שתף קטע נבחר

מדריך: 4 טיפים ליומן של גוגל

לקבוע פגישות ישר מתוך המייל, לסנכרן את היומן עם הטלפון, להוסיף חגים, משחקי ספורט ואירועים ועוד טיפים ליומן של גוגל

מלבד יכולות עריכת מסמכים, גוגל מציעה גם את Calendar , לוח שנה / יומן יעיל ונוח לשימוש. העובדה ש-Calendar הזריז זמין מכל מכשיר עם חיבור אינטרנט ותמיד מעודכן הופכת אותו לתחליף מקוון לאאוטלוק המסורבל. הנה כמה טיפים שיקלו עליכם לממש את הפוטנציאל שלו:

 

קביעת פגישה מתוך Gmail - אחד היתרונות של שימוש בשירותים המשרדיים של גוגל הוא יכולת ההתממשקות שלהם זה לזה. בעלי תיבת Gmail שמשתמשים ב-Calendar כיומן, יוכלו ליצור אירוע חדש ישירות מתיבת המיילים.

 

היכנסו להודעה הרלוונטית, לחצו על More Actions ובחרו ב-Create Event. היישום ינסה לחלץ את הנתונים הרלוונטיים מתוך המייל - תאריך, שעה, מיקום ונושא הפגישה - ויאפשר לכם להזמין משתתפים נוספים לפגישה ולהגדיר תזכורות במייל, SMS או חלונית קופצת.

 

למרבה הצער האוטומציה זמינה רק באנגלית, ואם קבעתם פגישה בעברית תידרשו להקליד לבד את פרטיה.

 


 

הוספת לוחות שנה - בתצורת ברירת המחדל שלו, לוח השנה של גוגל מגיע ריק ונטול חגים ומועדים. עם זאת, האופי השיתופי של השירות מאפשר להוסיף לו מגוון רחב למדי של לוחות שנה אחרים, כמו חגים יהודיים, לוח שנה עברי, לוח אירועי ספורט, שקיעה וזריחה או יומן משותף של חבר.

 

היכנסו ל-Settings בצד הימני-עליון של החלון, גשו ללשונית Calendars ואז לחצו על Browse Interesting Calendars. בחלון שייפתח תמצאו רשימה מסודרת של לוחות שנה להוספה, ותוכלו גם לייבא אירועים או יומנים של חברים באמצעות כתובת URL או קובץ ICS.

 


 

תוספים נסיוניים - כמו לשירותים משרדיים אחרים של גוגל, גם ליומן יש Labs, ספק מעבדה ספק גן שעשועים לתכונות המעשירות את היכולות הבסיסיות של השירות.

 

 לחיצה על הבקבוקון הירוק בצידו הימני-עליון של המסך תפתח רשימה של אפשרויות נוספות, כמו הוספת מסמך לאירוע (ניתן לשתף עם מוזמנים אחרים), אפשרות לקביעת פגישה מרובת משתתפים בצורה חכמה (בתנאי שכולם שיתפו את היומן שלהם), אפשרות הצגת משימות (Google Tasks), שעון עולמי ועוד תכונות מתקדמות. שימו לב שאלו עלולים להתבטל ללא הודעה מוקדמת.

 


 

סינכרון - אם אינכם משתמשים רק ב-Calendar של גוגל, ומפלרטטים עם אאוטלוק משרדי או יומן פגישות בסלולרי, תשמחו לדעת שהשירות מסוגל להסתנכרן למגוון לוחות שנה ויומנים מפלטפורמות אחרות, הן במחשב והן בטלפון סלולרי חכם: אאוטלוק, Sunbird, iCal, נוקיה/סימביאן, אייפון, בלקברי ואנדרואיד כמובן. לחיצה על Sync בצידו הימני-עליון של החלון תפתח עמוד הסבר מלווה במדריכי וידאו מתאימים לכל תוכנה.

 

ואיך מוסיפים תזכורות SMS לפגישות? כך תעשו זאת

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים