שתף קטע נבחר

השרים אישרו את חוק העלאת שכר המינימום

הצעת החוק של ח"כ עמיר פרץ, להעלות את שכר המינימום במשק מ-3,850 שקל בחודש ל-4,600 שקל, הועברה לקריאה טרומית בכנסת. ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את ההצעה בהתחייבות שהתהליך לא יקודם ללא תיאום עם שרי האוצר והתמ"ת, שהתנגדו לאישור החקיקה בוועדה. שטייניץ מתנגד - ועירער על ההחלטה

ועדת השרים לחקיקה החליטה אתמול (א') לתמוך בהעלאת שכר המינימום ל-4,600 שקל לפי הצעת חוק פרטית של ח"כ עמיר פרץ (עבודה). העלאת השכר תהיה לא מיידית אלא לפי קצב שטרם נקבע. הצעת החוק אושרה בוועדת השרים למרות התנגדות שרי האוצר והתמ"ת יובל שטייניץ ובנימין אליעזר.

 

הבוקר (ב') הגיש שטייניץ לממשלה את הערר שלו על החלטת הממשלה. הממשלה אמורה לדון בעירעור בישיבתה ביום א' בשבוע הבא, כך שמליאת הכנסת לא תדון בהצעת החוק בקריאה טרומית בישיבתה מחרתיים.

 

בהצעה תמכו יו"ר הוועדה, שר המשפטים יעקב נאמן, שר הרווחה יצחק הרצוג ושר החקלאות שלום שמחון (עבודה). חלק משרי הליכוד וישראל ביתנו והשרים יעקב מרגי ומשולם נהרי מש"ס.

 

תמיכת הוועדה ניתנה רק להעברת החוק בקריאה טרומית בכנסת. זאת בהתחייבות המקובלת על חבר הכנסת פרץ שתהליך החקיקה לא יקודם אלא בתיאום עם משרדי האוצר והתמ"ת. תנאי זה עלול לחבל בקידומה של הצעת החוק נוכח התנגדות השרים שניסתה למנוע את אישור החוק.

 

שכר המינימום הנוכחי עומד על 3,850 שקל. בשעתו ניסה ח"כ פרץ לקדם הצעת חוק שתצמיד את שכר המינימום לסך של אלף דולר אולם הוא נסוג ממנה כששער הדולר ירד ועומד היום באופן יחסי על פחות משכר המינימום אם היה צמוד לאלף דולר.

 

לחיזוק התנגדותו להצעת החוק פירסם הבוקר (ב') האוצר קטע מתוך דו"ח ה-OECD האחרון בעניין שכר המינימום שבו נאמר כי לא רק שאין להעלות את השכר בישראל אלא אף יש להקטין את היקפו היחסי לאורך זמן. הדו"ח מציין כי שכר המינימום בישראל גבוה מאוד בהשוואה בינלאומית והעלאה נוספת בהיקפו עלולה לייקר את עלות העבודה למעסיקים באופן משמעותי ולהגדלה ניכרת במספר הבלתי מועסקים במשק.

 

שרגא ברוש: עדיף מס הכנסה שלילי

נציגי המעסיקים הגיבו לאישור ההצעה בגינוי חריף. "ההחלטה על העלאת שכר המינימום תוביל את כלכלת ישראל למחוזות מסוכנים", אמר נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש. "אלה שמקדמים את ההצעה יגרמו למפעלים נוספים לשקול את המשך הרחבתם וקיומם בישראל".

 

ברוש יצא נגד התפיסה שמדובר בצעד המיטיב עם השכבות החלשות בחברה, והציע להמיר את העלאת שכר המינימום במס הכנסה שלילי. "לא מדובר בקידום האוכלוסיות החלשות, כי אם בהעלאת שכר רוחבית בכל המשק", אמר יו"ר התאחדות התעשיינים. "זו לא העת לעשות זאת. אנו נמצאים בתחרות מול העולם ועל כן, החלטה מן הסוג הזה תפגע קשות בכושר התחרות של המשק הישראלי".

 

"הפעולה הנכונה הינה, להפעיל במיידית מס הכנסה שלילי לעובדים, בכל רחבי הארץ, המרוויחים מתחת ל-5000 שקלים בחודש, כלי מדיניות שתורם באופן ישיר וממוקד לשכבות החלשות".

 

נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, דווקא תמך בהחלטה ויצא נגד מס הכנסה שלילי. "מהלך זה הינו מהלך חיובי. עם זאת, צריך ליישם את המהלך במשק בצורה הדרגתית תוך שיתוף פעולה בין רשויות המדינה והמגזר העסקי. זאת על מנת שנוכל לפתור בעיה בעלת חשיבות חברתית ממדרגה ראשונה".

 

"ברור כי שכר המינימום במדינת ישראל לא הולם את המטרות החברתית האמיתיות שלנו ואינו מהווה איתות ממשי ליציאה לעבודה" הוסיף לין. "העלאת שכר המינימום צריכה להוות אלטרנטיבה למס הכנסה שלילי ולהעלאת שכר לכלל המגזר הציבורי".


פורסם לראשונה 23/05/2010 15:04

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נסוג מ-1000 דולר. פרץ
צילום: ניב קלדרון
צפוי להתנגד. שטייניץ
צילום: גיל יוחנן
מומלצים