שתף קטע נבחר

חשד: הווטרינר מהדרום סיכן את החיות

הודות למידע שמסרה עמותת "תנו לחיות לחיות" למשטרה, נעצר רופא וטרינר מבאר שבע בחשד שניתח חיות מחמד בבית בעליהן מבלי שהוכשר לכך. רופאים: הטיפול בחיות היה רשלני ונגרם להם סבל רב וסכנת חיים. אנשי העמותה ורופאים טוענים: היו תלונות ועדויות על הטיפול הלקוי לכאורה, אבל במשרד החקלאות לא בדקו את הנושא

רופא וטרינר מבאר שבע נעצר אתמול (א') בחשד שבמשך תקופה ארוכה טיפל בבעלי חיים באופן רשלני. המעצר בא לאחר שבשבועות האחרונים אספה המשטרה ראיות נגד הרופא, בעקבות מידע שהועבר אליה מעמותת "תנו לחיות לחיות". אך מבדיקת ynet עולה גם שחשדות על אופן הטיפול הרשלני לכאורה של הרופא עלו כבר בעבר, ובמשרד החקלאות לא בדקו את הנושא.

 

מחומר הראיות שנאסף על ידי העמותה והמשטרה עולה כי עד כה הצטברו לפחות שבע תלונות מהתקופה האחרונה - כולן בחשד לטיפול לקוי בחיות. לדברי המשטרה, הווטרינר ד"ר דניאל ממוט, מורשה לעסוק בתחום הווטרינריה אך נטול הכשרה כירורגית. הוא טיפל בחיות המחמד בבית בעליהן, ולעיתים לא ביצע את הפעולות הנדרשות מה שגרם לחיות לסבל רב ואף סיכן לעיתים את חייהן. עוד חושדת המשטרה כי הרופא קיבל תשלום מבלי שמסר בתמורה קבלות.

 

במשטרה אומרים כי בחקירתו הודה הווטרינר במעשים המיוחסים לו, והסביר שנאלץ לעבוד בבית לקוחות משום שלא היה באפשרותו לפתוח מרפאה בגלל חובות כספיים. במשטרה חושדים בעוד מקרים רבים וקוראים לציבור לפנות למשטרה אם נפגעו מטיפול של הווטרינר החשוד.

 

סגן ניצב חיים פדלון, ראש מדור הגנת הסביבה במשטרה, ציין כי החקירה הסמויה החלה לפני חודש וחצי. "מדובר במקרים קשים ואנו נמליץ לפרקליטות להעמידו לדין גם בעבירת מרמה, משום שגבה סכומי כסף גבוהים כאשר העניק לחיות טיפול רשלני ומכאיב", אמר פדלון.

 

"תנו לחיות לחיות": השרותים הווטרינריים ידעו ושתקו

אלא שכאן לא מסתיימת הפרשה. מבדיקת ynet, לאחר שיחות עם וטרינרים מאזור הדרום, עולה תמונה עגומה של טיפול לקוי לכאורה בכלבים ובחתולים לאורך זמן - וזאת מבלי שבמשרד החקלאות יתערבו בנושא.

 

כך לדוגמא בשנת 2007 כלבת לברדור בת שבע, שככל הנראה ננשכה בירך, הובאה לטיפולו של הוטרינר ממוט. כעבור כמה ימים הובאה הכלבה לטיפולה של וטרינרית אחרת בבאר שבע עם פצעים מוגלתיים ונפוחים. החשד הוא שד"ר ממוט טיפל בכלבה בשטח, וסגר את הפצע המלוכלך עם סיכות ללא חיטוי או גילוח, נתן אנטיביוטיקה לא מתאימה ובמינון נמוך מדי, דבר שהצריך בסופו של דבר תפירה מחדש של הפצע.

 

מקרה אחר תועד בשנת 2008 כשכלבת פינצ'ר קטנה עוקרה לכאורה על ידו. אך לאחר מכן, בבדיקת אולסטרה-סאונד שנערכה לכלבה במרפאה בדרום, התגלה שהיא נמצאת בהריון מתקדם עם גורים בני כ-45 יום.

 

מקרה נוסף אירע בתחילת השנה, לאחר שכלבה בת כשנתיים עברה עיקור אצל ממוט בבית הלקוחה. "הכלבה הגיעה אפטית, איזור התפרים מזוהם, שטפי דם על כל איזור וחשד לזיהום קשה והומלץ על המתת חסד לכלבה", נכתב בדו"ח על ידי וטרינר אחר.

 

במקרה נוסף שאירע במרס השנה, הוזמן הווטרינר ממוט לביתה של בעלת כלב טרייר באזור הדרום כדי לבצע ניתוח סירוס. לדברי הבעלים, הניתוח נערך על השולחן בסלון הבית ולאחר שהווטרינר סיים הכלב החל להתעורר ולדמם. "סיפרתי לו שהוא מדמם והוא המליץ לתת לו אנטיביוטיקה ומשכך כאבים", אמרה.

 

וטרינר אחר (שמו שמור במערכת) סיפר ל-ynet כי הכלב הגיע אליו לאחר מכן כשכל חלק גופו האחורי מכוסה בדם, לאחר ניתוח סירוס רשלני. "הכלב לא גולח ולא עבר חיטוי לפני הניתוח, לא נתפר ורק לאחר טיפול כירורגי ואישפוז חייו ניצלו".

 

הווטרינר לא עבר על המקרה בשתיקה ודיווח לשירותים הווטרינריים על המקרה. לדבריו, זו לא הייתה הפעם הראשונה שהוא העביר דיווח שכזה אליהם. עוד רופאים וטרינריים סיפרו על תלונות וחוסר שביעות רצון מהטיפול שהעניק הווטרינר ממוט לחיות, ואמרו שהדבר היה ידוע לשירותים הווטרינרים במשרד החקלאות מזה מספר שנים. למרות הבטחות מצידם שהדבר ייבדק ויטופל - התלונות המשיכו לזרום ולא הייתה כל התערבות מצידם.

 

"ברגע שמצטברים מקרים כה רבים עם חשד לרשלנות רפואית שמגיעים מווטרינרים ומבעלי חיות מחמד, לא ברור לי מדוע השרותים הווטרינרים לא מגיבים וחוקרים את הנושא לעומק. צריך פיקוח קפדני יותר על בעלי המקצוע בתחום ועל מתן הרשיונות", אמר אחד הרופאים.

 

בעמותת "תנו לחיות לחיות" שהגישו תלונה במשטרה לפני כחודשיים זועמים על הזמן הרב שחלף מבלי שנערכה חקירה יסודית על ידי השרותים הווטרינריים. "אם אכן יוכח כי הוא ביצע את המעשיים הללו, מדובר במחדל של השרותים הווטרינריים שידעו ושתקו", אומרת אתי אלטמן, דוברת העמותה. "התמונות והמידע המזעזע שהגיעו אלינו מבעלי חיות מחמד שמשלמים עד היום את המחיר הכבד על הטיפול שלו. אם לא היינו מגישים תלונה במשטרה, המצב הנורא הזה יכול היה להימשך שנים ואף אחד לא היה פוצה פה".

 

ממשרד החקלאות נמסר בתגובה: "תלונות באשר לפועלו של הרופא הווטרינר המדובר הגיעו אל משרד החקלאות והועברו לטיפול בלשכה המשפטית. לצערנו, אף אחד מהמתלוננים לא הסכים להעיד. אין שום אפשרות לקדם חקירה או הגשת כתב אישום נגד מישהו על סמך תלונות בלבד. כידוע - נדרשות עדויות וראיות לשם כך.

 

"חקירת המשטרה שהחלה בנושא, המתבצעת בשיתוף פעולה מלא עם מחלקת רווחת בעלי חיים במשרד החקלאות, מבוצעת לאור תלונות חדשות שהגיעו לאחרונה, המבוססות על עדויות מוצקות. בהתאם להתקדמות החקירה בעניינו יוחלט כיצד לפעול במישור האתי-מקצועי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחד הכלבים שטופל על ידי הרופא
מומלצים