שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    לכבוד הקיץ: עוגת נקטרינות ופיסטוקים

    אוטוטו יגיע הקיץ האמיתי, ואיתו כל פירות העונה. נטלי לוין מציעה לכם להתכונן כבר עכשיו עם עוגה קלה להכנה (כמעט רק בחושה!) שבתוכה טמונות פרוסות נקטרינות עסיסיות ומעליה פירורי פיסטוקים קראנצ'יים

    לכבוד תחילת עונת הקיץ והפירות שמגיעים איתו, החלטתי להכין עוגת נקטרינות עם ציפוי פריך וזהוב של בצק פיסטוקים עשיר. נקטרינה היא הפרי הקיצי האהוב עליי, וכשכולה נוטפת מיץ ועסיסית היא לגמרי מלכת הפירות. עכשיו העונה רק מתחילה, והנקטרינות עדיין קצת קשות, אבל מושלמות לעוגה הזאת, בה הן מתרככות בדיוק במידה הנכונה.

     

    פירורי הפיסטוק מעל העוגה לא רק נועדו להפוך אותה לחגיגית יותר, הם גם מוסיפים לה טעם חמאתי נהדר. הפיסטוקים מוסיפים את הקראנץ' שכל כך מתאים לחלקלקות והעדינות של הנקטרינות, וביחד נוצר שילוב טעמים פשוט וטעים, שילווה כל כוס קפה או תה בשמחה.

     

    העוגה טובה מאוד ביום אפייתה, אבל מצאתי שיום לאחר מכן הטעמים "שוקעים" והיא אפילו יותר מוצלחת. זוהי אינה עוגה מסובכת להכנה; מכינים בלילה מהירה, ובתוכה מטמינים פרוסות נקטרינות שצופו בתערובת של סוכר חום. מעבירים לתבנית, ומעל הכל מפזרים את פירורי הפיסטוק ואופים. הריח כבר יקרא לכם לתנור.

     

    ולפני המתכון, כמה הערות:

    • ניתן להחליף את הנקטרינות באפרסקים או אפילו משמשים (לא משומרים). מהלך האפייה נשאר כפי שהוא.
    • אני באופן אישי חושבת שהפיסטוק משתלב נפלא עם הטעם של הנקטרינות. אם לא אוהבים פיסטוק, אפשר בהחלט להשתמש באגוזים אחרים - לוז, מלך ופקאן יהוו גם הם בחירה טובה.
    • רצוי להשתמש בסוכר חום כהה (מהסוג הדביק יחסית) ולא בדמררה, שכן סוכר דמררה לא נמס טוב באפייה.
    • זמן האפייה ארוך מאחר והטמפרטורה נמוכה יחסית, אך בזכות זה מתקבלת בסופו של דבר עוגה עסיסית וריחנית. הסבלנות משתלמת!


    (צילום: נטלי לוין) 

     

    עוגת נקטרינות ופיסטוקים

    המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ או תבנית עגולה אחת בקוטר 24 ס"מ):

    לנקטרינות:

    4 נקטרינות גדולות, חתוכות לקוביות בגודל 2X2 ס"מ

    2 כפות גדושות סוכר חום כהה

    1/2 כפית תמצית וניל

    מיץ מ-1/2 לימון

    2 כפות קמח

    לשכבת פירורי פיסטוק:

    1/3 כוס סוכר

    1/2 כוס קמח

    80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

    1/3 כוס פיסטוקים טבעיים קלופים

    לבלילה:

    150 גרם סוכר לבן

    100 גרם סוכר חום כהה

    3 ביצים גדולות

    1 כוס שמן צמחי (לא זית)

    1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)

    3 כוסות פחות 2 כפות קמח לבן (400 גרם)

    1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

    קורט מלח

    1/2 כפית קינמון

     

    אופן ההכנה:

    1. הנקטרינות: שמים את קוביות הנקטרינות בקערה ובוזקים עליהן את הסוכר החום, תמצית הווניל, מיץ הלימון והקמח. מערבבים עד שהנקטרינות מצופות בשכבה דקיקה ואחידה. מניחים בצד.
    2. פירורי הפיסטוק: בקערת מעבד מזון עם להב פלדה מניחים את הסוכר, הקמח, החמאה והפיסטוקים, ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
    3. תערובת העוגה: בקערה גדולה מניחים את הסוכר הלבן, הסוכר החום, הביצים, השמן והשמנת החמוצה, וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, ומוסיפים את המלח והקינמון. מקפלים את תערובת הקמח רק עד שמתקבלת תערובת אחידה, ולא יותר.
    4. מוסיפים אל הבלילה את תערובת הנקטרינות (כולל הנוזלים) בתנועות קיפול, רק עד שהתערובת אחידה.
    5. מעבירים את תערובת העוגה אל תבנית משומנת ומיישרים את פניה. בוזקים מעל את תערובת פירורי הפיסטוק.
    6. מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואופים כ-45-50 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים, והעוגה קפיצית למגע. מצננים את העוגה לחלוטין לפני הפריסה.

     

    נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט .

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים