שתף קטע נבחר

קנון 550D: מצלמת עילית בתחפושת

קנון מציגה מצלמת 18 מגה-פיקסל, בעלת רכיבים ויכולות שהגיעו הישר ממצלמות העילית של החברה. התוצאה היא מצלמה קומפקטית ומצויינת, המתעלה גם על דגמים יקרים בהרבה - אך בעלת עיצוב שאינו נוח בשימוש ממושך. בדקנו

מכוניות משפחתיות רבות נהנות כיום מטכנולוגיות מתקדמות, אשר יוצרו במקור עבור מכוניות מרוץ אקזוטיות - החל מתיבת הילוכים חצי אוטומטית ועד למנגנוני העברת משקל בעת סיבובים חדים. מההשאלה הזו כולם מרוויחים: היצרניות משתמשות בטכנולוגיה קיימת ובכך מוזילות עלויות, והצרכן הקטן מקבל מוצר בעל ערך מוסף במחיר של רגיל.

 

הרוכשים הפוטנציאלים של הקנון 550D החדשה, מחליפת ה- 500D, ישמחו לגלות שאלמנטים רבים במצלמת החובבים שלהם נלקחו מאחד הדגמים הטובים של קנון, ה- EOS 7D. הודות לכך, מציג דגם 550D שיפור משמעותי ביכולות הוידאו, החיישן ועוד.

  

עיצוב וממשק

בתחום זה אין חידושים מרחיקי לכת. ה- 550D נמצאת בגוף דומה מאוד לאחיותיה, אם כי כפתור ה- LiveView יצא החוצה לגוף המצלמה, וכפתור המחיקה הושקע מעט בגוף, כדי שלא יילחץ בטעות. פונקציה שימושית שנלקחה מה 7D, היא כפתור ה-Q, שמאפשר גישה מהירה לתצוגת כל נתוני המצלמה הנוכחיים.

 

המסך, בגודל שלושה אינץ', הוא בעל רזולוציה של מיליון פיקסלים בפריסת 3:2. בפורמט זה מוצגת התמונה בדיוק כפי שתופיע על מסך המחשב. זהו שיפור מדגמים קודמים, בהם הוצגה התמונה כשהיא חתוכה או עם פסים שחורים. מסך ה-550 גם רגיש פחות לסנוור ומאפשר צפייה גם תחת תאורה ישירה.

 

העינית קטנה יחסית ולא ניתן לראות דרכה את כל הפריים, אלא כ- 95% ממנו, דבר העשוי להוביל להופעת אלמנטים נוספים, שלא לקחתם בחשבון בבניית קומפוזציית התמונה. השליטה בפרמטרים השונים והתפריטים, מאוד דומה לדגמים קודמים של קנון, והיא אינטואיטיבית למדי.

 

הבעיה הגדולה של ה-550D היא הגודל הפיסי שלה. בהיותה קטנה יחסית, לא כל אצבעותיו של אדם ממוצע ינוחו על גוף המצלמה. מתוך כך, צילום ממושך עשוי לגרור כאבים בשורש כף היד, בעיקר אם בחרתם בעדשה כבדה. הבעיה יכולה להיפתר בהוספת גריפ (קנון החליפה את מבנה הסוללה, ועל כן גריפים קודמים לא יתאימו לדגם).

 

חיישן

במצלמה חיישן חדש ברזולוציה 18 מגה פיקסל (APS-C CMOS), חיישן דומה מאוד לזה הנמצא בקנון 7D. המרדף אחר פיקסלים הפך להיות מעט מגוחך, במיוחד כאשר צלמים ברמה הזו יודעים כי הרבה פיקסלים על חיישן קטן יחסית, רק פוגעים באיכות.

 

אף על פי כן, למצלמה זו איכות תמונה גבוהה מאוד, הפרדת צבעים והפרדת פרטים נהדרות. היתרון הוא ביכולת לבצע קרופים טובים, גם כאשר המצלמה לא מצוידת בעדשת זום גדולה. מצד שני, החיישן מדגיש את כל הפגמים בעדשה, אשר לא היו נראים במצלמות איכותיות פחות.  

 

ביצועים

ה-550D מסוגלת לצלם כמעט 4 פריימים בשנייה, מהירות מספקת לכל הדעות לשימוש רגיל. הבעיה מתחילה כאשר עוברים לצלם ב- RAW, המצלמה מאפשרת כשישה צילומים לפני שהיא מודיעה כי היא לוקחת פסק זמן לחשוב. בצילום ב- JPG לא נתקלנו בשום בעיה. 

 

המצלמה משתמשת במעבד DIGIC 4 החדש והמצוין, המצוי בכל המצלמות החדשות של קנון.

 

מערכת הפיקוס עובדת בצורה מצוינת, ללא טעויות, גם בתנאי קונטרסט קשים. בעת צילום LiveView יתבצע המיקוד לאט יותר, אך עודנו מדויק למדי - אם כי אינו מסוגל להתמקד על אובייקט בתנועה.

 

התמונות הן באיכות טובה ב-iso גבוה ונמוך כאחד, ולהן רמת פרטים טובה ורעש נמוך יחסית. ניתן לצלם במצלמה ב- 3200iso ללא חשש, וגם התמונות ב-6400 נראות טוב, מה שמאפשר צילום בתנאי תאורה משתנים. אין ספק כי מורגש שיפור בנושא זה ביחס ל- 500D. קיימת אפשרות לצלם גם ב - באיזו 12800iso, אך ברגישות זו, הרעש כבר בולט ומורגש.

 


 

קנון בחרה להשתמש בסוללה חדשה - LP-E8, אשר מאפשרת צילום של כ-450 תמונות בשימוש רגיל.  בבדיקתנו הספיקה הסוללה לכ-400 תמונות. המצלמה תומכת בכרטיסי SD, ולראשונה גם בפורמט החדש SDXC, אשר מאפשר כתיבה מהירה יותר על הכרטיס - יתרון משמעותי כאשר מצלמים ב RAW.

 

 

צילום: ניר גייגר

 

 

וידאו

המצלמה מאפשרת צילום ב- Full HD 1920x1080p, על ידי כפתור ייעודי. סיבוב קצר של גלגלת בורר המצבים, והמצלמה מוכנה לצילום וידאו איכותי עם כל עדשה בארסנל שלכם. בעת בחירה במצב זה, ניתן לקבל היסטוגרמה בזמן אמת, ולבצע הגדלה דיגיטלית של עד פי 10. על הגוף ישנו מיקרופון קטן המספק תוצאות טובות, וניתן לחבר חיבור ציוד הקלטה חיצוני.

 

פיצ'ר נהדר הוא היכולת לצלם צילום סטילס תוך כדי צילום הוידאו, התמונה נשמרת בנפרד על הכרטיס. הסרטון יקטע לפרק זמן קצר מאוד - וימשיך באופן אוטומטי לאחר הצילום. צליל מנוע המיקוד של העדשה עשוי להישמע בצילום וידאו, ועל כן מומלץ להשתמש במיקוד ידני.

 

בעיה נוספת היא אי היכולת לשלוט בנתוני המצלמה בזמן הצילום – המצלמה בוחרת להתאים את הצמצם בהתאם לכמות האור, ממש כמו במצב צילום אוטומטי ולרוב הוא יהיה במצב הפתוח ביותר שלו.

 

סיכום

זוהי מצלמה טובה מאוד ומומלצת בחום. איכות הצילום נהדרת ברזולוציה גבוהה והתמונות עשירות בצבעים ובפרטים, השליטה קלה, והאפשרות לצלם בוידיאו עם עדשות בעלות צמצם פתוח היא תוספת שימושית.

 

מאידך, קנון 550D היא מצלמה מעט קטנה, דבר הגורם לאי נוחות בשימוש ממושך. מומלץ לשדך אותה לעדשה איכותית, כדי להוציא ממנה את המיטב, וכדי לשפר איכות תמונה בעדשות בינוניות.

 

היא מתאימה למגוון רחב של משתמשים, החל מהצלם המתחיל שזו מצלמת ה-DSLR הראשונה שלו, ועד לצלמים מקצועיים. צלמי אירועים שנדרשים לשלב וידאו וסטילס , ולא רוצים לרכוש 7D חדשה, ימצאו את יכולות הוידאו שלה טובות מאוד. 

 

Canon 550D

 

ציון:


 

יתרונות: כמו 7D המצוינת רק באריזה קומפקטית וזולה. שיפור משמעותי ביחס לדגם שהחליפה

חסרונות: קטנה יחסית ביד, האיכות הגבוהה מחייבת עדשות איכותיות, מפני שהיא תדגיש פגמים בעדשות בינוניות

שורה תחתונה: יורשת ראויה ואיכותית ל-500D

 

מחיר: החל מ-3609 ש"ח, לפי נתוני זאפ השוואת מחירים (המחיר משתנה בהתאם למבנה החבילה והאחריות)

 

מפרט טכני

מידות / משקלים: 128.8x97.3x62 מ"מ / 530 גרם

רזולוציה: 18 מגה פיקסל

גודל חיישן: 22.36 על 14.9 מ"מ

גודל תמונה מקסימלי: 3156 על 5184 פיקסלים

טווח רגישות חשיפה: (100-6400iso (12800 

אחסון: כרטיס SD ,SDHC,SDXC

מסך: LCD בגודל 3 אינץ', מיליון פיקסלים

וידאו: 1920 על 1080 פיקסלים - Full HD

מקור כוח: סוללת ליתיום-יון נטענת

 

למפרט המלא באתר היצרן

 

לכל סקירות המצלמות

 

ניר גייגר הוא צלם

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קטנה, מצלמת כמו גדולה. 550D
בשיתוף קומפוזיציה
מומלצים