זה נותן לשולחן מראה א סימטרי מעניין. בנוסף אפשר להוסיף גביע עם פרח לכל אורח, מעין מחווה של תשומת לב.

 

"אפשר להשתמש באלמנטים: למשל, לפזר פסלונים קטנים לאורך השולחן. סידורי פרחים קטנים זה נחמד אבל הם יורדים מהשולחן מהר מאוד".

 

אפשר לערבב כלים שקופים עם אטומים?

 

"אפשר להניח צלחת שקופה ועליה כלי פורצלן. צלחת בצבע אדום על צלחת שקופה יוצרת קולאז' של צבע. אפשר לשלב כתום ואדום שבינין צלחת שקופה. זה נותן המון חיות, אני בעד שולחן פורח".


לבן ושקוף. הום סנטר (צילום: שחר תמיר)

  

עטפו את ההגדות

בעיה שולחנית נוספת היא ההגדות השעטנזיות למראה שמונחות בניצב אלי שולחן והורסות כל חלקה טובת מראה בו, עם פרסומות לבנקים. "אז אפשר ללכת היום לחנות של מתנות ולקנות עטיפות", מייעצת פטרון,

 

"ולעטוף את כולן בעטיפה אחידה, ואפילו להוסיף שמות על העטיפה. זה לא מצריך הרבה עבודה ומעניק הרבה תשומת לב לאורח שלך".

 

מה לא היית עושה?

 

"לא הייתי שמה גולות ואבני קריסטל על השולחן. זה לא פרקטי ולא מעניין. הייתי משתדלת להניח נרות בפמוטים שיספגו את הטפטופים, כדי לא להסירם מהשולחן. אני בעד להשאיר את ההצגה על השולחן. כן הייתי נותנת מתנה קטנה לכל אורח, משהו שמתאים לאופי שלו, זה גם מיד יוצר דינאמיקה של שיחה".

  

לא להניח דג בצלחת כחולה

לפי ענבר איל, מעצבת מסחרית ראשית איקאה נתניה, מי שלא מתכנון רענון מערכות כלים כללי,צריך בעיקר להתעסק באיפור ובקוסמטיקה של השולחן.

 

"הפואנטה היא שכל שולחן אפשר לרענן במיליון דרכים", היא מסבירה. "לא משנה אם יש לך סט חדש של כלים, או ישן. חשוב לבחור אלמנט רפטטיבי, כלומר לחזור עליו שוב ושוב אצל כל הסועדים.

 

"למשל, נר או מפית או פרח בתוך מבחנה, ועל אחת כמה וכמה - התאמה ביניהם. זה משדרג את הכל. גם אם מערבבים שני סטים, אז שהצלחת הגדולה תהיה מסט אחד והקטנה מסט אחר ואפשר להחליף לאחד לתת כך ולשני את הנגטיב וזה יוצר מראה מעניין. ברגע שבוחרים עריכה נעימה וחוזרים עליה בצורה מדויקת השולחן נראה מסודר יותר".

 

ומה אסור? "אסור לשים דברים גבוהים שמסתירים המסובים אחד מהשני", היא מדגישה. "צמחים ואגרטלים. אסור לשים צבעים שלא נעים לאכול מהם. למשל,לא הייתי אוכלת דג סלמון מצלחת כחולה. בעיני אין לזה אותו טעם. דגים אוכלים מצלחת בהירה או שקופה".

 

שנו את מראה המפה עם ראנרים ואת הצלחות עם פלייסמטים

אורה הר-לב, הקניינית הראשית של רשת IDdesign, מציעה להשתמש בפלייסמטים מרפיה או לבד כדי לשנות את מראה הכלים. "הפלייסמטים, תחתיות ששמים מתחת לצלחת שעולות אצלנו 15-14 ליחידה, זורקים צבע בצלחתן. הם גם מגדירים את המקום שלך על השולחן".


פלייסמט של IDdesign (צילום: אפרת אשל)

 

בשנים האחרונות פלשו לשולחן החג גם ראנרים: פיסות לבד או בד ארוכות וצרות שיוצרות מיני מראות מעניינים. "הם מקפיצים את המפה", אומרת הר-לב.

 

"ב-69 שקל אפשר למצוא ראנרים בכל הצבעים. אפשר להניח ראנר לבד לאורך השולחן, במרכזו, ואפשר גם לרוחב. אפשר לשים ראנר לכל 2 סועדים, שמשתלשל קצת. זה מכניס הרבה צבעוניות.

 

לפי הר-לב: כמה שאתה יותר יצירתי - יותר טוב. "חשוב כמובן לא להשתמש ביותר מדי צבעים, לא יותר מארבעה", היא אומרת.

 

"אפשר להניח על השולחן סלסלות צבעוניות, או קערה עם דלעות מלאכותיות על השולחן, פרחים בצלחות, ואל תשכחו שגם מפיות נייר מכניסות מיד צבע לשולחן. את היין, אפשר למזוג את מדקנטר ולא מהבקבוק, או להניח כלי שישמור על היין קר, זה נראה מאוד יפה" .


 

להר לב יש גם טיפ לשדרוג הכיסאות, מבלי לרכוש חדשים: "בגלל שזה פסח ויושבים הרבה", היא אומרת, "אפשר להניח כריות צבעוניות, מושב או רגילות, על הכסאות. כל מה שהוא לא שגרתי, כל מה שהאנשים שנכנסים אומרים: 'על זה לא חשבתי', עושה את השולחן".

 

איך אפשר לשפר את מראה קערת הפסח?

 

"אפשר להניחה על מראה, או מגש שיש בו מראה גדולה. אפשר להניח אותה בצלחת אחרת יותר גדולה, שתדגיש אותה".

 

מהם הצבעים שבולטים העונה?

 

"אצלנו השילוב הכי דומיננטי הוא: ורוד, סגול וירוק לימון. אני לא אדם של צבע, אבל השימוש בהם יחד נראה מדהים. מערכות האוכל הנמכרות ביותר הן בלבן, שמנת ואפור. הבהירים שולטים".

 

במה לא כדאי להשקיע?

 

"בסידורים גדולים שעלי הכותרת שלהם ינשרו לאוכל. זה הדבר הראשון שיורד מהשולחן ברגע שאת אוכלת, אז מי שלא רוצה להשקיע לא חייב".

 

לעטוף את השולחן בראנר כמו מתנה

גם טליה פוני, המעצבת של ששת, ממליצה על ראנרים כאמצעי לא יקר להידור השולחן."אפשר לקנות כמה חתיכות של ראנר, כי חותכים אותו לפי מטר, ובמקום להניח אותו על השולחן, לקשור את השולחן כל חצי מטר כמו מתנה", היא מייעצת.

 

"לא חייבים שהכל יהיה חדש. ואפשר לתת את הוואו רק עם סט האוכל והסכו"ם. אם הוא קלאסי, כמו מכנסיים שחורים, את תמיד יכולה להחליף חולצה וכל הלוק יראה שונה". 


ראנר. DOMO (צילום: דן לב)

 

ויש לפוני המצאה רבת פרטים למראה שולחן אלגנטי. "ישנה האופציה השיקית העכשווית שהיא אפור מטאלי כסוף, בשילוב עם ורוד עתיק עד סגול חציל", היא מתחילה.

 

"זה המראה הניו יורקי והוא מאוד אלגנטי. כך נראות המסעדות בניו יורק. אפשר גם לשלב אפור כסוף עם שחור אם רוצים מראה עוד יותר אלגנטי.

 

"לא חייבים להוציא המון כסף כדי להשיג את המראה הזה: אפשר ללכת על נרות בגווני סגול, פלייסמטים, ראנרים - כי סגול כאן הוא הנגיעה בלבד. אפשר לקנות כדורי ספוג, שחלקם התחתון קטום, לעטוף אותם באותו ראנר ולתקוע בהם פרחים. המאסה העיקרית תהיה בצבע כסף. כל זה מגיע על מפה לבנה, אבל לא שנהב ולא פנינה או קרם. לבן לבן".

 

אופציה נוספת לשולחן לפי פוני היא המראה הכפרי. מפות בגוונים של פשתן, כלי קרם - שבטח נפוצים בארונכם: "לזה אפשר להוסיף כוסות עם פס זהב, ובמקום סידורי פרחים הייתי קונה אלומת שיבולים במשתלה ומפזרת על השולחן. את הסכו"ם הייתי קושרת בראפיה. הפרחים שיתאימו הם חמניות. הנרות חייבים להיות גבוהים, ושקופים או מוזהבים".

 

איך אפשר להפוך צלחת פסח עתיקה לכפרית?

 

"לשפשף אותה מסביב בעדינות עם צמר פלדה. זה יעשה אותה וושד. ואם לא בא לך להרוס את הסט אפשר לקחת מפיות עם פרחים קטנטנים ולשים בין הצלחות".

 

ואים אין לי מספיק כלים זהים לכולם?

 

"תערבבי שני סטים, אם שניהם בלבן אפשר לשבור אותם עם מפית באמצע, שתואמת לצבע של הראנר. אם הלכת על זהב אז מפית בזהב. אבל אם יש לך סט אדום וורוד זו בעיה".

 

הכל בדולר: השתמשו בחד פעמיים

רשת ששת מחוברת ל"הכל בדולר", רשת שמציעה ב-5 שקלים פריטים שנראים לא רע בכלל, אם אינם מהווים את המאסה העיקרית על השולחן.

 

"'הכל בדולר' נותנים פתרונות מאחורי הקלעים", היא מסבירה. "יש הרבה אנשים שמחליפים כלים בגלל החמץ. את יכולה ללכת על החד פעמי שלהם. כך את לא מלכלכת סירים ומחבתות ותבניות.

 

"יש סטים חד פעמיים יפהפיים של נעמן פורצלן. סכו"ם כוסות שקופות - הכל נראה אמיתי, זה מתאים לשולחן הילדים, אם יש כזה

 

"הכי חשוב שתעשי משהו שהוא את, אם הטרנד הניו יורקי הוא לא את אל תלכי עליו. כשהמארחת מרגישה בנוח האורחים הרבה יותר רגועים".

 

הגישו מרק בכוס קפוצ'ינו

ואגב, רגיעה, ענת פונרו כפרי – מעצבת הבית של רשת DOMO, מבקשת מכם בבקשה להירע עם הצבעים. "הרעיון הוא מראה נקי בלי הרבה חיפוש אחר גוונים מנוגדים", היא מצהירה. "אין צורך לנסות ליצור מחול של צבעים לפני שהאוכל מגיע לשולחן, כי האנשים יושבים שם על כל גווניהם, ועם האוכל מגיעה הצבעוניות האמיתית. אז מפה צחורה, כלים שקופים או לבנים, נגיעות של לבן על שמנת או אפור. זה מראה מאוד מודרני.

 

"ויחד עם זאת, לא לפחד משילובי חומר. שלבו כלי קרמיקה על פורצלן. גם שילובים של קרמיקה וזכוכית יכולים לעבוד יפה, כל עוד שומרים על הרמוניה ובלאנס. אסתטיקה היא מילת המפתח".


שילובי חומרים IDdesign (צילום: אפרת אשל)

 

ככל המעצבים, פונרו נוטה ליצירתיות והיא ממליצה לכם ליטות יחד איתה. "הגישו מנות ראשונות בכלי לא קונבנציונלי", היא מבקשת. "למשל – מרק בספל זכוכית כפול שנהוג להגיש בו קפוצ'ינו.

 

"הייתי משתמשת בכוסות היין הקיימות אבל מוסיפה להם סמנים אישיים שאפשר למצוא אצלנו, 50 שקל לערכה, כל סמן נראה אחר וכך גם אנשים לא יתבלבלו בין הכוסות.

 

"במקום צלחת מנה עיקרית רגילה הייתי מניחה על צלחת גדולה כמה צלוחיות קטנות – באחת בשר בשנייה תוספת בשלישית ירק.

 

"לחשוב כל הזמן יצירתי, להסתכל בכלים שיש לנו בבית ולבדוק כיצד הם יכולים לתרום לשלחן החג באופן שלא חשבנו עליו קודם, והכי חשוב אם כבר הגענו עד הלום, ליהנות מהחברותא".

 

ואם בכל זאת נקנה - כמה זה יעלה לנו?


המשביר לצרכן: מחירי שולחן זול מול שולחן יקר בשקלים

המשביר לצרכן: מחירי שולחן זול מול שולחן יקר בשקלים
שולחן זול מחיר שולחן יקר מחיר
מפה + רנר 300X1.5 מ' 99.9 מפה + ראנר 3X1.6 מ' - יגר 269.9
סט צלחות 18 חלקים של נעמן 199.9 סט צלחות 18 חלקים של כיתן הום/צחי 699/299.9
כוסות יין 39.9 (או בחינם על כל קנייה מעל 365 שקל) כוסות יין קריסטל של צכי 209
מארז של 6 כוסות שתיה קלה 9.9 מארז 6 כוסות שתייה קלה של צחי 199
סכום כיתן הום 99.9 סכו"ם נעמן 249
אגרטל זכוכית 134.9 אגרטל זכוכית עם רגל כסף 349.9
פמוט כסף 19.9 פמוט גביע 169.9
צלחת פסח 19.9 צלחת פסח של כיתן הום 159.9
פרחי נוי 12.99 ליחידה פרחי נוי 19.9 ליחידה
צלחת מצה 29.9 ציפור נוי 75-43
מארז של 4 נרות 12 נרות 29-19

 

 


DOMO מחירי שולחן זול מול מחירי שולחן יקר בשקלים

DOMO מחירי שולחן זול מול מחירי שולחן יקר בשקלים
שולחן זול מחיר שולחן יקר מחיר
מערכת אוכל Coup מפורצלן 18 חלקים 199 מערכת אוכל גי דגרן דגם Modulo 18 חלקים 479 (מבצע במקום 678)
סכו"ם 24 חלקים 129 סכו"ם 24 חלקים של גי דגרן 1,540
כוסות יין 10 (לכוס) כוס יין של רידל 289 (לכוס)
מפה 150 מפה פיקוק 350X150 ס"מ 599
דיקנטר ליין 65 דיקנטר ליין 540

 

 


ששת: מחירי שולחן חג זול מול מחירי שולחן חג יקר בשקלים

ששת: מחירי שולחן חג זול מול מחירי שולחן חג יקר בשקלים
שולחן זול מחיר שולחן יקר מחיר
צלחת מצות 30 צלחת מצות 60
מערכות אוכל 18 חלקים 60 מערכת אוכל 18 חלקים מפורצלן 250
קערת פסח מסורתית מזכוכית שחורה 30 קערת פסח מזכוכית הכוללת קעריות קטנות של נעמן 49.9

   

 

 
IDdesign מחירי שולחן זול מול מחירי שולחן יקר בשקלים

IDdesign מחירי שולחן זול מול מחירי שולחן יקר בשקלים
שולחן זול מחיר שולחן יקר מחיר
מערכת אוכל 18 חלקים דגם Clair 199 מערכת אוכל Pearl 699
סכו"ם 24 חלקים 499 סכו"ם 24 חלקים 1,099
כלי הגשה 49 כלי הגשה בשילוב מתכת החל מ-139
גביעי יין 10 לגביע גביעי יין קריסטל 25 לגביע
פלייסמטים צבעוניים מלבד 15 שקל מפות שולחן 399-199

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
תוספת של פרחים ואגוזים. המשביר לצרכן
צילום: דן לב
שימו אותה מעל צלחת מראה. ששת
צילום: טלי גרנות
מומלצים