שתף קטע נבחר

רעיון מהפכני: סיור בעקבות חייו של צ'ה גווארה

למרות העשורים הרבים שעברו מאז מותו של המהפכן הדרום האמריקני, נדמה כי העניין בו רק הולך וגובר. לאור דרישת הקהל, משרדי התיירות של ארגנטינה, קובה ובוליביה חברו יחד כדי ליצור מסלול המאפשר לחוות את צ'ה דרך הרגליים

ארנסטו (צ'ה) גווארה אמנם נלחם רוב חייו בשחיתות ובקפיטליזם, אך במותו הפך לחלק מתעשיית התיירות בדרום אמריקה, שגאה להציג מסלול תיירותי ייעודי בעקבות המהפכן, שכבר זכה לשם ה-"Che Trail".

 

משרדי התיירות של ארגנטינה, קובה ובוליביה חברו יחדיו כדי לשחזר את מסלול חייו ופעולתו של גווארה, לטובת המעריצים שרוצים להתחבר לצ'ה דרך הרגליים. המסלול עוקב אחר מי שהחל דרכו כסטודנט לרפואה בארגנטינה, הפך למהפכן בקובה ומצא את מותו בניסיון מהפיכה כושל בבוליביה. 

 

סגן שר התיירות של בוליביה, אנטיניו פֶרֶדו (Antonio Peredo), אמר כי "מסלול צ'ה" יכלול ביקור במקומות שבהם הוא נולד, גדל, נלחם ומת. גורמים רשמיים בארגנטינה, קובה ובוליביה אמרו כי הם מודעים לרגישות הקשורה למורשתו של צ'ה, גם אם זו מוסחרה כבר מזמן על ידי יצרני חולצות ברחבי העולם.

 

"אין בכוונתו למסחר אותו. צ'ה אינו מוצר העומד למכירה," אמר דייגו קונקה (Diego Conca), הממונה על "מסלול צ'ה" מטעם ארגנטינה. "המסע שהוא עבר שינה אותו, ואנו מאמינים כי תיור במסלול זה ישנה גם את התיירים".


מהפכן בחייו, מוקד תיירותי במותו. גווארה (צילום ארכיון: AP)

 

נשאר במרכז תשומת הלב, במיוחד באמריקה הלטינית

רוסאריו (Rosario), מקום הולדתו של גווארה בארגנטינה הפך כבר מזמן למוקד תיירותי מוביל בארגנטינה, וכן כמעט כל מקום אחר שבו ידוע כי בילה את זמנו, או עבר בו בדרכו להפוך למהפכן שמאלני.

 

גווארה הגיע לקובה ב-1956 כדי להילחם לצד ראול ופידל קסטרו, ומאוחר יותר הנהיג קבוצת לוחמי גרילה בבוליביה. בשנת 1967 הוא נתפס על ידי צבא בוליביה והוצא להורג. חלקו של "מסלול צ'ה" בבוליביה עובר בג'ונגל שבו הוא ולוחמי הגרילה הסתתרו, ב- Higuera - העיירה בה נתפס ומצא את מותו, ובאתר הקבורה שבו נטמן, עד שעצמותיו הוחזרו לקבורה בקובה, בשנת 1997.

 

גווארה, שנדמה כי מאז ומתמיד נשאר במרכז תשומת הלב, במיוחד באמריקה הלטינית, זוכה בימים אלה לעניין גובר מהרגיל לאור חגיגות המהפכה השונות במדינות האזור, שכמה מהן חוגגת את המאה השנייה לשחרורן מהכובש הספרדי. העניין סביב גווארה הביא את מפלגות השמאל של ארגנטינה ובוליביה, לבקש ולשבור חלק מהמסתורין סביב דמותו של מי שהצית את אש המהפכה בשלוש מדינות.

 

"אנשים מכל רחבי העולם מבקשים ללמוד עוד עליו", אמר קונקה. "העניין בו רק הולך וגובר בכל חודש, ואנחנו צופים כי יתחזק עוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלברטו דיאז קורדה
הולכים בנעליו. גווארה
צילום: אלברטו דיאז קורדה
מומלצים