שתף קטע נבחר

קוביית שוקולד ליום מפחיתה בחצי הסיכון לשבץ

חוקרים בגרמניה שבדקו קרוב ל-20 אלף איש במשך 8 שנים, מצאו כי צריכת כמות קטנה של שוקולד מדי יום מפחיתה את הסיכון ללקות בהתקף לב או שבץ מוחי. החוקרים: לא רע לאכול שוקולד, אבל לא להגזים

חדשות מתוקות: שישה גרם של שוקולד - או קובייה אחת ליום - עשויים להפחית את הסיכון להתקף לב או לשבץ מוחי, כך מגלה מחקר חדש רחב היקף שנערך על ידי המכון לתזונת האדם בגרמניה. המחקר פורסם בגליון האחרון של כתב העת European Heart Journal.

 

המחקר נערך בין השנים 1994 ל-2006 ובמסגרתו נשאלו 19,357 איש על תפריט התזונה שלהם, בכלל זה גם צריכת השוקולד שלהם. החוקרים עקבו אחר שיעור התקפי הלב והשבץ המוחי בקרב הנבדקים.

 

המשתתפים היו חלק ממחקר רחב היקף שבדק את השפעת התזונה על אורח החיים והסיכון ללקות בסרטן. מתוך הנבדקים נופו משתתפים שהיו בעלי עבר של מחלות לב או שבץ מוחי.

 

הסוד בפלבונואידים

המחקר מצא כי אלה שצרכו כמות של קוביית שוקולד ליום (כ-6 גרם), היו בסיכון מופחת ב-27% ללקות בהתקף לב ובסיכון מופחת ב-48% ללקות בשבץ מוחי,

בהשוואה לאנשים שצרכו כמות פחותה מזו. בסך הכל, צרכני השוקולד הללו היו בסיכון נמוך ב- 39% ללקות בהתקף לב או בשבץ. אחת המגבלות המרכזיות של המחקר: החוקרים לא ציינו באם הנבדקים אכלו שוקולד מריר, חלב או לבן.

 

החוקרים מעריכים כי מרכיבים בשוקולד, הקרויים פלבנואידים, מסייעים לתקינות העורקים ומפחיתים תהליכים דלקתיים. פלבנואידים מצויים בקקאו, ובכמות גדולה בשוקולד מריר. מנגד, שוקולד חלב דל בפלבנואידים ועשיר בחלב עתיר שומן רווי.

 

"החדשות הטובות הן שלא רע לאכול שוקולד כמו שנהוג לחשוב", אמרו החוקרים, "שוקולד עשוי בהחלט להפחית את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. החדשות הרעות הן שכמות השוקולד הנדרשת כדי להגן על הגוף היא קטנה מאוד. יש

לזכור שאכילת כמות גדולה של שוקולד תביא כמובן לעלייה במשקל".

 

אין זו הפעם הראשונה שבה נמצאו יתרונות בריאותיים לצריכה של שוקולד. בשנת 2005 פרסמו חוקרים באתונה כי אכילת 100 גרם של שוקולד מריר משפרת את זרימת הדם בגוף במשך שלוש שעות לפחות, בזכות נוגדי החימצון שבו. נראה כי לשוקולד חלב אין השפעה דומה, ככל הנראה משום שהחלב מפריע לתהליך הספיגה של הפלבונואידים.

 

מחקר אחר שפורסם באותה שנה על ידי חוקרים באיטליה מצא כי אכילת שוקולד מורידה את לחץ הדם ומסייעת לשלוט ברמות הסוכר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאכול, אבל לא הרבה
צילום: jupiter
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים