שתף קטע נבחר

עוד עין לציון: לוויין הביון "אופק 9" שוגר מפלמחים

הלוויין שוגר מבסיס חיל האוויר, וברחבי המדינה תהו רבים לפשר שובל האש המסתורי בשמיים. אחרי המתח הרב, נראה שההליך בוצע בשלמות. גורם ביטחוני הסביר כי פעולת מספר לוויינים בו זמנית מביאה לתוצאות טובות לאין שיעור. רואים יותר טוב את הגרעין האיראני?

ישראל מגבירה את נוכחותה בחלל - ומתעצמת: מערכת הביטחון שיגרה הערב (ג') לוויין ביון נוסף לחלל, "אופק 9" שמו, השישי במספר שיפעל בו זמנית, וישפר את יכולת איסוף המודיעין של ישראל - בעיקר בזירות הרחוקות.

 

הלוויין שוגר מבסיס חיל האוויר בפלמחים, על-פי מועד שתוכנן מראש. ברחבי המדינה נראה שובל אש בשמיים, ותושבים רבים תהו לפשר המחזה המוזר שנראה כעב"מ. באזור פלמחים גם נשמע רעש אדיר בעת השיגור.

 

 

סמוך ל-22:00 שרר מתח רב בקרב העוסקים במלאכה. באירוע השיגור צפו בכירים ממערכת הביטחון, בהם מפקד חיל האוויר, האלוף עידו נחושתן, ובכירי התעשייה האווירית שעומדים מאחורי בניית הלוויין. גורמים המעורבים בתהליך ציינו כי מהתרשמות ראשונה תהליך השיגור בוצע באופן מושלם, בשלושה שלבים מתוכננים. במרחק כ-2,500 ק"מ מישראל, נותק המשגר מן הלוויין.


על גגות תל-אביב, משהו מוזר הלילה (אלון סגל ואביתר שגיא צפו והתרגשו)

 

"אופק 9" השוקל כ-300 ק"ג, שוגר באמצעות משגר "שביט" ואמור להיכנס למסלול סביב כדור הארץ בגובה של כ-300 ק"מ. במערכת הביטחון מסבירים כי "אופק 9", דומה במאפייניו ללוויינים קודמים מאותה משפחה - "אופק 5" ו"אופק 7", שנמצאים בחלל, ומסוגלים לקלוט עצמים בגודל של 70 ס"מ. אולם הלוויין החדש מביא עימו שיפורים טכנולוגיים, שיאפשרו לקבל מודיעין רב ואיכותי יותר.

 

רזולוציה גבוהה

גורם ביטחוני הסביר כי הצטרפותו של "אופק 9" לחלל מגבירה את העוצמה הישראלית, שכן מצב שבו פועלים מספר לוויינים בו זמנית - מביא לתוצאות טובות לאין שיעור. "כאשר אנחנו רוצים לבחון מטרות, אנו חייבים לצורך זה לוויין משלנו, כחול-לבן, שיעשה את העבודה. הלוויין החדש יאפשר פעילות תדירה יותר ורזולוציה גבוהה", אמר בכיר במשרד הביטחון.

 

לוויין הביון החדש יצטרף ללווין "טקסאר", ששוגר בינואר 2008 מהודו, קודם לו שוגרו מישראל "אופק 7" (ביוני 2007) ו"אופק 5" (במאי 2002). בין לבין נכשל בספטמבר 2004 שיגורו של הלווין "אופק 6". במערכת הביטחון צופים כי "אופק 5", בדומה ללוויינים "ארוס איי" ו"ארוס בי", ששוגרו בשנים האחרונות, יוכל להמשיך לפעול עוד שנתיים ואפילו שלוש שנים.

 

המצלמה המותקנת על "אופק 9" היא מתוצרת חברת אלאופ מבית אלביט מערכות, השותפה לפיתוח יכולת החלל הישראלית בעשרות השנים האחרונות. התעשייה הצבאית היא זאת שעומדת מאחורי הרכבת שני המנועים של הלוויין, וחברות נוספות לקחו חלק בבנייתו.

נראה כי הלוויין החדש יצטרף לאלה המשייטים בחלל, בעיקר במשימות

הקשורות לאיראן ולמדינות נוספות בציר הזה. על אף ההצלחה בנושא, שנותנת יתרון יחסי משמעותי לישראל על פני שכנותיה, מעדיפים בתחום החלל במנהל למחקר, פיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית (מפא"ת) במשרד הביטחון - בראשות פרופ' תא"ל (מיל') חיים אשד - לשמור על פרופיל נמוך את ההישגים שהצטברו עד כה. עם זאת, הם תומכים בהצעה להוסיף תקציב משמעותי - בהיקף של 300 מיליון שקל בחמש השנים הבאות, על מנת להמשיך ולפתח מערכות מסוג זה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הלווין כפי שנצפה הערב בשמי מרכז הארץ
צילום: גיא רונן
שיגור לוויין. ארכיון
צילום: משרד הביטחון
מומלצים