שתף קטע נבחר

יוון מבקשת סיוע מהאיחוד האירופי וקרן המטבע

ראש הממשלה היווני בנאום טלוויזיוני: "מדובר בעניין של צורך לאומי, לבקש באופן רשמי את הפעלת מנגנון הסיוע". יוון קראה להפעלת חבל הצלה פיננסי בסכום של כ-60 מיליארד דולר

יוון קראה להפעלת חבל ההצלה הפיננסי בסכום של כ-45 מיליארד אירו (60 מיליארד דולר) במבחן חסר תקדים ליציבות האירו וללכידות הפוליטית באירופה. 

 

 

הבקשה לסיוע מהאיחוד האירופי ומקרן המטבע הבינלאומית הגיעה בעקבות העלייה בריביות, מה שראש הממשלה היווני ג'ורג' פפנדראו כינה רמות שאינן בנות קיימא החותרות תחת המאמצים לקיצוץ הגירעון התקציבי, הגדול פי יותר מארבעה מהמגבלה המותרת באיחוד.  

 

"זהו עניין של צורך לאומי, לבקש באופן רשמי את הפעלת מנגנון הסיוע", אמר פפנדראו בנאום טלוויזיוני. 

 

כשהחוב הלאומי תפח עד כמעט 300 מיליארד אירו והתשואות על האג"ח עלו על אלו של מדינות בדירוג "זבל" כמו הפיליפינים, יוון עומדת בפני אנדרלמוסיה פיסקלית המאיימת להתפשט לספרד ולפורטוגל, ומאלצת את האיחוד האירופי להקים מתקן סיוע שיהיה בכוננות. על הכף נמצא עתיד האירו, 11 שנה לאחר שיוצריו העניקו לבנק המרכזי האירופי את האחריות על שיעורי הריבית, והשאירו את המדיניות הפיסקלית ברמה הלאומית.

 

הבקשה התקבלה יום לאחר שהתשואה על האג"ח לשנתיים עלתה על 11%, קרוב לזו של פקיסטן, ושירות המשקיעים של מודי'ס הוריד את הזכאות לאשראי של יוון בדרגה אחת ל-A3, בטענה שהוא שוקל הורדה נוספת לרמת "זבל".

 

לאחר ההודעה של פפנדראו התשואה לשנתיים, שאתמול חצתה את קו ה-10%, ירדה ב-82 נקודות בסיס ל-9.481%. האירו סיים ששה ימי ירידות עלה ב-0.1% ל-1.3309 דולר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש הממשלה, ג'ורג' פפנדראו
צילום: AFP
מומלצים