שתף קטע נבחר

גורמים בסביבת ברק: אין לנו דרך לעצור חקירה

ישראל מבינה שלא יהיה מנוס מוועדת החקירה שמבקשת מועצת זכויות האדם של האו"ם. "אין לנו דרך לעצור החלטה של האו"ם או להתמודד מול דרישה אמריקנית כזו", אמרו בסביבת שר הביטחון. משרד החוץ: המועצה אינה עוסקת בזכויות אדם. היא מתמקדת בישראל באובססיביות

מי יחקור? בירושלים לא אוהבים את התביעה להקמת ועדת חקירה בינלאומית בסוגיית המשט לעזה. עם זאת, כלקח מוועדת גולדסטון, מפנימים בישראל שלא יהיה מנוס משיתוף פעולה עם ועדת החקירה שמבקשת מועצת זכויות האדם של האו"ם. במקביל, עדיין לא נשללה האפשרות להקמת ועדת חקירה ישראלית, ייתכן שבהשתתפות משפטן אמריקני בכיר כמשקיף.

 

הסתבכות המשט - עדכונים אחרונים ב-ynet 

 

"ישראל מצרה על החלטת המועצה לזכויות אדם שהתקבלה עוד בטרם הסתיים האירוע.

 החלטה כזו מצביעה על פוליטיזציה ולא על דאגה אמיתית לזכויות אדם. המועצה לזכויות אדם, מאז הקמתה ב-2006, מתמקדת בישראל באורח אובססיבי וללא כל פרופורציה ואנו מצרים על-כך", הודיע הבוקר (יום ה') דובר משרד החוץ יגאל פלמור.

 

גורמי בסביבת שר הביטחון, אהוד ברק, אמרו כי לישראל "אין מה להסתיר, אבל אין לנו דרך לעצור החלטה של האו"ם להקים ועדת חקירה, או להתמודד מול דרישה אמריקנית שכזו. הדברים נבחנים". גורמים בסביבת ראש הממשלה הוסיפו: "פעלנו במישור הבינלאומי לעצור את המשט שאיים על האינטרסים הביטחוניים של ישראל. התרענו בפני המארגנים, נתנו להם את כל האפשרויות ולבסוף פעלנו באיפוק רב, מול אלימות".

 

"לבקר את ישראל על זה שהיא שומרת על האינטרסים הביטחוניים שלה - זו צביעות והתחסדות. אף מדינה לא הייתה מוכנה שמשט כזה יעבור בתחומה. ראש הממשלה הבהיר את הדברים היטב בנאומו אתמול לעולם. אכן יש פניות בינלאומיות לוועדת חקירה - הנושא נבחן", אמרו בסביבת ראש הממשלה. באופן רשמי הודיעה לשכת נתניהו שלא תתייחס לנושא.

 

שרים בכירים בשביעייה - בהם אלי ישי ןבני בגין - מתנגדים להקמת ועדת חקירה בינלאומית וקוראים להמתין לתום התחקירים הצה"ליים על השתלשלות העניינים. עמדת אביגדור ליברמן בעניין זה טרם נקבעה.

 "נדע לתחקר את המבצע על כל היבטיו. נדע להפיק לקחים וליישמם. אסור שתהליך נדרש של הפקת לקחים יהפוך לפסטיבל של האשמה עצמית. ולאלה מבחוץ שקוראים להקמת ועדת חקירה בינלאומית, צריך להבהיר, בלי לגמגם, שמדינת ישראל היא דמוקרטיה עצמאית ולא רפובליקת בננות", אמר אמש המשנה לראש הממשלה, השר משה (בוגי) יעלון, בכנס ברעננה.

 

היחס הצונן בישראל לוועדת חקירה בינלאומית הועבר אתמול בפגישות שקיימו בכירים בישראל עם נציגים אמריקנים ואחרים. כך לדוגמא, נפגש שר הביטחון ברק בכנסת עם שגריר ארה"ב, ג'יימס קנינגהאם. מסר דומה הועבר כנראה לשליח ראש הממשלה לעניין הפלסטיני, יצחק מולכו, שחזר אמש מוושינגטון. עד כמה תשתף ישראל פעולה עם יוזמת החקירה הבינלאומית? טרם הוחלט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברק. אין מה להסתיר
אריק שמחוני, משרד הביטחון
לא לפסטיבל הלקאה עצמית. יעלון
צילום: הרצל יוסף
משפטן אמריקני בוועדה? קנינגהאם
מומלצים