שתף קטע נבחר

מחשב נייד Asus UX-30: קסם דק וחלק

Asus מציגה מחשב דק וקל שהוא תאווה לעיניים ותענוג לאצבעות, אך מציג ביצועי עיבוד בינוניים וביצועי סוללה מאכזבים ובכל זאת – יש בו הרבה מה לאהוב. כיצד יתחרה במקבוק אייר ודומיו? בדקנו

ניידים דקים וקלים (Thin And Light) הם בעלי קווים חלקים ונקיים, עיצוב דקיק ומרהיב, וכמובן – תג מחיר גבוה משמעותית ממחשבי מיינסטרים. מאידך, בשנים האחרונות ירדו מחיריהם, והגיעו ארצה מספר דגמים מעניינים. אחד האחרונים שבהם הוא ה-UX30 של Asus, מהדקים והמרשימים שבקטגוריה.

 

עיצוב ומבנה

ה-UX הוא מחשב דק מאוד (שני ס"מ), וקל מאוד – רק 1.36 קילוגרם. גב המסך עשוי אלומיניום בעל הברשה עדינה מאוד, אשר רגישה מעט לטביעות אצבע, ללא עיטורים או אלמנטים מסוגננים - למעט לוגו מוכסף עדין. עם זאת, דווקא העיצוב המאופק משדר יוקרה – ובצדק; כל מי שפגש בו עת שהה ה-UX במערכת, התרשם ממראהו.


 

 

איכות ההרכבה גבוהה מאוד – אמנם לא חתיכת אלומיניום אחת כמו ה-ENVY והמקבוק, וחלקו התחתון עשוי פלסטיק, אך יש לזה סיבה טובה מאוד – הסוללה, עליה נרחיב בהמשך.

 

המסך עצמו, בגודל 13.3 אינץ', הוא בעל רזולוציה מקסימלית של 1366 על 768 פיקסלים, ובהירות מצויינת: הוא אינו מתרגש מתאורה ישירה, ועל כן מתאים לעבודה בחוץ.

 

כשפותחים את המסך מתגלה סביבת מקלדת בעיצוב מעט שונה – מסגרת פלסטיק מבריק (אשר יתפוס את טביעתה של כל אצבע שתונח עליו) שבה מובנה משטח העכבר, מקלדת פלסטיק בגוון אפור כהה, ורק שני כפתורים לחיצים – להפעלת המחשב ולמערכת ההפעלה המשנית (SplashTop מבוססת לינוקס).

 

המקלדת היא בפרישת צ'יקלט (מקשים מופרדים), ומקשיה נראים קטנים מאוד במבט ראשון. ASUS יכלה להרחיב את המקלדת סנטימטר אחד בכל כיוון, ולהפוך את המקלדת למרווחת ונוחה ביותר. עם זאת, לאחר מעט הסתגלות ניתן לראות כי העיצוב הדחוס הוא די והותר. נקודה שלילית במקלדת הוא מקש Caps Lock, שהוא זהה בגודלו למקש האנטר (מסיבה לא ברורה) ומצליח להילחץ ולהפריע בהקלדה בצורה מעיקה למדי.

 

לעכבר שלי שלוש פינות

משטח העכבר של ה-UX מפתיע לטובה. יש לו משוב מצויין, על אף ש-Asus בחרה לצפות אותו בבליטות המחספסות אותו – עוד דבר המצריך מעט הסתגלות. יש לו גם תכונות רב מגע משופרות ויוצאות דופן: הוא תומך במגע בשלוש אצבעות, ולא רק בשתיים כמקובל בשוק.

 

לצד מחוות בסיסיות כמו צביטה לתקריב בתמונה או סיבוב שלה, תוכלו לסמן קבוצת אייקונים, לגרור קובץ או להקיש בשלוש אצבעות לביצוע פעולת מקש עכבר אמצעי.

ASUS כללה במחשב גם תוכנה לתכנות מחוות עכבר – כך שרצף תנועות פשוט יכול לפתוח את הדפדפן שלכם, או כל יישום אחר שתבחרו. מקשי העכבר מוכספים ושקטים, ונמצאים על כפתור מאורך יחיד. כל אלו הופכים את משטח העכבר של ה-UX לאחד הטובים ביותר שבדקנו.

