שתף קטע נבחר

פסטה עם עגבניות

איילת הירשמן מתקינה ארוחת קיץ מושלמת: מחבת ענקית, ביתית וטעימה של פסטה עם המון דברים טובים בתוכה

  

פסטה עם עגבניות וצלפים

4 מנות

 

המרכיבים

1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה, למשל "פרפרים"

מלח

1 קופסה (200 גרם) דגיגי אנשובי משומרים בשמן

1/2 1 - 1 כפות שמן זית

6 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות בגודל 2-3 ס"מ

4-2 שיני שום, קלופות וקצוצות גס

כמה טיפות חומץ בלסמי

פלפל שחור גרוס

200 גרם צלפים משומרים (אם יש, עדיף משומרים במלח)

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ

ההכנה

1. מרתיחים מים בסיר, ממליחים ומבשלים את הפסטה עד שהיא מתרככת ומגיעה למצב נגיס (אל דנטה). מסננים.

2. בינתיים, מחממים שמן זית במחבת גדולה (כזאת שתוכל להכיל  גם את הרוטב וגם את הפסטה) ומטגנים את האנשובי כמה דקות מעל להב בינונית-גבוהה, עד שהם נמסים קצת בשמן. מוסיפים את השום ומטגנים קלות, מעל להבה בינונית-גבוהה, כמה שניות (נזהרים לא לחרוך), מוסיפים את העגבניות,  ומטגנים כמה דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, רק עד שהן מתבשלות קצת, מוסיפים את החומץ הבלסמי ופלפל שחור גרוס, מוסיפים את הצלפים, מערבבים ומוסיפים את קליפת הלימון המגוררת.

מבשלים תוך ערבוב דקה-שתיים, מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב. מבשלים עוד כמה דקות, ומכבים את הלהבה. זורים מלמעלה את הפטרוזיליה הקצוצה.

 

עוד בשף

רעיונות למתכוני קיץ קלים וטעימים

שפע הצעות למנות צמחוניות?

לכל מתכוני שף בוידאו

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארוחת ערב קלילה בטעם של דרום איטליה
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת "שף"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים