שתף קטע נבחר

עברית: ספר אלקטרוני מתקדם עם חנות ספרים

הספר האלקטרוני הראשון שתוכנן בישראל הוא דקיק ואלגנטי, בעל מסך 6 אינץ', ומלווה בחנות ספרים מקוונת גדולה. הוא יכול להקריא לילדכם סיפור לפני השינה ולהציג תמונות , והכל דרך ממשק מגע נוח ונגיש - ובעברית. בדקנו

 שוק הספרים האלקטרוניים גדל ומתעצם מעבר לים. הראשון שזכה להצלחה נרחבת היה הקינדל שהופץ על ידי אמזון, ודגמיו המאוחרים כללו תמיכה בקבצי שמע, ממשק מגע ידידותי ואת הרכיב החשוב ביותר עבור כל כלי שמטרתו היא צריכת תוכן: חיבור לאינטרנט אלחוטי.

פיתוח מסכי E-ink נתן ליצרנים אפשרות כלכלית חדשה – פתיחת קטגוריית מוצרים מתקדמת, ולמשתמשים – את היכולת לקחת את כל הספרים שבבעלותם לכל מקום. ואכן, ספר האלקטרוני הוא ספרייה מלאה - בגודל הזמנה ממוצעת לחתונה.

 

הראשון שתמך בעברית היה ה-Foxit eslik, קורא פשוט ובסיסי, אשר ממשק הניווט שלו היה לוקה בחסר, איטי למדי וחוויית השימוש בו היתה לוקה בחסר. בנוסף, היעדר חנות ספרים מקוונת בעברית פגעה אף היא בסיכויי הצלחתו. מתוך הבנת הפוטנציאל הטמון בשוק זה, פותח ה-Evrit.

 

סטימצקי, המפיץ הגדול של ספרים בעברית, ביחד עם ניופאן וידיעות טכנולוגיות, איפיינו ותכננו ספר אלקטרוני שעומד בסטנדרטים בין לאומיים, ומתוכנן להעביר למשתמשים חוויית שימוש נגישה ומלאה, וכמובן – מקושרת. הספר האלקטרוני קיבל שם פשוט והולם: עברית (Evrit) 

 

עיצוב ומבנה

ה-Evrit הוא קורא דקיק. הוא דק יותר מרוב הסלולריים הדקים שבכיסכם (8.8 מילימטרים), ודומה בעוביו לעובי עטיפת תקליטור דקה. העברית עשוי פלסטיק מוקשח שחור בצבע מט – למניעת סימני טביעת אצבעות. בצידו יש פס עיטור כסוף, וחלקו האחורי כולל חיספוס שנועד למנוע החלקה בעת השימוש. העיצוב הוא פשוט ותכליתי, ללא סופרלטיבים.

 

התצוגה מתבססת על מסך מגע קפסטיבי בטכנולוגיית E-ink בגודל ששה אינץ', בעל רזולוציה מקסימלית של 800 על 600 פיקסלים. תצוגה זו היא בעלת פליטת אנרגיה מזערית, ואינה מעייפת את העיניים גם בקריאה ממושכת. הבהירות היא קבועה ולא ניתנת לכוונון, מה שאומר שקריאה בחשכה תצריך תאורה בסיסית, כמו ספר רגיל.

 

המסך הינו טרנספלקסיבי, ואינו מסתנוור בקלות. בגלל טכנולוגיית המסך, E-ink EPD, גם מקור תאורה ישיר שיימצא מעליו יסנוור רק נקודה מצומצמת בגודלה על המסך ועדיין מאפשר קריאה. למסך חיישן הטייה, אשר משנה את כיוון התצוגה מאנכי לאופקי במצב קריאה (התפריטים נשארים בתצוגה אנכית).

 

מתחת למסך תמצאו שבעה כפתורים – שני כפתורי ניווט, חיפוש, תפריט, עוצמת שמע, רענון תצוגה וחזרה לתפריט האחרון. בדופן העליונה של המכשיר נמצאים כפתור הפעלה, שקע מיקרו USB, חריץ לכרטיסי מיקרו SD ושקע אוזניות.

 

בתפריט הראשי תמצאו ששה אייקונים גדולים ובולטים – ספרייה, בה הספרים הדיגיטליים שהורדתם ושמרתם, מוזיקה, בה קבצי שמע, תמונות, סימניות, חנות מקוונת והגדרות. הניווט בו נוח במיוחד – בכל עת ניתן להעלות את שורת התפריטים בתחתית המסך ולעבור מקריאת ספר להאזנה למוזיקה, למשל.

 

ה- Evrit מאפשר לכם גם לכתוב בעצמכם. אמנם אין לו מעבד תמלילים מובנה – וחבל, אולם יש לו מקלדת QWERTY דיגיטלית שהיא נוחה מאוד ובעלת תגובה טובה. אין משוב מגע למסך, דבר שהיה תורם לשימוש, אולם המקלדת מרווחת דיה להקלדה, כשמשתמשים בה כדי לכתוב הערות קצרות בגוף הטקסט הנקרא.  

 

חומרה ותמיכה בקבצים

לעברית יש 1.2 גיגהבייט של זיכרון אחסון פנימי, והוא תומך בכרטיסי מיקרו SD (זהה לכרטיס זיכרון של טלפון סלולרי), עד לנפח של 32 גיגה. כשמוכנס הכרטיס, תקלוט אותו המערכת, דבר שאורך מספר שניות. מיד יתרענן התפריט הראשי ויציג לכם מה נמצא עליו – מסמכים, תמונות וקבצי מוזיקה.

 

למכשיר יש מעבד ARM במהירות של 400 מגהרץ. היות ופעולת ספר אלקטרוני מתבססת על רענון תצוגה תדיר, אין לצפות למהירות תגובה של מחשב נייד או סמארטפון. מצד שני, מהירות הפעולה סבירה ולא פוגמת בחוויית השימוש. מתוך כך, ניתן לצפות להשהיה של חצי שניה לערך מתנועת אצבע על המסך ועד תגובה.

 

העברית מסוגל לקרוא קבצי ספרים דיגיטליים מסוג ePub ומסוג PDF. קבצי שמע מסוג mp3 וקבצי תמונה מסוג jpg ו- png.

 

המסך צורך מעט מאוד אנרגיה, ולמעשה - משתמש בסוללה רק לצורך גישה לזיכרון ולהפעלת תכונות מולטימדיה. לכן זמן הסוללה הוא ממושך מאוד: לפי הגדרות היצרן, יכול המכשיר לפעול במצב המתנה עד 14 ימים. המעבד פועל במתח נמוך מאוד, מה שמאפשר פעולה ללא התחממות מורגשת.

  

חבר אותי, סקוטי

קישוריות היא שם המשחק בכל הנוגע לצריכת תוכן. בדומה לקינדל וחבורתו, גם העברית מצוייד ברכיב תקשורת wifi מטיפוס 802.11b/g אשר מחבר אתכם לחנות ולאינטרנט. למכשיר יש דפדפן בסיסי מובנה, אשר מאפשר לכם להקליד את שם הרשת, ולהתחבר אליה. תפעול הדפדפן פשוט וידידותי מאוד. מאידך,

המכשיר מעט מתקשה לאתר רשתות, ורשת בעלת אות חלש הוא עלול שלא לזהות בכלל.

 

תצוגת האתרים מפתיעה באיכותה: העמודים מוצגים בצורה חדה וברורה. אמנם אין יכולת להציג Flash או תוספי ג'אווה באתרים, אולם דפדפן העברית לא נועד לגלישה של ממש אלא לצרכים של הורדת ספרים בלבד.

  

המכשיר מתפקד בעיקר כמסוף להורדת וצריכת תכנים. תפיסת השיווק שלו מתבססת על "גן סגור", בדומה לאפל וחברות אחרות: הספרים הדיגיטליים מהחנות של עברית, ניתנים לקריאה בו בלבד. יש לו קידוד והצפנה ברמה גבוהה מאוד (פותח במיוחד עבורו על ידי NDS) כדי להבטיח שספרים דיגיטליים שירכשו מהאתר, יתאימו למכשיר אחד ספציפי בלבד. חבל שבעלי מכשירי עברית שונים לא יכולים כרגע להשאיל ספרים שרכשו זה לזה - אפשרות שתישקל בעתיד.

 

 החנות המקוונת של עברית תציג כ-250 כותרים שונים - מספר שצפוי לגדול בהתמדה, ועל בסיס שבועי. מחיר ממוצע לספר עומד על כ- 40 שקלים, כאשר לחנות שותפות כבר עכשיו מספר הוצאות ספרים גדולות בישראל. האתר עצמו נוח לניווט ולאיתור ספרים לפי קטגוריות (מתח ופעולה, סיפורת, עיון ועוד), והוא כולל גם הסבר על הספר האלקטרוני עצמו.

 

הספר המנגן

הטכנולוגיה התקדמה הרבה מאז ימי הספר-קלטת של תחילת שנות התשעים. כמכשיר בידורי, העברית מסוגל להפעיל קבצי מוזיקה בפורמט mp3. אבל אל תצפו לאפשרויות עשירות של נגן מוזיקה נייד, או יכולות של אייפוד טאץ'. מצד שני, ה-Evrit יסדר עבורכם את הקבצים לפי שם או תאריך העלאתם, ויתן לכם להשמיע שירים באופן אקראי, שיר בודד או את הרשימה כולה. הגון ושימושי.

 

ל-Evrit יש גם זוג רמקולים בצדדיו, להשמעה חיצונית. איכות הצליל לא רעה, אולם עוצמתו נמוכה. מאידך, היא מספיקה בהחלט לאדם המאזין לו בסביבה שקטה. בעזרת רמקולים אלו, יכול המכשיר להקריא סיפור לילדכם לפני השינה, למשל.

 

תכונת מולטימידה נוספת היא צפייה בתמונות. אמנם מסכי E-ink לא מסוגלים, בשלב זה, לתת תצוגה צבעונית ועשירה בדומה למסכים סטנדרטיים - מאידך, תצוגת מספר גווני אפור מספיקה כדי לתת תמונה מפורטת למדי. איורים בספר, דיאגרמות וכ"ו לא צריכים יותר מזה כדי להיות ברורים לקוראים.

 

לעברית יש יכולת תצוגת 16 גווני אפור שונים, כמו הקינדל 2 של אמאזון, הספר האלקטרוני המוביל בארה"ב. התמונות ברורות וחדות לעין. ברם, לתצוגת התמונות יש חיסרון אחד – אין אפשרות להשתמש בכלי הזום איתה.

 

סיכום

פשטות הפעלה היא התכונה החשובה ביותר עבור המכשיר שנועד להחליף ספר סטנדרטי. ה-Evrit מצליח במשימה זו בצורה נאה וראויה לציון. הממשק שלו מאוד נוח ואינטואיטיבי, ומתאים גם לקשישים וילדים קטנים.

 

מאידך, לפשטות שלו יש גם צד שלילי. כאשר מדובר בקטגוריית מוצרים חדשה, טבעי לצפות לאפקט "וואו" של גאדג'ט. העברית כולל מסך מגע ותכונות מבריקות רבות, אך אין לו את אותה איכות קוסמת כלגאדג'טים נוצצים אחרים של חברות בינלאומיות כמו iRiver או אפל.

 

 ל-Evrit יש מספר נקודות חולשה: כרטיס הרשת מעט מזייף, והגלישה באינטרנט היתה יכולה להיות נוחה יותר. לו היה מובנה במכשיר מודם סלולרי, היו החיבור והגלישה טובים בהרבה - לרווחת המשתמש, החנות המקוונת וגם המפעיל הסלולרי. גם תאורה מובנית מעל המסך, היתה יכולה להיות תוספת שימושית.

 

על אף חסרונותיו, מדובר במוצר איכותי אשר עושה עבודתו בצורה טובה. שוק הספרים האלקטרוניים הוא שוק צעיר יחסית בעולם, וטרי מאוד בישראל, עם יכולותיו, הממשק שלו, החנות המקוונת והגופים הגדולים שעומדים מאחוריו – נראה כאילו ה-Evrit צפוי להוביל אותו. לחלקנו אולי אין תחליף לספר נייר רגיל – אולם הספר האלקטרוני החדש הוא צעד עצום בכיוון הנכון, ובהחלט מומלץ לחובבי קריאה.

 

Evrit se600

 

ציון:


 

יתרונות: עיצוב, ממשק, תצוגה, חנות מקוונת

חסרונות: כלי זום אינו זמין בתצוגת תמונות, קושי בחיבור לאות רשת חלש.

שורה תחתונה: ספר אלקטרוני נוח ואיכותי

 

מחיר: 1399 שקלים (כולל זיכוי של 400 שקלים לרכישת ספרים בחנות)

 

מפרט טכני:

מידות / משקל: 170×124×8.8 מ"מ / 240 גרם

תצוגה: מסך מגע e-ink בגודל 6 אינץ', רזולוציה 800 על 600 פיקסלים

נפח אחסון: 1.2גיגה פנימי, כרטיס זיכרון מיקרו sd עד 32 גיגה

תמיכה בקבצים: pdf ,epub,mp3, jpeg, png,

אפשרויות נוספות: הפעלת קבצי אודיו עם רמקולים להשמעה חיצונית, תקשורת WIFI, , תפריטים בעברית ובאנגלית, תצוגה מתהפכת

יציאות וחיבורים: micro sd, mini usb, שקע אוזניות

 

ידיעות טכנולוגיות מידע היא חלק מקבוצת ידיעות אחרונות

 

לכל הסקירות ב-ynet

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא תופס מקום על המדף. עברית
צילום: ניצן סדן
מומלצים