 

מצלמה משובחת, שקעים חמקניים

יכולות המולטימדיה של המחשב סבירות בהחלט לקטגוריה. זוג רמקולים בחזיתו מספקים סאונד באיכות טובה, הודות למפענח סטריאו SRS SURROUND, אך בעוצמה נמוכה למדי.

 

מצלמת הרשת היא מהטובות שבהן נתקלנו: ביכולתה לצלם באיכות של עד 1288 על 1024 פיקסלים, יש לה יכולת צילום באור נמוך וצילום עם פלאש ותוכנת השליטה שלה, Liframe 3, היא מהנוחות והעשירות באפשרויות שקיימות במחשב נייד.

 

Asus התקינה במחשב תוכנות נחמדות, כמו FancyStart, המאפשרת לכם לבחור איזו תמונה, נעימת פתיחה וסגנון יהיה לתצגה בעת הפעלת המחשב וטעינת מערכת ההפעלה. עוד תוספות נחמדות הן תוכנת בקרת סוללה שהיא מאוד ידידותית ונוחה (ושימושית), ותוכנה לבקרת פונקציות משניות (בהירות,רזולוציה, ווליום ועוד) שמציגה את כולן מרחפות על המסך.

 

ל-UX יש סט שקעים הכולל 3 שקעי USB ועוד שקע מיקרו USB, יציאת HDMI, שקע אוזניות, שקע RJ45 וקורא כרטיסים משולב לכרטיסי SD ו- MMC. במבט ראשון – לא תראו אף אחד מהשקעים הללו, שכן כולם מחופים, ונמצאים בתוך מגרעות סגורות בגוף, דבר המדגיש את הקווים הנקיים והחלקים של המחשב. זוהי בחירה שימושית, ולא רק עיצובית: החיפוי מונע כניסת אבק ולכלוך, ומאריך את חיי המחשב.

 

ביצועים

עם כמה שהקנקן יפה, מה שיש בתוכו מרשים מעט פחות. המעבד הוא אינטל SU7300 כפול ליבה, מעבד במתח נמוך שנועד לספק יותר זמן פעולה על חשבון העוצמה. למעבד מהירות שעון של 1.3 גיגהרץ, וזיכרון מטמון של 3 מגבייט – והוא פועל מעל לפלטפורמת סנטרינו 2, המשפרת את יעילותו.

 

לצידו מותקנים ארבעה גיגה זיכרון מהיר (800 מגהרץ), כונן קשיח של 500 מגבייט וכרטיס מסך אינטל HD4500, שהוא חלש ואינו מסוגל להתמודד עם משימות גרפיות מורכבות כמו משחקים, תוכנות עריכה וכו'.

 

יישומי מולטימדיה בסיסיים (תצוגת סרטי HD, הפעלת קבצי מוזיקה, צפייה בתמונות ברזולוציה גבוהה) פועלים על ה-UX בצורה טובה, וגם כל תוכנות מערכת ההפעלה Windows 7 בגירסת 64 ביט עובדות כהלכה.

 

המחשב מסוגל לבצע משימות מחשוב בסיסיות בקלות וביעילות, מבלי להתאמץ. מאידך, אפשר להרגיש טוב טוב את מגבלות המפרט כאשר מנסים להפעיל מספר יישומים במקביל. כאשר הפעלנו דפדפן בו עשר לשוניות פתוחות (מהן שתיים מזרימות וידאו), תוך כדי כתיבת קובץ טקסט, האזנה למוזיקה והתקנת תוכנה, השתעל ה-7300 והזכיר לנו בעדינות שהוא לא נועד לעבוד בעומס שכזה.

 

מבחנים בתוכנות בדיקה סינתטיות הציגו תוצאות של 3091 במבחן PcMark05, הודות לשילוב בין המעבד היעיל והזיכרון המהיר, ציון ממוצע בקטגוריה. מבחן 3DMark06 הציג ציון נמוך מאוד של 585 נקודות, בגלל כרטיס המסך החלש. ניתן לסכם ולומר כי המפרט של ה-UX30 הוא לא רע, אך פחות מרשים משציפינו. קיימים גם דגמים בעלי מעבדי SU9400, שהם חזקים ומהירים יותר, אולם עדיין לא ידוע אם ומתי יגיעו לישראל.

 

סוללה ופליטת חום

הסוללה היא פנימית, כמו בנגן Mp3. אין לכם יכולת לרכוש אחת נוספת ולהחליף בעת הצורך, מבלי שהוסמכתם בטכנאות מחשבים. על פניו, מדובר בחיסרון שולי – אך הדבר עלול להתגלות כבעייתי בטווח הארוך. אורך חייה של סוללת מחשב ממוצעת, המצויה בשימוש יום יומי, עומד על כשנתיים, ונתפסת כרכיב מתכלה.

 

חבל שמחשב איכותי שכזה יובל, אחר כבוד, למעבדה רק כדי להתקין בו סוללה חדשה. זו גם הסיבה שמהנדסי Asus בחרו לבנות את חלקו התחתון של המחשב מפלסטיק מוקשח ולא מאלומיניום: סוללה אשר ממוקמת בשולי השלדה סופגת פחות חום מסוללה פנימית, ושלדת אלומיניום היתה מקצרת את חייה אף יותר.

 

גם מיקומה הנוכחי של הסוללה תורם לדחיסות הרכיבים בבטן ה-UX, ועדות לכך היא התחממותו, בעיקר בצידו השמאלי. אמנם לא מדובר בהתחממות שלא מאפשרת עבודה על הברכיים, אך היא מורגשת ופוגמת בחוויית המוצר.

 

גם זמן הסוללה הוא נתון מאכזב - עומד על קצת פחות מארבע שעות בשימוש מתון (גלישה, קריאת מסמך טקסט, האזנה לקבצי שמע). זהו זמן קצר משמעותית מהמתחרים בקטגוריה.

 

סיכום

ניתן לבחור באלטרנטיבות זולות יותר כמו ה- T-380 של LG או ה-Edge של לנובו, אולם עיצובו ונוחות העבודה של ה-UX מבדילים אותו מהמתחרים ומציבים אותו מדרגה אחת למעלה. ביצועיו מזכירים את המקבוק אייר, אך הוא זול ונוח ממנו.

 

חבל שמיקום הסוללה ומשך פעולתו דומים לשל מחשב מיינסטרים ולא לשל מתחריו (המקביל של LG מחזיק עשר שעות ללא טעינה). עם זאת, יש בו משהו כובש, והוא מצליח לשדר יוקרה מבלי להתאמץ. ה-UX הוא ללא ספק אחד מהדגמים האלגנטיים ביותר שנמכרים בארץ – ויתכן שגירסת ה- Su9400 היא שתציב אותו בשורה הראשונה, במקומו הראוי.

 

Asus UX-30 QX85X

 

מחיר: 4,990 שקלים

ציון:


 

 

בעד: עיצוב, מסך, משטח עכבר, מצלמה

נגד: ביצועים בינוניים, סוללה פנימית, זמן סוללה

שורה תחתונה: יכל להיות טוב בהרבה, ועדיין – מלא קסם

 

מפרט טכני

מידות/משקל: 327X236 מ"מ, עובי 34 מ"מ / 1.89 ק"ג עם סוללת 8 תאים

מעבד: intel su-7300 core 2 duo 1.3Ghz

זיכרון: 4GB

כונן קשיח: 500GB

תצוגה: מסך בגודל 13.3 אינץ', 1366X768 פיקסלים

מעבד גרפי: intel GMA 4500

ממשקים: HDMI, VGA, 4xUSB, קורא כרטיסים 2 באחד, אוזניות, חריץ מנעול קנזינגטון, מצלמת רשת

תקשורת: 802.11b/g/n, Bluetooth
סוללה: 6 תאים, פנימית

 

לעמוד המוצר באתר היצרן

 

לכל סקירות הניידים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים